Honda Malaysia Bakal Melancarkan SUV Kompak HR-V

Honda HR-V 2015.01

Honda HR-V yang berjaya menimbulkan keterujaan di hampir setiap pasaran yang dilancarkan bakal diperkenalkan di Malaysia tidak lama lagi. Honda HR-V adalah kenderaan generasi baharu yang menggabungkan ciri-ciri dinamik dan perlindungan SUV, keseronokan dan karakter peribadi Coupe dan praktikaliti Minivan. Secara mudah, HR-V adalah gabungan sifat individual dan praktikaliti.

HR-V dijangka bakal menerima sambutan baik daripada rakyat Malaysia melalui ciri-cirinya yang mesra pengguna, keluasan dan kebolehgunaannya. HR-V dikuasakan oleh enjin 1.8L i-VTEC SOHC yang dipadankan dengan transmisi CVT dari Earth Dreams Technology yang berprestasi dan ekonomikal. Pusat graviti yang rendah pula memberikan pemanduan yang selesa dan penampilan SUV ini diserlahkan melalui roda aluminium 16 inci.

Rupa depan HR-V menampilkan rekaan Solid Wing Face seperti model-model Honda baharu manakala garisan sisi pula menonjolkan imej lasak dan rugged. Pembuka pintu dibelakang pula diletakkan pada bucu tingkap yang memberi ilusi seperti kereta coupe dua pintu. Pada bahagian interior pula, HR-V menggunakan teknologi E-brake seperti kereta mewah menggantikan brek kaki dan brek tangan seterusnya memberi lebih ruang pada papan pemuka dan kaki. Ruang kargo pula dimanipulasi sebaik mungkin melalui 3 mode ubahsuai iaitu Utility, Tall dan Long untuk disesuaikan dengan pelbagai jenis dan saiz muatan. Dari segi keselamatan pula, HR-V dilengkapi pelbagai teknologi seperti ABS, EBD, BA, VSA, HSA, Emergency Stop Signal (ESS), DRL, ISOFIX dan enam beg udara.

Kepada yang berminat, Honda HR-V bakal dilancarkan pada Februari 2015.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.