Honda Civic Type R MUGEN 200!

346856_150210hon

Honda Civic Type R adalah produk berprestasi keluaran Honda. Dan setiap produk Honda tidak kira apa model pun pasti akan ditala kembali oleh MUGEN. Seperti yang sekutu lihat di atas, model tersebut adalah Civic Type R MUGEN 200 dan seperti namanya hanya 200 unit sahaja akan dipasarkan kepada umum.

Honda Civic Type R

Ditala oleh MUGEN, Civic Type R MUGEN 200 ini dilengkapi dengan kit badan unik, rim dan lencana untuk penampilan yang lebih ekstravaganza. Selain dari enjin i-VTEC yang berkuasa 201ps, kelengkapan MUGEN 200 adalah seperti berikut:

  • Skirt sisi, bampar depan dan belakang ekslusif MUGEN
  • Rim 19 inci dengan desain ‘Ligthning’
  • Logo MUGEN di bonet belakang
  • Plak nombor siri MUGEN
  • LSD
  • Cermin belakang hitam kilat
  • Opsyen penalaan pengendalian

Penghasilan MUGEN 200 adalah kesinambungan kerjasama antara Honda [UK] dan MUGEN Euro, subsidiari dari MUGEN. Tahun lepas, MUGEN dengan pengalamannya selama 36 tahun dalam sukan permotoran global telah menambahbaik Type R ‘standard’ dan menawarkan kepada pasaran, 20 unit edisi terhad buatan tangan Type R Mugen.

Selain dari itu MUGEN 200 juga dilahirkan sempena pelancaran tim BTCC Honda untuk musim 2010. 2 buah Civic akan menggunakan skema warna Putih dan Hitam sama seperti MUGEN 200.

Sumber: Newspress/Honda UK

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

22 comments

Skip to comment form

    • strokeboi on 06/03/2010 at 1:11 PM

    rm brape la kat msia hih…

    • Hakata on 06/03/2010 at 1:17 PM

    praaang..praaang..

    • halimah jonggang on 06/03/2010 at 1:40 PM

    mau RM1.1 milion…….

    • ad on 06/03/2010 at 1:46 PM

    bumper depan mcm bumper proton emas

    • pendita_gila on 06/03/2010 at 4:33 PM

    praaaaaaaAAAAAAAAAAAANNNNNNNGGGGGGGGG…….vtec bukak

    • ubai on 06/03/2010 at 7:27 PM

    x sampai la kat m’sia ni. version 2 pintu ni kat jepun pun xder.

    • jual air soya on 06/03/2010 at 8:36 PM

    klu smpi pn korag org yg ke 201..

    • nelza on 06/03/2010 at 8:47 PM

    jahatnyaaaa

    • Firza on 06/03/2010 at 9:15 PM

    huarrgghhhh…tipikal….

    • din panama on 07/03/2010 at 12:14 AM

    prannngg…prannnggg…vtec buke..

    • Joule on 07/03/2010 at 12:49 AM

    xtau nk kata apa.. mcm xbest je..

    • kete_hitam on 07/03/2010 at 1:09 AM

    tgk jer la.

    • anon_nimbus on 07/03/2010 at 1:16 AM

    kalau ikut uk punye test,type r ni dah lost their spirit..type r EK gak yang paling best..katenye..tapi sekarang wira pon dah ade type r jugak..hmmm..kancil lagi la melambak..

    • pok mat on 07/03/2010 at 12:31 PM

    kalu dapat ni….

    • Cekwang on 07/03/2010 at 12:55 PM

    R-racing ye dok.

    • azwan nbs on 07/03/2010 at 8:18 PM

    kat malaya nie diorang ade jual ke…????

    • ex-Z2H on 07/03/2010 at 8:41 PM

    ni Type-R Swindon UK mali…tak pasti lepas ke tak masuk Mesia….

    ubai, keta ni dah masuk market Jepun awal tahun ni la…satu2 nya Honda bukan buatan Jepun yang masuk pasaran mereka…

    • on 08/03/2010 at 9:05 AM

    Nape 200 biji jer…kang aku nak order dah abis…hahaha

    • sepat on 08/03/2010 at 9:52 AM

    apsal spoiler bertingkat mcm mangkuk tingkat? mangkuk mugen!@

    • mesin tebu on 08/03/2010 at 9:53 AM

    kenapa model hatchback? kenapa? kenapa? kenapa?

    • YuRi on 08/03/2010 at 4:27 PM

    mugen mmg mangkuk!!!

    • brianbadboyz on 08/03/2010 at 11:39 PM

    mangkuk pasagannyer sudu!!!!! br leh mkn.

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.