Galeri: Perodua Axia Advance, Axia SE, Standard G, Standard E dan Majlis Pelancaran

wpid-1410791076963.jpg

Perodua Axia telah mencatat rekod baharu sebagai kenderaan cekap pertama negara malah kereta kompak itu ditawarkan pada harga yang paling murah di pasaran iaitu RM24,600 untuk Axia Standard E Manual. Harga tersebut meneruskan legasi model terdahulu seperti Kancil dan Viva. Dengan harga yang murah dan spesifikasi paling minimum (tanpa radio, rim aluminium, pengilap cermin belakang, sensor undur) varian itu dilihat lebih sesuai untuk sekolah memandu atau pun sukan permotoran (RS).

Untuk pasaran umum, Perodua Axia Standard G dibekalkan dengan aksesori standard seperti cermin sisi lipat automatik, pemain cakera padat, kamera undur dan rim aluminium. Harga untuk transmisi automatik bermula dari RM32,800 dan RM29,800 untuk transmisi manual.

SONY DSC

Buat pelanggan yang mahukan lebih aksesori, mereka boleh memilih Axia SE atau varian paling premium iaitu Axia Advance. Kedua-dua varian ini mempunyai aksesori yang sama iaitu kit badan, lampu utama projektor, lampu belakang LED, lampu kabus, rim aluminium dan sistem keselamatan seperti ABS dengan EBD dan BA.

Varian Advance dibezakan dengan sistem multimedia dengan navigasi, kerusi separa ‘bucket dan stereng yang dibalut kulit. Axia SE automatik dijual pada harga RM39,800 manakala Axia Advance pada harga RM42,130. Merentasi varian, Perodua Axia dilengkapi dengan dua beg udara dan lebih menarik apabila mencatat skor 4 bintang Ujian Pelanggaran ASEAN (ASEAN NCAP).

Berikut ialah imej semasa majlis pelancaran dan foto studio pelbagai varian Perodua Axia.

Majlis Pelancaran Perodua Axia

Perodua Axia Advance

Perodua Axia SE

Perodua Axia Standard G

Perodua Standard E

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.