ETCM AKHIRI KEMPEN KESELAMATAN DENGAN PENGALAMAN PEMANDUAN SELAMAT NISSAN

01 Instructor Ian Khong_Briefing

KUALA LUMPUR, 8 September 2014 – Edaran Tan Chong Motor (ETCM) menganjurkan sesi Pengalaman Pemanduan Selamat Nissan yang diadakan di Malaysia Agro Exhibition Park (MARDI) di Serdang pada Sabtu.

Pengalaman Pemanduan Selamat Nissan bermatlamat memberi keyakinan dan melengkapkan para peserta dengan teknik pemanduan yang betul. Di bawah seliaan tenaga pengajar profesional, para peserta diajar mengenai teknik pemanduan yang betul untuk mengelak kemalangan, mengawal kereta yang tergelincir, brek kecemasan dan kemahiran mengelak slalom di laluan berhalangan.

Pengalaman Pemanduan Selamat yang berlangsung selama sehari itu merupakan program terakhir di bawah Kempen Keselamatan Nissan 2014 anjuran ETCM. Dilancarkan pada April lalu, ia merangkumi aktiviti-aktiviti seperti Bengkel Ikhtiar Hidup di Jalan, Bengkel Ikhtiar Hidup Kanak-kanak dan Pengalaman Pemanduan Selamat. Bengkel Ikhtiar Hidup Kanak-kanak dan Pengalaman Pemanduan Selamat diadakan sekali sahaja, manakala Bengkel Ikhtiar Hidup di Jalan dilaksanakan di enam lokasi di seluruh negara.

Pengarah Eksekutif ETCM, Dato’ David Chen berkata, “Secara keseluruhannya, Kempen Keselamatan Nissan 2014 menerima maklum balas yang sangat memberangsangkan dengan penglibatan lebih 1,000 orang peserta. Pengetahuan dan kemahiran keselamatan jalan raya yang diperolehi sememangnya mampu melindungi para peserta dan mereka yang tersayang di jalan raya. Ini bukan program yang bersifat sekali sahaja. Para pelanggan kami boleh menyertai lebih banyak program seperti ini pada masa akan datang.”

05 Nissan Safety Driving Experience_Emergency Braking

Mengulas mengenai aspek khidmat pelanggan, Dato’ David Chen memberitahu, “Kami berbesar hati untuk mengumumkan bahawa sebagai sebahagian daripada usaha kami untuk memberi kemudahan kepada pelanggan, nombor Pusat Penjagaan Pelanggan Nissan kini telah digabungkan menjadi satu nombor sahaja iaitu 1800-88-3838. Ia beroperasi 24 jam, 7 hari seminggu serta menawarkan servis yang ekstensif seperti Bantuan di Tepi Jalan, Temu Janji Servis, selain pertanyaan mengenai produk dan promosi jualan.”

Sebagai tambahan, ETCM telah mengambil langkah proaktif untuk terus menambah baik dan meningkatkan pengalaman selepas jualannya. Ini termasuklah pengembangan rangkaian dan melanjutkan waktu operasi di bengkel-bengkel serta cawangannya.

Lagi pun, JD Power Asia Pacific baru-baru ini meletakkan ETCM di tempat kedua pada Indeks Khidmat Pelanggan dan tempat ketiga dalam Indeks Kepuasan Jualan untuk tahun 2014, di mana Nissan telah mengekalkan kedudukan tiga teratas sejak empat tahun lalu. Pencapaian Ini menjadi bukti komitmen ETCM terhadap aspek kepuasan pelanggan.

ETCM percaya bahawa keselamatan dan hubungan jangka masa panjang dengan para pelanggan adalah sangat penting. Justeru, ETCM akan terus menjadikan Kepuasan Pelanggan sebagai keutamaan No. 1 dengan menawarkan servis yang bagus dan berkualiti secara konsisten.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.