Encik Raikkonen Memang Champion!

800px-Kimi_Räikkönen_in_Rally_Finland_2009

Kimi Raikkonen ni memang saya suka dari zaman dia dengan Sauber lagi. Dia jenis sejuk [cool] dan punyalah jarang nak senyum. Cuma bila dia resing dengan Ferrari tu saya tak berapa nak into sebab saya bukanlah peminat Ferrari. Bila dia berhenti main F1 dan nak resing dalam WRC saya memang sukalah sebab antara resing dalam trek dan rali saya lagi minat rali. Dari zaman budak-budak lagi dah minat rali. Tapi baru-baru ni si Encik Raikkonen telah membuat kenyataan yang paling champion sekali pasal F1 dan rali. Anda boleh baca di bawah:

“The atmosphere in rallying is much nicer – it’s more about the performance of the drivers…” Komen ni tade apa sangat, sambungan dia lagi best.

“In F1, each lap IS MORE-OR-LESS THE SAME. when it rains it becomes more difficult, but otherwise it soon BECOME A ROUTINE. IN RALLYING, every corner or hill might be DIFFERENT from what you EXPECTED – THAT MAKES IT INTERESTING. There is a little bit of the young Kimi in me again; I’m curious and excited.”

Ha tu dia, champion F1 sendiri yang cakap F1 macam itu. Senang cerita memang main rali ni best!

Sumber Fiat Punto: Wikipedia Sumber berita: Crash.net

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

16 comments

Skip to comment form

    • avtomat kalashnikov on January 9, 2010 at 12:51 am
    • Reply

    gua mmg sapot ape yg kimi tu ckp…
    gua siap buleh tdo kalo tngok F1… hahahahaa…. giler bosan…
    hidup rali! hidup space utm rally team!

  1. betul.. betul.. betul..
    antara sukan kgemaran aku 2..
    aku plg suke tgk time diorg crash.. hehe
    bsepah sepah kete xigt.. atas pokok pun ade…
    ngeri 2..

  2. tak sia2 latihan yang gua bgi mase kat kg dulu….

    • beesixslow on January 9, 2010 at 5:55 am
    • Reply

    kenyataan kimi ni menghapuskan terus minat aku pada 1MF1 team..heheh

    • pelug on January 9, 2010 at 8:50 am
    • Reply

    malas gua nak komen bebanyak …lagipon gua bukannya kaya nak main F1 ngan rali nih…mana nak cekau duit bebanyak arr????

    • carragher27 on January 9, 2010 at 4:04 pm
    • Reply

    patutnya gua sama mak uia ada projek pasal rali ni..

    • acancapik on January 9, 2010 at 6:43 pm
    • Reply

    serius rally lagi best…

    • azwan nbs on January 9, 2010 at 9:02 pm
    • Reply

    rally tu ape ye…????

    • lancer ck on January 9, 2010 at 9:16 pm
    • Reply

    f1 sukan org kaya wa rasa ahhh.. rally blakang imah aku dah laeh men..huhuhuhu

  3. GUA PALING SUKA SEKALI PANCING UDANG DALAM KOLAM!

    Kalau tak kena gua beli je cucur udang.

    • azwan nbs on January 10, 2010 at 5:48 pm
    • Reply

    ape kaitan cucur udang ngan entri nie?????

    • madir on January 11, 2010 at 12:47 am
    • Reply

    Wa rasa main buggy R.C lagi care…bleh lompat2…hihihi

    • on January 11, 2010 at 1:01 pm
    • Reply

    Apsal kete dier nampak cam Perodua Viva jer?

    • 6posen on January 11, 2010 at 1:40 pm
    • Reply

    kete ape dia pkai ni?…………

    • gunners on January 12, 2010 at 10:37 pm
    • Reply

    6posen: kancil kot….

  4. Kimi takmo try side by side dgn Ken block ker

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.