DIJUAL: Subaru Forester

DIJUALSubaruForester.02

Amid nak jual kereta. Sapa nak beli Forester boleh la interkom dia. Gua dengar dia nak beli Skyline. Sapa ada buyer gua tak bagi komisyen ekekeke. RM55k aje der.

Sekian.

-Matpon-

Spec Forester SF5

Enjin EJ20 stock, cuma ada blow-off cap ayam & K&N filter jenis drop in

Absorber Hot Bits adjustable (tapi kena servis balik)

Rim Speedline original 17″

Ekzos dah bikin (takde brand tapi bunyi best)

JDM fender mirror, karpet cargo area & tailgate handle (rare item)

A’PEXi RSM (1st gen), GReddy turbo timer, SARD boost meter, Pivot shift light, Sony Double DIN player dgn MP3 (beli baru nih), speaker dpn Alpine – kalau org nak murah sangat semua ni aku cabut pindah masuk ke Skyline aku plak hahaha

Semua major parts dah tukar (timing belt kit, water pump, engine & gearbox mounting, steering rack, rear diff mounting, clutch plate, valve cover gasket – semua barang baru kecuali steering rack) – owner baru tak payah pening2 nak tukar semua menda2 mahal nih hehehe… Aku boleh gerenti enjin & gearbox aku langsung takde bocor & tak hilang minyak hitam. Minyak hitam aku tukar tiap2 5000km pakai Shell semi-synthetic dgn oil filter original Subaru (tak pakai barang tiruan)…

-Amid-

Silakan kongsi:

7 comments

Skip to comment form

    • belalang_kontot on 09/03/2011 at 2:46 PM

    nape amid nak jual?mustahil la makin tue beli kete yg makin kecik…huhu…

    • exJAVANESE on 09/03/2011 at 11:00 PM

    ni msti amid nk bli honda insight hybrid nih..hikhikhik…bru pcinta alam sarwajagat!!

    • warq vespa on 10/03/2011 at 9:13 AM

    Amid nak juai? selalu nampak amid nagn isteri naik kete nie pi makan kat Restoran Sambal Hijau..hehe..

    • HeLMi on 10/03/2011 at 9:23 AM

    RM55K…takde diskaun ke?…bape loan leh lepas?…

    • jelapangPadi on 10/03/2011 at 9:40 AM

    …makin tua makin menjadi….

    • azrie on 05/07/2012 at 10:16 PM

    masih ada lagi ker,kalau ada colsaya azri 012 633 9529

    \

    • jyie on 04/04/2015 at 8:26 AM

    Tumpang niaga bos..spe brminat nk bli subaru forester???? Rm44k je, blh nego lg.Blh whtsapp 0102803523

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.