Dah Boleh Tempah Perodua Myvi Baru der!

Perodua Myvi 2011 ke.04

Sebenarnya berita ni dah lama der. Berapa kali Jumaat entahlah gua pun dah lupa. Gua harap adinda kekanda tak lupa solat Jumaat tadi yer. Dalam GT ni semua sibuk melainkan gua yang buat-buat sibuk. Baideway lu orang kalau mau tempah itu Perodua Myvi boleh letak deposit RM400 mula besok. Jangan tanya gua Myvi tu 1.5 enjin Vios ke tak sebab gua tak nak tau. Yang gua tau enjin dia 1.3. Yang gua tau Veyron tu CC dia besar. Yang gua tau minyak tak jadi naik. Yang gua tau Myvi baru tu launching 16 Jun 2011 tahun masihi. Yang gua tau haram hukum loan riba [Bos gua yang pesan]. Yang gua tau ialah gua pun tak tau.

Gua dengar Myvi baru ni lagi jimat dan yang gua tau kalau lu orang pakai rim 17 inci apa jadah nak jimat minyak. Inilah yang dikatakan ubah gaya hidup. Tapi Veyron sentiasa di hati.

Sekian. Babai.

-Matpon-

Silakan kongsi:

28 comments

Skip to comment form

    • HeLMi on 03/06/2011 at 2:49 PM

    Mau test drive dulu…yihaaa

    • basikal on 03/06/2011 at 4:03 PM

    see u when i see u..

    • audi on 03/06/2011 at 5:39 PM

    yg gua tahu lu tak mampu beli veyron…haha

    • exJAVANESE on 04/06/2011 at 12:54 PM

    gua ade questiong aa mtpong…cmne nk elakkn loan riba nih???

      • Matpon on 04/06/2011 at 9:32 PM
        Author

      Lu cakap ngn salesman tu sekarang macamana kira der? Lu mau tanggung dose ke gua mau tanggung? Perkh yang ni gua baca dalam blog agama.

      Next question please. Perkh gua tgh berkobar-kobar ni.

    • megatputrakuning on 05/06/2011 at 11:15 AM

    the next question is…abih tu lu xbran ke pi kat bank negara bagitau bio diaorg rombak dasar2 riba nih???ni gua nk soal byk ni….

    • megatputrakuning on 05/06/2011 at 11:16 AM

    aku ada tgk lam website mne ntah…cun r si myvi nih…tp aku syak yg kua ni mybe 1.3….kot….

    • Alteja on 06/06/2011 at 9:36 AM

    Ustaz Mat Pon, boleh ke aku berhutang utk beli Myvi ni sedangkan dia bukan keprluan aku buat masa ni sebab aku dah ada Wira? Ha, jawab, jawab….

      • Matpon on 06/06/2011 at 11:14 PM
        Author

      Solat Istikarah. Perkh padat jawapan gua kali ni.

    • 6posen on 06/06/2011 at 9:47 AM

    …myvi, selang 2 3 saat da leh nmpk sbijik lg kt jln…kdg kt park kete pun jd confuse, ni park ke or p2 pnye pat sale…

    • audi on 07/06/2011 at 12:22 AM

    satu je yg xbest ngan myvi ni…
    suma org ada.

    • jamil butang on 07/06/2011 at 8:13 AM

    Nak kereta orang tak banyak ada, belilah kereta Myat.

    • megat putra kuning on 07/06/2011 at 5:04 PM

    jwpan lu mmg terbaik………….

    • fairi on 09/06/2011 at 10:53 AM

    nmpk mcm ford fiesta pun ada ni….

    • sepathensem on 11/06/2011 at 12:40 AM

    hahahaha beli myvi ..mcm gua..

    • MAT sETH on 14/06/2011 at 10:23 AM

    cam bodoh ajer lu ckp…veyron bapak lu..nak speaking,bahasa terabai..cam bodoh ajer ada melayu cm kau ni,pu***k~

    • DaihatsuKancil on 14/06/2011 at 10:29 AM

    Tlg remove MAT sEth punye komen.. merosakan keceriaan blog ni jer.. Aku rase ni 1st time org komen macam ni.. Hdup Mat Pon!!

    • cb400vtec on 14/06/2011 at 10:45 AM

    MAT sEth bdk bru nk naik kot..
    xpnh bce blog nie..otak singkat.
    lu pnyer bhase pn terabai,mcm org xde iman..wat malu islam je mencarut..
    hidup mat pon!!ganda 23!!

      • Matpon on 14/06/2011 at 10:47 PM
        Author

      Huk huk huk huk huk. Sedey sedey sedey sedey.

    • HeLMi on 15/06/2011 at 8:59 AM

    banned terus je MAT sETH mangkuk ayun ni…nama pun dah poyo meniru nama Seth Tan…kekekeh

    • DaihatsuKancil on 15/06/2011 at 9:46 AM

    Rilek Matpon… biaser r kalu jd org glemer nih… mesti ade org dengki.. hahaha

    • HeLMi on 15/06/2011 at 9:52 AM

    lupe nak ckp MAT sETH…ayat lu lagi cam “kaymark” …ape hal ko main bapak2 plak…anyway kitorg tetap sokong lu MatPon..

    • Alteja on 15/06/2011 at 10:36 AM

    Ayat Buku yang baku: Jangan sedih Encik Mat Pon dengan Encik MAT sETH. Dia cemburu sebab dia tidak miliki kereta Veyron seperti Encik Mat Pon miliki.

    • Alteja on 15/06/2011 at 10:38 AM

    Berterabut gak bahasa aku. Sah sah SPM dulu, BM tak memberangsangkan..

    • Matpon on 16/06/2011 at 1:03 AM
      Author

    Iya gua tau lu orang sapot gua. Gua akhiri dengan ucapan sekian terima kasih. I heart U. Sekian.

    • Norman on 17/06/2011 at 5:50 AM

    Gembar gembur enjin 1.5 sekali masih 1.3 da

    • HeLMi on 17/06/2011 at 9:03 AM

    rege mahal nak mampus…tak berbaloi derr

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.