Bilakah Lampu Kabus Belakang Perlu Dinyalakan? Tonton Video Toyota Vios Ini.

 

Jika diperhatikan trend kenderaan sekarang ini, terdapat pemilik yang memasang lampu kabus pada bampar belakang. Mungkin berniat mulia supaya kenderaan jelas dilihat dan pemandu di belakang berhati-hati terutama sekali untuk mengelak dari pelanggaran. Tambah pula pemandu yang leka dengan platform media sosial. Harus tahu, lampu kabus belakang kini sudah menjadi keperluan asas di kebanyakan negara dan bakal menjadi peralatan wajib pada semua kenderaan baharu di negara kita.

Walau bagaimanapun, peralatan yang bermanfaat ini boleh mengundang gangguan visual apabila dinyalakan pada situasi yang salah seperti di dalam cuaca yang elok dan tanpa keperluan munasabah. Nyalaan yang tidak kena masa tersebut akan membuat pemandu di belakang silau dan menganggu konsentrasi.

Menyedari trend penyalahgunaan lampu dan untuk mendidik pemandu, UMW Toyota telah melancarkan video ini yang menerangkan bilakah waktu yang sesuai untuk lampu kabus belakang dihidupkan. Video berdurasi 53 saat itu menggunakan Toyota Vios sebagai ‘watak’ utama dan usaha UMW menerbitkan video ini layak dipuji.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.