Bambi 422 Travel Trailer

356924_260310airs

Konsep kereta-rumah mungkin tidak popular di negara kita tetapi tidak di negara Barat. Dan untuk pasaran tersebut pengguna ditawarkan Bambi 422, trailer perjalanan untuk mereka yang suka mengembara. Trailer yang didesain kembali oleh Airstream, pembuat trailer dari Amerika ini direka khusus untuk jalan dan standard Eropah.

356921_260310-b-airs

Dengan berat 1080kg sehingga 1320kg trailer ini tidak memerlukan pacuan empat roda untuk menariknya, cukup sekadar VW Golf Diesel 2.0 atau BMW 330i atau kenderaan lain seumpamanya. Di dalam trailer ini ada lounge bentuk L, tempat basuhan dan ruang mandi untuk yang bersaiz 6 kaki dan tandas vakuum.

Untuk pengetahuan sekutu, sebelum ini kitaorang ada rancang nak ke Bangkok naik MPV. Belum termakbul lagi…

Sumber & Foto: Newspress

-Mak Uia-

Muhammad

9 Comments

  1. Menarik gak gi Bangkok naik MPV…Alphard ke @ Vellfire ke baru syiok..haha..nak lagi syiok naik Combi jer..

  2. suddenly flashback balik zaman gua student dulu ..merentas IL-Ohio pakai U-HAUL …jenis kenderaan lebih kurang sama laaa tapi time tu kotak la ni dah bullet..

    tapi kalau benda ni praktis kat msia.. alamat melingkup la semua kompani developer heheh dan korang pun takleh claim lodging sure company supply satu nak pi sites kekeke

  3. company pun lingkup kalo nak supply natang ni…hehe..wau…en sepat blaja kat US siot…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *