Air Asia X Taja Lotus Racing!

Lotus Racing Silverstone 2010.002

Apabila Dato’ Seri Tony Fernandes umumkan penubuhan Lotus Racing ramai yang mengagak Air Asia akan menaja tim tersebut. Selepas satu persatu penaja diumumkan logo Air Asia masih lagi tidak ‘terlekat’ pada badan kereta T127 kecuali pada kereta Williams, yang memang Air Asia dah taja lama. Sehinggalah pada GP Britain baru-baru ini Air Asia X mengumumkan penajaan mereka dan berita ini tidak tersebar luas mungkin kerana jarak pengumuman yang hampir dengan perlumbaan.

Lotus Racing Silverstone 2010.003

Penajaan Air Asia X seiring dengan lokasi perlumbaan, mereka turut terbang ke UK, Melbourne, Malaysia dan Shanghai dan akan datang ke Korea dan Jepun. Penajaan sukan adalah penting untuk Air Asia dan Asia X yang terbang merentas komuniti, melalui penajaan ini kedua jenama tersebut lebih dikenali dan akhirnya menjadi jenama isi rumah.

Dengan ini logo Air Asia berada pada dua badan kereta F1, Williams dan Lotus Racing.

Sumber & Foto: Lotus Racing

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

11 comments

Skip to comment form

    • C27 on 14/07/2010 at 8:33 AM

    gua berkira-kira dah ni nak tengok kereta ni tukar kaler Merah/Putih

    • HeLMi on 14/07/2010 at 9:12 AM

    Min…Merah/Putih?…mgkn tak kot…sbb Lotus mmg dah sinonim ngan kaler hijo ni..

    • Blood on 14/07/2010 at 10:33 AM

    haah..Lotus themes kaler ialah Hijo…penaja tampat steaker jerk..hehe

    • Blood on 14/07/2010 at 10:34 AM

    Sticker Proton xde ke eh?

    • sepat on 14/07/2010 at 10:38 AM

    maybe utk mncipta kemenangan kita patut encourage MILO sponsor tim lotus ni..

    • C27 on 14/07/2010 at 12:52 PM

    Sepat:
    cilakak lu…

    • jual air soya on 14/07/2010 at 5:24 PM

    milo ngn biskut tiger la..bru leh menang….

    • Shappawi_2012 on 14/07/2010 at 7:07 PM

    Anda pasti juara

  1. Milo cicah sepat. Resepi br.

    • sepat on 14/07/2010 at 7:20 PM

    kahkakhkahk

    btw.. takde sape nak approach Tony Fernandez utk sponsor tim ralli GSR?? gua optimis dia pasti pertimbangkan cadangan ni.. apa sangatlaa duit dia berkepuk2 tu at least rally boleh dtgkan kejayaan dan dah terbukti kan?

    kalau tanak pun sponsor laa tiket ke London utk kuiz geartinggi.com pun ok ape? bagus tak idealogi gua?

  2. ok no problem i can i can.

    quieezzzz???? damn i forgot study.

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.