Aduhai Jerman!

VW Scirocco.003

VW, Audi, Porsche, Mercedes dan BMW semuanya dari Jerman. Satu perkara yang saya suka mengenai Jerman ialah mereka serius dan berdisplin. Gayaan mereka adalah kemas dan tiada benda yang mengarut.

Litar Nurburgring pula memang terkenal, kebanyakan pembuat kereta menguji kereta di litar ini.

Seat Leon Cupra R.002

Seat pula adalah syarikat Sepanyol yang kini dimiliki oleh Kumpulan VW. Dan sebagai balasan Jerman patut singkir saja syarikat tersebut. Bukan setakat kalah tetapi percaya pada sotong Paul yang lapar nak makan.

Entah apa-apa, langsung tak Jerman.

Belanda pula adalah penjajah hebat, menduduki dan banyak mempengaruhi Indonesia, mewariskan warga Bandung yang rupawan.

Saya nak ucap selamat berjaya kepada Seat. Anak syarikat VW, Jerman.

Foto: Newspress

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

15 comments

Skip to comment form

    • Shappawi_2012 on 09/07/2010 at 1:22 PM

    Alahai…post mcm frust je…..
    hahahahahaaah

    • C27 on 09/07/2010 at 2:09 PM

    mat..redha jela..terimalah kenyataan… kehkehkeh

    • azwan nbs on 09/07/2010 at 2:25 PM

    gua sokong belanda…

    • Blood on 09/07/2010 at 2:29 PM

    mat..ko suka makan sotong x?

    • kete_hitam on 09/07/2010 at 2:39 PM

    oranje!!!

    • basikal on 09/07/2010 at 3:00 PM

    minum fresh oren lah…

    • on 09/07/2010 at 3:04 PM

    Seat…Kete ni ade masuk Mesia ke?..Nampak cam menarik jer..
    Pasni aku rasa confirm la Paul si sotong tu jadik sotong kangkung…haha…

    • on 09/07/2010 at 3:06 PM

    Uruguay ssebut laju2 jadik = U Gay…hehe..

    • sepat on 09/07/2010 at 3:40 PM

    S E _ A T ….ok ni kuiz.. seat mengambil nama singkatan seorang forumer yg kekal setia kat GT.com ..sila penuhkan jawapan yg di kosongkan tu untuk menerima hadiah berupa seat kereta perodua jenama kancil..

    hantarkan jawapan anda ke sepatgoreng@ihateumatgei.com

    -ps – i love spainnnnnnnnnnnnnnnnnn (bunyikan spain as spin) haha

    • kete_hitam on 09/07/2010 at 6:25 PM

    SESAT

    • belalang_kontot on 09/07/2010 at 9:26 PM

    SELAT.

    ceh.hampeh nye sepat.mengambil kesempatan tul.hehehe….
    mat, rilek…kalah menang adat pertandingn….

    • dah575 on 10/07/2010 at 12:10 AM

    englen team no.1 rakyat mlesia sokong slepas melesia xlayak worldcup,lps englen kalah,sokong jeman,lps jeman kalah spain,nnti spain kalah br belanda.hbs world cup stat sokong melesia blk,bersyukur rakyat kita berada dlm situasi menang-menang,smpai bila2 x kalah

    • on 10/07/2010 at 1:25 AM

    Keh keh keh. Gua tak sokong mana-mana pun. Btw Liga M = Liga Matpon. Thanx soccer fan.

    Thanx kete-hitam. I like you. Btw I like eat Sepat Sedut. Thanx.

    • BRZ FAST 6 on 12/06/2013 at 2:54 PM

    VW meme hebat blako..

    • den on 20/06/2013 at 6:51 PM

    iya..hebat betul jerman…..

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.