“RIDE AND DRIVE” MEMPAMERKAN KEUPAYAAN GT RADIAL

Kuala Lumpur, 25 Mei 2012: GT Radial mengaturkan acara Ride and Drive selama 2 hari di Kompleks Speed City di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Sebagai salah satu jenama tayar yang terkemuka di dunia, GT Radial berharap untuk mempromosikan produk mereka serta menunjukkan pelbagai keupayaan tayar GT Radial kepada pengedar dan pengeluar automotif, serta pengguna akhir di Malaysia.

“Kami rasa bahawa cara yang terbaik untuk mempromosikan tayar kami secara langsung adalah untuk meletakkan tetamu kami di belakang roda kereta yang dipasang dengan tayar kami. Dengan ini, mereka dapat rasa prestasi kereta yang menggunakan tayar kami”, kata Arijanto Notorahardjo, Pengurus Besar Pemasaran PT Gajah Tunggal Tbk, pengeluar tayar berasaskan Indonesia yang akan mengawasi pengeluaran dan pembangunan daripada tayar GT Radial bagi pasaran Malaysia.

Turut hadir pada majlis itu ialah wakil-wakil daripada Proton, dengan mana PT Gajah Tunggal Tbk mempunyai perjanjian OEM untuk membekalkan tayar untuk model Proton seperti Prevé baru dan Exora.

“Perkongsian dengan Proton adalah satu tanda bahawa tayar kami mendapat sambutan di Malaysia,” kata Arijonto. “Kami berhasrat untuk mendorong tayar kami kepada syarikat-syarikat kereta lain di negara ini, kerana kami rasa bahawa tayar GT Radial adalah pilihan yang sesuai untuk aplikasi memandu di Malaysia.”

Tetamu pada majlis itu juga mendapat kesempatan untuk mengalami pameran keupayaan GT Radial dengan pemandu kereta lumba dari Australia, iaitu Chris O’Shannessy, Charlz Ro, David Russell dan Joel Neilsen yang dibawa khas untuk acara tersebut. Acara kemuncak pada hari itu adalah kursus ‘drifting’ oleh ‘drifter’ professional Malaysia, Ee Yoong Cherng.

Pelbagai kereta seperti Audi TT, VW Golf GTI, Perodua Myvi, Proton Exora termasuk kereta terbaru Proton Preve dilengkapi dengan pelbagai tayar GT Radial. Antaranya adalah GT Radial Champiro BAX-2; GT Radial Eco Champiro; dan GT Radial champiro HPY.

GT Radial, jenama yang diiktirafkan di peringkat antarabangsa tayar, kini boleh didapati di Malaysia dari pengedar terpilih. Produk GT Radial juga termasuk tayar kereta penumpang, 4x4s, trek kereta dan kenderaan komersil.

Pelbagai produk yang terdapat di Malaysia adalah pelbagai Champiro, HPY, BAX2 dan Eko, dengan CX Maxmiler untuk van komersil dan komprehensif tayar komersial untuk trak berat.

“Kami tidak sabar menantikan pembukaan kedai konsep GT Radial di Pulau Pinang dalam tempoh dua bulan akan datang. Setakat ini, kami sedang mencari kira-kira 5 kedai dan berharap dapat mencapai kepada para pemandu dan pengeluar di sekitar utara Malaysia”, katanya apabila ditanyai mengenai rancangan strategik syarikat.

GT Radial adalah salah satu jenama tayar terbesar di dunia dengan pengeluaran lebih daripada 30 juta tayar setahun dan dieksport ke lebih dari 100 negara.

Untuk pengagihan di Asia Tenggara, tayar dikeluarkan dan dibangunkan oleh PT Gajah Tunggal di Indonesia.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.