Tag: Suzuki

Aug 11

Suzuki Swift Sport Baru Bakal Diperkenalkan Pada September Depan

Generasi baru Suzuki Swift Sport akan dipamerkan pada umum pada September depan di Frankurt, Jerman. Swift Sport baru ini adalah susulan daripada model baru sepenuhnya [fmc] sejak versi Sport diperkenalkan buat kali pertama pada tahun 2006. Model baru ini mempunyai luaran yang agresif hasil daripada rekaan yang rendah yang turut menggambarkan kestabilan manakala gril depan …

Continue reading »

Apr 25

Suzuki SX4, Kereta Penumpang Versatil

Crossover adalah kenderaan yang asing untuk pasaran tempatan. Hakikatnya kenderaan ini adalah versatil, dengan jarak kelegaan bumi yang selesa serta rekaan yang rugged ianya sesuai untuk pelbagai kegunaan, anda boleh memandunya ke tempat kerja, menghantar anak ke sekolah, memunggah barang dapur dan kemudian pada hujung minggu keluar bandar meredah hutan kecil untuk memancing dan berkelah. …

Continue reading »

Mar 21

Swift: Suzuki Jual Lebih 2 Juta Unit Sejak 6 Tahun Lepas

Sejak dilancarkan 6 tahun lepas, Suzuki berjaya menjual Swift generasi baharu lebih dari 2 juta unit. Swift adalah produk global Suzuki dengan kilang produksi pertama di Jepun kemudian diikuti di Hungary, China, India, Indonesia dan Malaysia. Kereta ini dibina berdasarkan citarasa Eropah sama ada melalui rekabentuk ataupun karakter pemanduan. Swift juga adalah produk pertama program inovasi …

Continue reading »

Mar 15

Swift S Concept: Awak ni Suzuki Swift Sport ke?

Suzuki Swift adalah lembu perahan [cash cow] untuk DRB Hicom, di dalam barisan produk Suzuki memang tidak boleh dinafikan yang model ini paling laris. Golongan muda dan berjiwa muda sukakan Swift sama ada untuk berulang alik ke tempat kerja, kolej atau universiti dan bersiar-siar dalam bandar. Selain dari Swift biasa, DRB turut membawa masuk model …

Continue reading »

Feb 14

Suzuki Swift S-Concept

Suzuki Swift Sport adalah kereta yang dipuji tinggi oleh media, pemanduan dan pengendalian terbaik dengan kuasa enjin yang bagus. Apabila Suzuki mengumumkan model gantian Swift yang menarik perhatian saya ialah bukan model biasa tetapi model gantian Swift Sport. Pada Mac nanti Suzuki akan mempertontonkan kepada umum Swift S-Concept yang saya jangka model terbaharu Swift Sport. Konsep …

Continue reading »

Aug 20

Motor: Suzuki V-Strom Expedition

Dah lama kita tak bercerita pasal motosikal. Dan walaupun dulu GT ada berura-ura nak buat blog pasal motor dan sampai sekarang pun tak nampak apa lagi tetapi sebenarnya hajat tersebut masih lagi kami pegang. Cuma itulah dia, banyak kekangan daripada nak menjadi.

Continue reading »

Aug 13

Video: Monster Tajima Lumba ke Langit!

httpv://www.youtube.com/watch?v=G2y3OFf0ArU&feature=player_embedded Siapa yang tak kenal Monster Tajima ni kan, dia ni memang glamor sebab setakat ini tak ada pemandu lagi boleh cabar dia lumba ke langit atau Pikes Peak International Hill Climb. Kali ini dia berjaya lagi memenangi perlumbaan ini walaupun katanya Hyundai akan jadi pesaing hebat. Kereta yang digunakan ialah Suzuki SX4 yang mod …

Continue reading »

Aug 10

Baii: Suzuki Alto, Chedet Style!

Gua sekarang tengah usha awek, kat DRB Hi-com, boleh tahan dia punya ramai. Yang kerek macam Mat Kacau pun tidak kurang lagaknya. Kejap lagi, Suzuki Alto akan dilancarkan, terer betul. Reuters pun tak boleh lawan gua. Tak launch lagi gua dah taip story. Seperti biasa. Chedet Style

Continue reading »