Tag: Mitsubishi

Oct 21

Mitsubishi Lancer 2.0 DI-D Juro

Selain Aston Martin yang menjenamakan semula Toyota iQ, Mitsubishi juga popular dua tiga hari kebelakangan kerana Lancer yang dijelmakan sebagai Inspira. Pelbagai hujah ditampilkan sama ada dari kem pengguna yang menyokong atau membangkang projek ini dan rasanya satu negara pun tahu bila mana seorang ahli parlimen mendakwa tindakan Proton ini sebagai memalukan negara. Ini bukan …

Continue reading »

Oct 16

Baii: Proton Inspira Punya Pengenalan

Apa sahaja berita yang melibatkan Proton, ia akan mendapat perhatian luas di seluruh negara. Gua jenis yang suka jalan-jalan dalam blog orang, bila ada isu Proton, tu dia dia punya komen punyalah banyak. Yang anti jangan ceritalah, daripada banyak yang gua tengok, tak ramai yang betul-betul faham industri automotif dan perniagaan. Jenis yang provokatif jangan …

Continue reading »

Sep 30

Baii: Pajero Datang Lagi!

Pajero datang lagi!! Peh, macam Tora datang lagi. Pajero adalah sebuah nama yang lu orang semua kenal, pacuan empat roda, lasak, bising, melantun-lantun, lembap, tak boleh rosak, kaki pancing, Lanun Darat, tinggi, turbo intercooler, RTM, JKR dan banyak jabatan kerajaan yang masih digunakan sampai hari ini. Model V32 dan V45 gua rasa yang paling ikonik. …

Continue reading »

Jul 18

Video: Mitsubishi Evo 10 SE

httpv://www.youtube.com/watch?v=uLkeGG_vva0&feature=player_embedded Saya boleh jamin, kebanyakan dari kita gilaaakan Evo, kita membesar dalam era Mitsu, segala-galanya Mitsu dan kita patut berterima kasih kepada Proton. Saingan Mitsu iaitu Subaru memang susah nak cari makan di tempat kita padahal jenama ini tiada masalah apa pun cuma tidak popular sahaja. Video di atas ialah Mitsubishi Evo 10 S.E. Makna …

Continue reading »

Mar 12

Ralliart Tutup Kedai!

Tak perlu cerita kehebatan Ralliart. Ralliart di mana-mana. Ada di setiap model prestasi Mitsubishi dan juga Proton. Di Perodua Kancil pun ada pelekat Ralliart. Di kereta Honda pun ada pelekat Ralliart. Ralliart adalah jenama yang besar. Dan semalam, Masao Taguchi, Presiden Ralliart mengumumkan penala lagenda tersebut akan menamatkan operasi.

Continue reading »

Feb 18

RVR: Suv Baru Dari Mitsubishi!

Mitsubishi Motors Corporation secara rasminya menawarkan kepada pasaran bermula semalam crossover kompak RVR. Model terbaru dari Mitsubishi ini adalah mesra alam dan layak untuk menerima Japanese Eco-car Tax Reduction yang membolehkan pembeli menikmati potongan cukai sebanyak 50 peratus.

Continue reading »

Jan 20

Mitsubishi ASX, SUV Kompak Ni!

Pada bulan Mac nanti Mitsubishi akan memperkenalkan ASX, crossover kompak terbarunya pada Pameran Motor Antarabangsa Geneva ke 80. ASX ini nama untuk Eropah saja sebab di Jepun model ini dipanggil sebagai RVR dan akan dijual bermula bulan depan di Jepun sana.

Continue reading »