Video: Mercedes E63 AMG

BM dengan Merc gua lagi suka Bugatti. Tapi Bugatti dengan Merc gua suka jugak Merc. Sedap betul video atas ni, semalam gua post pikap sayur kan hari ni gua tunjuk lu orang Merc AMG pulak mengesot. Kalau Jepun sana diaorang dah bosan mengesot dengan kereta gua suspek kat Eropah diaorang dah bosan resing dengan kereta biasa. Tade lagi gua tengok mengesot dengan Merc, dengan BM dah biasa.

Sumber: Youtube/PistonHeadsTV

-Matpon-

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

F1: GP Malaysia 2010: Petronas Podium!

Mercedes GP Petronas

Nico Rosberg berjaya menghadiahkan podium kepada Petronas dan negara selaku penaja utama pasukan Mercedes GP. Bermula dari tempat kedua pada grid perlumbaan, Nico tercicir ke tempat ketiga akibat dari putaran roda terlebih sehinggalah krew tim melakukan orkestra yang kemas pada hentian pit pusingan ke 22, menjimatkan satu saat dan menjarakkan kedudukannya dari Robert Kubica. Dari situ, Nico memandu dengan kemas, melepasi bendera penamat di tempat ketiga di hadapan ribuan peminat tempatan.

Malang buat Michael Schumacher apabila nut roda kiri belakang keretanya tercabut seterusnya menyebabkan kereta tidak stabil dan perjuangan Michael tamat pada pusingan ke’sipuluh’.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Mercedes-Benz G Class!

Mercedes Benz G Class

Terima kasihlah pada Encik Matpon yang tolong post entri G Class [selingan mata 10] ni tapi tak buat artikel pun. Untuk pengetahuan sekutu GT, Mercedes G Class adalah kenderaan off road terbaik Mercedes. Anugerah yang dimenangi oleh G Class memang banyak, antaranya Off-roader of the Year sebanyak 7 kali dan Luxury off-roader daripada majalah Off Road.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Kereta Keselamatan F1 Paling Berkuasa!

Mercedes-Benz SLS AMG

Secara serius, perlumbaan F1 kalau tak ada aksi kejar mengejar dan drama lain-lain adalah membosankan. Terutama sekali bila mana kereta bakal juara berada paling depan sekali dan kereta lain jauh di belakang. Dan paling menarik sekali bila pengulasnya cakap Inggeris ala Matpon dengan loghat Yorkshire. Memang tak boleh nak tangkap langsung.

Apa pun selain dari perkara yang saya nyatakan di atas ada lagi yang menarik, contohnya kereta keselamatan F1. Dan untuk perlumbaan pembukaan F1 di Bahrain pada 12-14 Mac kelak, Mercedes akan memperkenalkan kereta keselamatan baru menggantikan SL 63 AMG yang digunakan pada tahun 2008 dan 2009.

Kereta yang akan digunakan ialah Mercedes-Benz SLS AMG. Kereta dengan pintu buka ke atas.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

F1: Dari 4 Pasukan, Mercedes Berjaya Pikat Petronas!

www.hoch-zwei.net

Apabila Petronas mengumumkan penajaan mereka dengan Mercedes GP, ada yang mempersoalkan kenapa tindakan tersebut diambil sedangkan ‘negara’ mempunyai Lotus F1 Racing Team. Baru-baru ini saya dapat tahu  dalam masa yang sama terdapat 2 lagi pasukan yang bersaing untuk mendapatkan tajaan Petronas iaitu Sauber dan Williams.

Naib Presiden Perkhidmatan Korporat, Ahmad Nizam Salleh mendedahkan  selain dari mempertimbangkan untuk kekal dengan Sauber, Petronas juga turut melihat Williams atau Lotus.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

F1: Imej Mercedes GP Petronas!

752111_1369341_2362_1574_MSC1_2009_12_23

Saya sebenarnya sakit tangan ni, nak menaip agak tak selesa dan takut juga kalau-kalau kena Carpal Tunnel Syndrome. Tidak seperti blog auto lain kitaorang di GT hanya memblog pada sebelah malam sebabnya masing-masing ada kerja sepenuh masa. Jadinya siang dan malam pun asyik menaip saja. Disebabkan taknak orang bising saya asyik online saja, tidur lewat dan bangun awal maka entri kali ini saya paparkan imej sajalah. Imej-imej dalam entri ini tidaklah baru tetapi saya baru muat turun dari web Mercedes. Gambar-gambar ini dirakam sewaktu Michael Schumacher melawat ibupejabat Mercedes GP Petronas di Brackley, England pada 22 dan 23 Disember lalu. Dipaparkan juga adalah imej janaan komputer kereta F1 Mercedes GP Petronas.

Selain dari itu dikhabarkan kereta ini akan dilancarkan hujung bulan depan dan Schumacher akan memandu uji pada awal bulan Februari.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

F1: Michael Schumacher Resing Balik Jo!

AU571515

Dalam F1 sejak dua menjak ni kita asyik dengar Schumacher akan berlumba balik, khabar angin tersebut makin kencang bilamana Mercedes GP umumkan Nico Rosberg sebagai pemandu dan selepas itu terus senyap, tiada pasangan untuk beliau. Lepas tu tup-tup saja Petronas taja Mercedes GP dan pastinya akan ada berita lagi besar dari itu. Dan hari ini, berita paling besar dalam F1 adalah kembalinya Michael Schumacher, pemandu paling berjaya dalam sejarah F1. Dan saya fikir itulah antara sebab Petronas hendak menaja Mercedes GP sebab di atas kertas pasukan tersebut mempunyai sifir yang cukup untuk menjadi juara.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print