Proton Inspira Untuk Kerajaan – Dato’ Syed Zainal

DSZ 2010.01

Semasa pelancaran pasukan rali Proton semalam, Dato’ Syed Zainal menjelaskan beberapa perkara kepada media, antaranya ialah:

  • Proton Inspira 2.0 CVT dicadangkan sebagai kenderaan rasmi kerajaan
  • Sebuah lagi model import [Nissan Fuga?] ditawarkan kepada pegawai tinggi kerajaan
  • Beliau yakin kerajaan akan memilih Proton berbanding VW Passat daripada DRB Hicom kerana syarat kerajaan untuk kenderaan rasmi mestilah jenama Proton
  • Proton akan memasuki India dengan bantuan syarikat tempatan India
  • Kereta Proton akan dipasang di sana melalui kontrak pembuatan
  • Diedarkan oleh divisyen Proton sendiri
  • Model kecil akan dipasarkan dahulu dengan enjin diesel [Proton Savvy/Proton Saga]
  • Perjanjian akan dimuktamadkan pada suku pertama tahun ini

-Mak Uia-

Muhammad

14 Comments

  1. Ok la tu drpd dok pkai Perdana V6 yg kotak gear cepat jahanam pastu nak repair rege sparepart cam shilake…

  2. passat x patriotik…
    proton baru patriotik….
    lg 10 tahun…
    sejarah nie tertulis dlm buku teks sekolah..
    hehehe

  3. kesian pegawai-pegawai kerajaan tu…
    tak dapat nak merasa vW Passat(yg mendapat byk award)
    alih-alih kena pakai proton inspira jugak..
    gua nak tanya yg bela sgt proton tu, jgn hipokrit.. agak2 kalau bagi Passat ngan Inspira mana lu orang pilih?

  4. ceh…tajuk saspen
    masih lg CADANG…

    klo btl jadi
    mmg shit lah
    penat aku wat keje weh
    hritu dh cancel tu cancel je la
    hampeh…

  5. kalo aku la…inspira le…lagi best …handling lagi power…koner sambil tekan minyak tak terbalik punye….

  6. Inspira ble sumbat enjen EVO 10..grenti lepas pnye JPJ…hihihihi
    Halfcut EVO 10 bpe aa skarg??

  7. nature,
    klu wa sbg individu,org nk bg inspira ngn passat,mst la wa plh passat..
    tp kite skg pk klu sbg pegawai krjaan..bkn hrta kita..hrta rkyat..jgn pk ikot sdap kter jer..tujuan knderaan nih untuk brgerak dr titik A ke titik B jer..bkn nk bela spe2 tp memadailah..
    sepat mst sokong wa pnyer..

  8. Ala…opiser2 gomen ni …bg betis nak peha plak…pang skali baru deme tau…

  9. aku pegawai gred A kerajaan di terengganu…
    mne ade naik keta best2…
    pajero buruk je aku naik hari2…
    plet no TM ****…..
    thn 1992 punyer keta…
    ape cer?????

  10. pegawai dimaksudkan maybe gred 52 ke atas…takpun jusa ke…kalo 48 kebawah aku rase tak pat lagi kot…

  11. …x kire la model mn, yg pnting xyah pnin2 pk psl maintenance, psl sume under gomen…

Kata Anda//