Mitsubishi Concept Global Small

Mitsubishi Concept Small Global.05

Mitsubishi turut tidak mahu ketinggalan dalam membina kereta kecil global, Ford, Mazda, Toyota dan Nissan masing-masing sudah menjaja model kecil global mereka dan Mitsubishi akan tampil dengan model saingan pada Mac 2012.

Mitsubishi Concept Small Global.02

Ciri-ciri kereta ini ialah kompak, mampu milik, jimat minyak, berkapasiti lima penumpang dan Mitsubishi merancang untuk membinanya di kilang ketiga mereka di Thailand. Bagi mencapai hasrat murni untuk mengurangkan pembaziran dengan penjimatan minyak yang tinggi, model ini akan menggunakan teknologi i-stop di mana enjin akan dimatikan sewaktu enjin melahu, sistem brek janaan semula [regenerative] yang mampu menyimpan dan melepaskan tenaga, transmisi CVT generasi baharu, penggunaan perkakasan ringan dan bentuk badan kereta yang aerodinamik yang dapat mengurangkan rintangan angin. Enjinnya pula bersesaran 1.0 liter hingga 1.2 liter.

Mitsubishi Concept Small Global.03

Iras-iras Proton Savvy.

Sumber: Mitsubishi

-Mak/d Uia-

Muhammad

10 Comments

  1. wa ingat dia pakai krangka savvy kot…
    mits ngan proton main tukar2 je skarang ni…

  2. Ini barang kalu masuk open market msia mau tutup itu company 2 beradik. Sape yang tak nak pakai keta compact lencana mitsubishi beb.Gerenti berbaloi2.

  3. Ha’ah…cam savvy…dah masuk pasaran mesia nnt SAVOC community ade can nak convert…hahaha

Kata Anda//