Jan 20

Mitsubishi Concept Global Small

Mitsubishi Concept Small Global.05

Mitsubishi turut tidak mahu ketinggalan dalam membina kereta kecil global, Ford, Mazda, Toyota dan Nissan masing-masing sudah menjaja model kecil global mereka dan Mitsubishi akan tampil dengan model saingan pada Mac 2012.

Mitsubishi Concept Small Global.02

Ciri-ciri kereta ini ialah kompak, mampu milik, jimat minyak, berkapasiti lima penumpang dan Mitsubishi merancang untuk membinanya di kilang ketiga mereka di Thailand. Bagi mencapai hasrat murni untuk mengurangkan pembaziran dengan penjimatan minyak yang tinggi, model ini akan menggunakan teknologi i-stop di mana enjin akan dimatikan sewaktu enjin melahu, sistem brek janaan semula [regenerative] yang mampu menyimpan dan melepaskan tenaga, transmisi CVT generasi baharu, penggunaan perkakasan ringan dan bentuk badan kereta yang aerodinamik yang dapat mengurangkan rintangan angin. Enjinnya pula bersesaran 1.0 liter hingga 1.2 liter.

Mitsubishi Concept Small Global.03

Iras-iras Proton Savvy.

Sumber: Mitsubishi

-Mak/d Uia-

Silakan kongsi:

10 comments

Skip to comment form

  1. 1st ekekekeke

    • cepai merah on January 20, 2011 at 12:42 pm
    • Reply

    bole tahan….

    • audi on January 20, 2011 at 3:46 pm
    • Reply

    hegeh ah kau matpon…

    • belalang_kontot on January 20, 2011 at 3:48 pm
    • Reply

    aku stuju ngan mak uia…ade iras2 savvy!

    • smut_liar on January 20, 2011 at 8:05 pm
    • Reply

    wa ingat dia pakai krangka savvy kot…
    mits ngan proton main tukar2 je skarang ni…

    • yuri on January 20, 2011 at 8:21 pm
    • Reply

    haha…
    mcm savvy
    i like that qoute

    • perdanalembab on January 21, 2011 at 12:46 am
    • Reply

    Ini barang kalu masuk open market msia mau tutup itu company 2 beradik. Sape yang tak nak pakai keta compact lencana mitsubishi beb.Gerenti berbaloi2.

  2. Ha’ah…cam savvy…dah masuk pasaran mesia nnt SAVOC community ade can nak convert…hahaha

    • belalang_kontot on January 21, 2011 at 4:14 pm
    • Reply

    tapi reger bagaimana pula….hehehe

    • azwan nbs on January 21, 2011 at 9:08 pm
    • Reply

    persaingan yg bersih…

Kata Anda//