Apr 12

MG6: Model Pasca Pemilik Dari China

MG6 2011.01

MG adalah jenama Britain yang sudah beralih milik kepada firma dari China. Beberapa tahun kebelakangan jenama ini agak terumbang-ambing dengan tiada ketentuan. Tahun-tahun yang mendatang nampaknya semakin pasti dengan pengenalan model-model baharu.

MG6 adalah model serba baharu MG yang bakal diproduksikan di kilangnya di Birmingham selepas 16 tahun. Pengeluaran pertama adalah pada hari Rabu ini. MG6 akan menggunakan enjin 1.8 N/A dan 1.8 Turbo.

Rover pernah rebadge Honda. Lotus pula pernah guna enjin siri K Rover.

-Mak/d Uia-

Silakan kongsi:

9 comments

Skip to comment form

    • pelug on April 12, 2011 at 8:35 am
    • Reply

    so,tiada lagi milik britain yang jeremy clarkson banggakan sangat…

    • kancilburuk on April 12, 2011 at 12:44 pm
    • Reply

    1 lagi brand British yang tumpas ke tangan orang luar selepas Bentley (VW)…

    Hummer Division pun dah milik mereka plak. lepas ni askar US akan guna kenderan tentera buatan syarikat milik China la…hihihih

  1. Made In China…hahaha

  2. gua memohon agar GT mereview aston martin DB9 V12 secepat mungkin.. semalam kereta ni berlumba kat highway guthie dgn R35 haiyaaaaaa buat gua tak lelap.. so gua pun bukak chanel sukan ada FIA GT race .. haiyooo ini DB9 lead all race kalahkan r35, lambo, corvette c5, sampai gua tido ngigau malam tadi.. tolonglah review ..tq

    • megat putra kuning on April 12, 2011 at 5:58 pm
    • Reply

    pasni jeremy ckp cina lak…hahahahahaha…kutuk lg kete2 org laen…amik ko…kete buatan british dah made in china…land rover made in india…lotus made in malaysia….

    • ala lingkup on April 12, 2011 at 9:17 pm
    • Reply

    GT xda ka gmbr satria neo supercharge

    • azwan nbs on April 13, 2011 at 1:28 am
    • Reply

    lepas nie jeremy clarkson pindah kat malaysia nie pastu kutuk pembuat kerete britain yg kolot…hahaha

    • 6posen on April 13, 2011 at 10:12 am
    • Reply

    …xyah pduli sgt ngn jeremy tuhhh…dia mmg cm2 nk nek kan rating…

  3. Gua dah tulis dulu intro FIA GT ni, tapi macam tade sambutan je

Kata Anda//