Nov 04

Majalah Kereta 119!

covernov2009kereta119307

Proton pun dah bertukar, dari Gen.2 sekarang dah Exora, Myvi pun bertukar juga, dari yang biasa sekarang ada model Exclusive walaupun yang bertukar bampar depan dan belakang je. Viva pun bertukar juga, dari yang biasa sekarang ada Elite. Vios pun bertukar juga, dulu ada auto sahaja sekarang yang manual pun ada, ramai pula tu yang beli. PM pun dah bertukar juga, wakil rakyat pun bertukar, harga petrol dah 2,3 kali bertukar, jenis ron pun bertukar juga, DAN pun bertukar, tauke gula pun nak bertukar, majalah Mempelam pun dah bertukar imej, Mat Kacau pun bertukar juga, dulu malas sekarang lagi malas.

Cerita banyak tak guna, harga majalah Kereta ni masih RM6.50. Tak bertukar-tukar lagi. Macamana nak kira ni.

Terima kasss seyyy seyyy seyyyy….!!!!!

-Matpon-

Silakan kongsi:

72 comments

Skip to comment form

    • on November 6, 2009 at 8:10 pm
    • Reply

    gua x beli lg majalah x smp kedai lg..apee ni jo!

    • Han on November 6, 2009 at 11:38 pm
    • Reply

    saspek la lu punya komen matpon..

    heheheheh..

    apa pun, kitorang tetap sokong Majalah KERETA nih sampai mati

    • jawas on November 7, 2009 at 1:36 am
    • Reply

    mat lagu mana ni…kat tpt gua tak sampai lg ni majalah keta ntk bulan ni…ni da brape ari bln da ni…

    • on November 7, 2009 at 1:39 am
    • Reply

    baru je bli ptg td lps jumaat… boley tahan gak ek m.kete, gengster gak, sampai nk tendang sentra tu… lu jgn main2, mamat sentra tu ad lulusan law, silap2 kang kne masuk court hahah…

    aahh..lg satu..MAT KACAU tu ad gune khidmat mane2 bomoh ke sal tiap kali aku bli mk, berebut 2 adik pompuan aku nak baca…masalahnya yg diaorg baca sms mat kacau je…. pastu ketawa sorang…(o_O)??

    • fauzi on November 7, 2009 at 1:43 am
    • Reply

    Terima kasih kepada MK dengan MKlah aku tau apa tu Godzilla, dugong, dolphin, sr20, rb.., ca18 dan banyak lagi,ia juga merupakan sumber rujukan teknikal aku dalam bidang automotive .matpon terimalah teguran dengan positive jangan terlalu defensive aku bukan berniat pun nak kutuk atau mencari kesalahan MK tapi teguran untuk membina. kalau kesilapan tulisan tu aku tak kisah pasai MK bukan buku teks sekolah pun.ini SR…. dan RB…. adalah dua benda yang berbeza, bagi yang dah tau tak pa la, tapi macam kalau dibaca oleh peminat MK yang selalu tanya dekat mat kacau macam mana nak bubuh blow off valve atau pasang VTEC dekat enjin kancil , mesti depa keliru.ini merupakan ajaran sesat bagi depa.(hang ada baca kisah hang nadim ,singapura dilanggar todak)
    Lagi satu hang kata baii seorang saja yang buat semua kerja dari A sampai Z, habis tu aku tengok dekat muka 3 tiap-tiap bulan sampai dekat 10 orang staff MK tu depa buat apa.kalau lagu ni baik semua gaji staff MK tiap-tiap bulan bagi kat baii la.lepas tu MK tukar nama jadi MB (majalah baii).Lepas tu kalau ada kesilapan Baii seorang yang minta maaf yang lain dok diam.
    lagi satu hang kata tak pernah baca majalah pesaing lepas tu macam mana hang tau majalah depa ada gambar perempuan seksi dan banyak dengan iklan hang dengar orang kata atau hang suruh bomoh tilik ka.
    Ni aku nak bagi tau aku ada seorang kawan dia kerja dengan salah satu syarikat akhbar harian satu hari dia ada bawak aku pi opis dia di satu sudut dalam pejabat dia aku tengok terdapat beberapa akhbar pesaing syarikatnya.aku tak tanya la dekat dia pasai apa ada akhbar pesaing dalam pejabatnya,aku rasa mesti depa baca untuk cari apa kelebihan akhbar pesaing dan apa kekurangan akhbar mereka,ni la baru semangat untuk berjaya.(ular takkan hilang bisanya jika menyusur dibawah akar).
    Untuk matpon ,Maaf diatas teguran dan pandangan aku kerana menyebabkan hang jadi panas lain kali aku tak akan tegur apa-apa lagi, Kepada kakitangan MK dan peminat MK pun sama.

    HOBIN JANG HOBIN

  1. 1. Sama-sama.

    2. Gua memang terima, sebab tu gua jelaskan dari A sampai Z. Kalau gua tak terima lagi baik gua padam ja terus komen2. Gua g pancing udang.

    3. Gua memang defensif pasal MK sebab kalau lu orang nak tau gua agak vokal dengan Baii, gua akan sms dia mana gua rasa kureng. Mat Kacau selalu juga kena sekeh ngn gua pastu dia stalite dahi gua.

    4. Majalah baru? Lu orang pakat-pakat doa. Pernah dan banyak kali Baii tulis majalah dari mula sampai habis. Sebab tu gua respek sama dia. Dia dgn MK dah dekat 10 tahun. Mmg setia.

    5. Gua memang tak baca, gua belek kat kedai mamak. Pastu Mamak tu dah jeling sama gua. Macamlah dia tak tau membaca tu amalan mulia.

    6. Gua tak marah lu orang nak tegur sebab melalui emel dan sms pun ramai org tegur MK. Tapi macamana cara lu tegur tu yang gua persoal, contohnya macam lu punya kerja tak tau mana datang tiba2 ada orang sound lu, apalah buat kerja last minutes ke? Pastu siap banding dgn ofis mate lu atau makwe sebelah ofis. Dia tak tau lu ada masalah apa time tu. Gua bagi lg contoh, lepas lu tegur lu akan tambah dengan ayat penambah yang tak berapa sedap macam “hang suruh bomoh tilik ka?” Macam Peminat, dia tanya dulu, ada salah ka atau dia yg slh tgk? Tapi belum gua jawab lagi lu dah tambah pakai teknik super impose dan sampai isu 119 pun boleh silap. Pastu lu banding dgn majalah luar negara yang jualannya lebih tinggi dan ada kakitangan khusus. Sama macam banding staf Toyota dengan Proton je gua rasa. Hnssssssss Hnnnsssssssss Hnssssssssss.

    7. Terima kasih pada pembaca setia MK dan komen lu orang, sama-sama kita baiki MK, cuma gua nak terus terang gua tak boleh jamin lepas ni akan ada silap lagi ke tak, skru semua tak sempurna. Tapi lu orang boleh tegur. Harapkan Mat Kacau asyik layan Nur Kasih.

    Sekian saja komen gua ikut format Che Det. Malam ni gua pancing udang, kalau tak kena juga gua nak jala.

  2. sama2..mat..

    • on November 7, 2009 at 2:27 pm
    • Reply

    manusia sentiasa dalam kekhilafan cuma cara dan bagaimana ianya ditangani dan diperbaiki…MK da cukup perfect pd gua cume klu yg x berkenan tu lu beli la majalah mempelam gerenti lu suke..yg menegur biarlah dgn ilmu dan yg kn tegur juga pastikan ade ilmu jgk…hahaha

    • exJAVANESE on November 7, 2009 at 6:30 pm
    • Reply

    Ok.. settle dh prob… isu yang akan dtg nih… buat lg besh..

    Jangn jdi cm mjlah peasing yang bnyk gmba pompn seksi tu, nk bg ank2 baca buku tu pn rase bedosa… cm dh mcm mjh plyboy dh aku tgok…

    Papepn, MK!!!! truskan ke’orignaliti’an korang!! Kurgkan kehilafan, tingkatkan kemajuan!! Aku tgok, korag ambik angle shoot photo kete pn dh mkin power, cantik jo!!!

    Keep it up guys…

    • keretamahal on November 8, 2009 at 2:35 pm
    • Reply

    mesti artikel e30 2 baii yg tliskan,,
    gua ble nmpak keserabutan kpala beliau,
    2psal itu artikel jd skit xbest la..
    tp xpa,,sikit punya hal la brader baii,,
    lu tetap best la brader.

  3. Hmmm…..

    • smut liar on November 9, 2009 at 12:32 am
    • Reply

    ello mat.. Gua ada 1 cadngan la…
    Apa kata lu buat satu ruangan untuk review keta baru.
    alah… mcm motor trader buat tu….
    asyik baca pasal old skool je….

    • tambest on November 9, 2009 at 8:42 pm
    • Reply

    tak best…kete baru takde seni…gua duk mengharap toyota kuarkan kete2 maut tapi hampeh..apa barang nissan cube takde VTEC

    • peminat on November 9, 2009 at 9:33 pm
    • Reply

    apa-apa pun.. mk tetap best..kalau tak best..takkan sampai skrg aku masih lagi beli dan baca dan simpan …kalau boring2…aku baca balik isu lama…mmg jauh bezanya mk lama dan mk baru ni…apo pun..idea nak wujudkan ‘mat kacau’ tuh mmg idea yg bagus..syabas

    • dedi on November 9, 2009 at 11:00 pm
    • Reply

    MK 119 kat kelate abis punoh kena air banjir.. tadi aku g kedai cina kat KK nak bli tp hampeh… banyak rosak.. kulit majalah macam kena air jah.. terus putus angin nak bli… tunggu balik KB la cari hok molek skit..

    • shukz on November 10, 2009 at 5:52 am
    • Reply

    Awal gile MK kua bulan ney eh..

    • JOe WiNGs on November 15, 2009 at 6:51 pm
    • Reply

    rileks sume kite anggap ralat tuh sebagai soklan quiz..
    setau aku sume korang nie dh tau jenis2 enjin.. andai kata baii letak kat situ SR20 padahal tgk cam RB20.. maknenye korang taula. ok ape? jgn ckp gambar, spec pon korang dpt teliti maknenyer Xsia2 la korang bace dr issue 1-119.. dr Xtau, Xpenah tgk SR20 sekali kilas pandang korang dh tau..
    hahaha… PK ‘+’ bro.. Xpayah nak emo campak2 majalah.. maknenyer korang cam Xhargai karya kru MK.. diorang pon dh bg reason yg aku rase agak munasabah. korang ingat nak cr bahan utk tatapan korang beribu juta nie snang kew.. penulisan pon cabang kesenian n ilmu, agak2 rase Xde ape yg menarik, korang hantar la kete korang masuk issue mjlah 120 blan dpan. kite tgk blan dpn issues.. mst manthoopp..

    bro belalang…”Tp yang tau pasal enjin Nissan mcm aku ni, terus campak je…”….. agak angkuh ar statement lu! low profile sudah! kite same2 kritik.. tanpa jejaskan sensitivity perasaan org len! kritikkita adalah yg mmbina… BAIIIIII… truskan perjuangan buru kete yg powir2…

  4. nape mahal sangat…kalo le kat majalah tu sumbatkan le skali cd psl even yg berlaku kat dlm mag tu….best skit

    • keretamahal on November 20, 2009 at 9:45 pm
    • Reply

    SETUJU!!
    btol 2 brader JOe WiNGs!gua skong lu,
    gua skong baii,
    gua skong mat pon..mat kacau xde dlm ni kan??

    pehh,lagu lu pon sdap gua lyn brader.
    gadis brtudung putih ke ape tjuk die 2..

    • 6posen on December 2, 2009 at 3:49 pm
    • Reply

    btul ke bliau joe wings?……yg jggut kaler2 tu…..

    • Rim sukan sudu on January 16, 2010 at 11:33 pm
    • Reply

    Hah. Nie lah komen paling banyak dalam GT.

    • hassang on August 16, 2014 at 12:39 pm
    • Reply

    ok… gua komen thn 2014… steady…

Leave a Reply

Your email address will not be published.