Jul 27

IIMS 2010: Proton Persona Elegance & Proton Saga EV

Proton Persona Elegance.003

Di Jakarta International Expo Kemayoran sekarang ini sedang berlangsung Indonesia International Motor Show 2010, acara yang bermula 23 Julai hingga 1 Ogos ini menampilkan pelbagai pembuat kereta dan turut disertai Proton Indonesia.

Proton Saga EV.004

Di ruang pameran Proton dipamerkan Persona Elegance, Savvy, Gen.2 dengan kit badan R3 dan Saga EV – suatu yang baru untuk kita. Proton Saga Elektrik ini hanyalah konsep untuk menunjukkan Proton turut mempunyai teknologi mesra alam. Tiada maklumat lanjut yang diperolehi selain gambarnya sahaja.

Selain Saga EV ada sebuah lagi model Proton yang menarik perhatian. Esok, pukul 8 pagi.

Foto: Proton Indonesia

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

12 comments

Skip to comment form

    • basikal on July 27, 2010 at 8:17 am
    • Reply

    perkembangan yg sihat…………..

    • apis on July 27, 2010 at 8:55 am
    • Reply

    malaysia boleh…. yeh….

  1. EV=Electric Vehicle

    • moto c70 on July 27, 2010 at 10:06 am
    • Reply

    cube kasi tag video yg kt blackdjarum tu….kt situ ade kasi tunjuk punye…..
    siap glow in d day lg…haha…
    gapo dio aku kecek nh??

    • moto c70 on July 27, 2010 at 10:17 am
    • Reply

    gano aku nk delete komen kt atah tuh??

    semale kt tv one(indonesia punyo channel la) duk crito IIMS nh…dio tunjuk ng keto proton skali…meme semmat la kaler keto sagga tuh…sebab kt pintu dio tu ado kaler glow pada siang hari…

  2. Proton kat indonesia pun dah ramai orang pakai..tibe2 bangge tgok kereta mlysia..

    • azwan nbs on July 27, 2010 at 3:15 pm
    • Reply

    bangga…..bangga…

  3. “Selain Saga EV ada sebuah lagi model Proton yang menarik perhatian. Esok, pukul 8 pagi.”
    Model pe la gamakny eh?lawa x?xsabar nk tnggu..

  4. moto c70

    ado seko anok tupa jatuh dale kole…………..apa yg lu meracau ni woi!!!

    • anne on July 29, 2010 at 5:48 pm
    • Reply

    kete best tp knape sportrim x upgrade?

    • RS on December 2, 2010 at 10:36 am
    • Reply

    hohoho leh cas kat umah je ,p.. pas ni bil eletrik naik ler. Tp xpe leh cas kat rumah ketua kg. ahaks~

    • Zul Mantompo on February 21, 2012 at 12:47 pm
    • Reply

    Bangge giler jadik rakyat Malaysia… Malaysia Boleh!!!!!!!!!!!

Kata Anda//