Jan 05

Honda City Concept

Honda City Concept.24

Suasana [scene] modifikasi Honda City tidaklah terlalu hangat berbanding dengan Honda Myvitec [Jazz]. Ramai pemilik hilang arah bagaimana hendak merubah penampilan kereta mereka, tiada kit Mugen, J’S Racing dan seangkatannya kerana model ini hanyalah untuk pasaran Asean dan beberapa negara lain. Tidak ditawarkan di Jepun, Amerika atau UK. Kepada rakan yang merujuk saya hanya sarankan roda besar untuk beratkan kereta sebab buatan Jepun memang sinonim ringan dan terapung-apung pada kelajuan tinggi.

Honda City Concept.27

Baru-baru ini di KLIMS, Honda Malaysia tampil dengan City Concept. Modifikasinya ala kadar tetapi menyerlah dan kemas, cukup dengan kit badan Modulo, roda 17 inci, jarak kelegaan bumi disingkatkan serta gril, lampu depan dan bumbung yang digelapkan. Interiornya pula dilengkapi kerusi kulit dengan sulaman benang merah.

Orang kata kurang itu lebih [less is more].

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

11 comments

Skip to comment form

  1. Boleh tahan cantik…tp bg gua kete ni kecik la ruang dalaman dier…

  2. dear penulis.. janganlah disamakan kami penunggang myvi sama jazz x laju tu.. bagai langit dengan bumi.. apa pun gua tetap teguh dgn myvi gua.. ..idup segmen keter kecik keh keh keh

    • antigov on January 5, 2011 at 8:14 pm
    • Reply

    BTUL TU EN SEPAT JAZZ YG NTH PAPE TUH..

    • exJAVANESE on January 5, 2011 at 8:37 pm
    • Reply

    Mse autosalon ari tu, gua de gak jenguk2 die pakai suspensi pe…tpi xdpat tgok, sbb rendah sgt, pastu tmpat gelap, tmbah plk time tu penari2 toyota ngah wat gelek arab, hilang tumpuan gua…hahahah

    • smut_liar on January 5, 2011 at 11:54 pm
    • Reply

    smart jugak..walau lampu blakang mcm …..

    • kete_hitam on January 6, 2011 at 8:53 am
    • Reply

    kemas……

    • 6posen on January 6, 2011 at 9:11 am
    • Reply

    …depan ok, blkang?…ntah

  3. gua saspek kalau honda ni letak honda village mesti best

    • belalang_kontot on January 7, 2011 at 12:11 am
    • Reply

    city-projek budak2 4flat yg skema…hehe

  4. skali tgok mcam civic pn ade gak,,,,

  5. aq nk beli lima nih..hahaha

Kata Anda//