Harga Minyak Subsidi Julai 2011

Harga Petrol Subsidi Julai 2011.01

Lu orang dok pong pang pong bersih 2.0 lah. Perodua Myvi lah. Saga CVT lah apebenda apa kata stadi sket gambar kat atas tu. Gua ni jenis suka benda-benda edukated dan ayat gua memang power. Gua juga saspek orang yang mainkan isu raya walaupun raya lambat lagi ni ada hidden agenda. Apa kes dah nak sambut raya. Buat kempen sambut puasa lagi bagus.

Sekian. Babai.

-Matpon-

Matpon

17 Comments

  1. bersih 2.0 = org gila selalunye x mengaku gila… tapi suka wat gila… gila babi…

  2. Aku suka kebersihan & kereta/MPV 2.0 adalah pilihan sebab Road Tax masih dalam kemampuan. Hahahaha…. artikel pendek MatPon telah disimpang-siurkan…

  3. gua support bersih for one good reason – the whole nation believe the country needs transformation no matter who rules this land.. ensure rakyat is well taken care rather then taking care your self-pocket.. peace to all Malaysians be this day the day that we will remember as our independence day keh keh keh

  4. Gua hari2 pakai baju bersih(bkn kaler kuning yek) & wangi keje…tp ade sorg mamat ni dah la kotor…hapak plak tu…kekekeh

  5. gua pn pemBERSIH jgaak…sekian..
    sepat,gua dah bukak minda da…heh..heh..

  6. Sekarang ni macamana kira, jalan dan stadium dah tak boleh bersih. Sekarang ni macamana gua nak jual air mineral. Masalahnya sekarang ni gua letak gamba subsidi petrol. Masalahnya sekarang ni lu orang dah lari tajuk. Sekian.

  7. gua pelik sekejap.
    gov dah tak bagi subsidi kat RON97 kan?
    harga RON97 sekarang RM2.80.
    pastu tulisan dalam gambar matpon publish ni claim yang gov bagi subsidi kat RON95 yang harganye RM3.28.
    ape cer RON95 lagi mahal dari RON97???
    gov dah hilang akal ape????
    nak nipu pun agak2 la…
    macam mana rakyat tak buat perhimpunan haram.
    mintak permit tanak kasi.
    pastu tipu rakyat.
    pastu wat roadblock time orang nak g keje.
    ape kejadahnye ini sume?

  8. hahaa…kantoi..sokong belalang_kontot..
    mslhnye skrg nie molokov pki botol plastic pe cer lak??bile mse nk meletup baii..adoyai..

  9. blalang_kontot

    cer anda tolak rm3.28 ngan “PELEPASAN CUKAI” tu.. tak ke dpt nilainye…

  10. RON97->RM2.80+RM0.70(gua assume PELEPASAN CUKAI 70sen)=RM3.50

    RON95->RM1.90+RM0.80(subsidi)+RM0.58(PELEPASAN CUKAI)=RM3.28

    beza RON97 ngan RON95 hanya +-22sen(kalo PELEPASAN CUKAI yg gua assume tu betul la).
    so, ape faedah diorang perkenalkan RON95?
    nape tak bagi je subsidi kat RON97 trus?
    padahal kalo wat calculation, sket je beza dia.
    kalo sape2 pernah try wat comparison dan eksperimen, RON97 lebih jimat minyak.
    gua isik keter gua full tank RON95, leh g dalam 480KM je.
    bile isik RON97, amik kau leh g 570KM.
    dekat 100KM kot beza.
    nak wat kire2 kat sini kang, bukan kelas matematik.
    so, luorang pikirlah sendiri…

    p/s:matpon, kuarkan sempoa lu..hehehe…
    p/s lagi:ni pendapat gua sebagai insan marhaen yang rindukan RON97.gua tak kisah kalo lu orang tak setuju..

    • Setakat congak macam ni gua saspek guna minda jarak jauh pun boleh. Kasi tajam sikit pemikiran. Tadelah gabra tak tentu pasal kalau nak bersih ke apa ke.

  11. alaaa….gua pki minda separuh sedar je calculate benda nih..janji bersih..

  12. Kat Australia harga minyak baru AUD1.37 ke AUD1.42 (tolong jgn convert, taraf hidup diorang tak sama dgn kita). Betul gak kalau bagi subsidi RON97 lagi baik.

  13. pe2 pun….bersih memeng busuk pnye org….x de otak…kesian kat RAMD yg kodong2 kaki dl ssh payah…lg nak bt huru hare..nak lumbe haram pun ssh…rd blck bnyk….

Kata Anda//