Sep 15

F1: Confirmed: Lotus F1 Team runs by 1Malaysia F1!

7.45 PM: We’re the 1st to report about this [in the world, perhaps] earlier today and it is now confirmed that Malaysia will have its F1 entry next year. The team will be lead by Dato’ Tony Fernandes, CEO of Malaysian Low Cost Carrier – Air Asia.

Watch out for our full article.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

23 comments

Skip to comment form

    • exJAVAENESE on September 15, 2009 at 9:11 pm
    • Reply

    GIlehh ahhh… gempak siot!! Team F1 1Malaysia!! Lu matpon apply la jdi driver die!!

  1. trus jdi mls nk sokong tgk name……

    • fauzi on September 15, 2009 at 11:25 pm
    • Reply

    This project will involved millions of ringgit to run this team,I wonder where they get this money from. off course from malaysian people.that why they using 1Malaysia F1 Team cause all malaysian have to sponsor for this team, just waste malaysian money. better used this money to reduce our petrol price.Now I also can claim this team is mine not just Mr. Tony cause I’am tax payer too.

    “Another project from kerajaan BN”

    Rakyat diutamakan. Pencapaian diutamakan

    • HangPC2 on September 15, 2009 at 11:51 pm
    • Reply

    – Proton

    – Naza

    – Petronas

    – CTRM Automotive

    – Air Asia + Tune

    – Universiti Teknologi Malaysia

    – Universiti Petronas

    • lee on September 15, 2009 at 11:55 pm
    • Reply

    sapa agaknya driver?

    • kete_hitam on September 16, 2009 at 12:43 am
    • Reply

    huh… aku suka nih.
    tp apsal nama 1 malaysia. aku benci nama tuh.

    • kete_hitam on September 16, 2009 at 12:48 am
    • Reply

    fairus fauzi ada chan ker hah?

    • on September 16, 2009 at 1:17 am
    • Reply

    ak tau kat buletin utama tadi.
    ak rasa mcm best.
    tapi……..

    • kete_hit@m on September 16, 2009 at 1:33 am
    • Reply

    sekali aku ada terpikir… patut la minyak naik lagi…
    nak tabur kat f1 team nih kot…jom baca sini pulak
    http://www.formula1.com/news/headlines/2009/9/9936.html

    • on September 16, 2009 at 1:45 am
    • Reply

    …….tapi ak rase baik kite tgok yg lepas2,
    rase mcm kureng selesa,janggal.
    dari driver sampai tukang tuko taya,smuanye tak
    penah makan ‘sambal belacan’.yng ade minyak,pastu
    jadi t**k minyak.
    renung2’kan, slmat berfikir! 🙂

    • on September 16, 2009 at 2:39 am
    • Reply

    Gua dh agak dh..
    1Malaysia F1 Team bersama Proton and lotus..
    Mat tahun depan xlama dh ni..
    Sempat ke?agak2 la dlm 4/5bln bahagian mane yg siap eh?

    1Malaysia F1 Team.

  2. kalau nak style anak tempatan.. penyokong pun mesti style tempatan kan.. kalau tak menang nnt apa kata kita terbalikkan aje keter F1 tu lepas abis game?? hehehe

    • pendita_gila on September 16, 2009 at 9:00 am
    • Reply

    mat lu jgn apply jd crew….lu layak jd pegang payong je hahaha

    • strokeboi on September 16, 2009 at 10:07 am
    • Reply

    another wastage

    • strokeboi on September 16, 2009 at 10:09 am
    • Reply

    poor malaysian

    • on September 16, 2009 at 11:03 am
    • Reply

    Harga minyak naik sbb nak cover buat Team F1…hampeh…

    • pelug on September 16, 2009 at 11:37 am
    • Reply

    apsal x ambik org malaysia jadik krew jek…
    xpon bagi kat matpon jadik driver…
    senang citer…gua pon x sakit ati

    • kereta nasional itam on September 16, 2009 at 4:20 pm
    • Reply

    kata pak menteri..ini bkn pembaziran..
    tp apa yg xmembazirnya??
    berapa kerat jek rakyat dapat pekdah dari benda alah ni.

    mmg org kata..nt proton akn maju..dan kita mungkin bleh pakai keta yg ada teknologi F1…

    tp adakah keta tu akan dijual semurah harga saga BLM??

    pada aku terlalu awal lg..ekonomi pn goyong2 dah sibuk2 nk join sukan yg sedia ada mahal ni..dahulu kn rakyat la pak menteri oiii…

    • beesixslow on September 17, 2009 at 2:11 am
    • Reply

    taun dpn naik lg la minyak oi…bab nama 2, aku pn menyampah..x da nama lain ke? dah mmg ada 1 je m’sia kt bumi ni…tp nasib baik la x team ni x tubuh 2 tahun lps…kl x, mau jd nya Hadhari
    F1 team..hehehe

    • ketupat Z2H on September 17, 2009 at 9:50 am
    • Reply

    semua hanya retorik semata2…

    bosan la…rasa mcm nak duduk Jepun plak…

    • nizam panchor on September 21, 2009 at 12:12 pm
    • Reply

    memg proton sempoi ar..produa bila lg..?asyik cilop jer..
    sal teknologi proton aku memg aku respek..
    tapi sal nama psukan 2 aku x mnat sgat la..

    • reddolphin on September 24, 2009 at 11:14 pm
    • Reply

    weh karut la….US yg punya maju xde sponsor team F1 sndr…ni plak malaysia nak buat….cita2 tu mmg dah bgus…tp ukur baju badan sndr la…yg nak dipakai dit rakyat marhein mcm kita nih,tp yg buat decision sorang dua je…camni ke rakyat didahulukan,pencapaian diutamakan..nmpk gaya mcm pencapaian didahulukan,poket sndr diutamakan…demmm

    • HangPC2 on September 26, 2009 at 10:05 am
    • Reply

    US F1

    ada lah….

    Force India………

Kata Anda//