VW Polo: 2010 World Car of The Year!

VW Polo

Apa yang diperlukan untuk menjadi kereta sedunia? Desain yang cantik gila? Enjin ekonomikal? Interior ergonomik? Tidak semestinya. Apa yang diperlukan ialah kereta yang bernilai untuk wang, keselamatan, impak alam sekitar dan pada yang sama desain yang ringkas tapi cantik. Dan semua itu adalah penyebab Kereta Tahunan Dunia 2010 yang diadakan sempena New York International Auto Show berjaya dimenangi oleh VW Polo.

Car of the Year

Daripada penampilannya sahaja kita dapat merasakan VW Polo adalah kereta yang benar-benar untuk rakyat. Enjinnya tahan lasak, dalamannya praktikal dan desainnya bersahaja. 59 jurnalis automotif dari seluruh dunia telah menghakimi dan memilih VW Polo untuk anugerah tersebut dengan mengalahkan 29 model yang dicalonkan.

DB2009AU01281

Generasi terbaru Polo merupakan produk kegemaran dalam barisan produk VW di kalangan pemandu dan media dengan ciri-ciri rekaan ringkas, segar sepanjang masa, versatil dan efisien.

Sejak dilancarkan, lebih 230,000 orang dari serata dunia telah membuat tempahan…

Sumber Teks: Newspress Foto: VW

-Mak Uia-


Muhammad

10 Comments

  1. Yeah gua cadang Proton rebadge je Polo ni jadi Proton. Memang Sepat tak leh cari makan dengan Myvitec Siam

  2. Ini antara kete idaman gua tp gua tak mampu nak beli sebab harga dier bile masuk pasaran m’sia campur tax dah mcm “shilake”..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *