KGG: FSU ke Pasir Salak!

IMG_4168

Salam Gear Tinggi dan Majalah Kereta,

Sekali lagi bersua, saya Mohd Hairi Azli Bin Saad @ mharryz selaku admin di www.ForumSagaUtara.com ( FSU ) ingin berkongsi cerita mengenai aktiviti di FSU, tanggal 1 dan 2 mei 2010 satu perjumpaan terbesar telah dibuat di Pasir Salak Resort, Perak yg mana telah berjaya mengumpulkan hampir 200 penyertaan dan melibatkan hampir 150 buah kenderaan proton Saga dan Iswara generasi pertama. Harap laporan serba ringkas ini mendapat tempat di Majalah Gear Tinggi dan Majalah KERETA untuk dimuatkan dalam ruangan komuniti kelab kereta, antara kelab2 kereta yg terlibat dalam program tahunan ini adalah:

IMG_3929

  • Sepsis-IK ( Sekawan Proton Saga dan Iswara Indera Kayangan )-Perlis
  • KPSK ( Kelab Pemilik Saga dan Iswara Kedah )-Alor Setar/Kedah
  • K-sagaFiore ( Kelab Pemilik Saga Kulim )-Kulim/Kedah
  • SFC ( Saga Fan Club ) – Utara
  • ProSIC ( Proton Saga Iswara Comunity ) – Bandar Perda / Penang
  • SCM ( Saga Club Malaysia ) – Utara
  • TFOC ( Trankrian Fiore Owner Club ) – Krian
  • FKC ( Fiore King Club ) – Taiping/Perak
  • LFCO ( Lumut Fiore Club Owner ) – Lumut/Perak
  • 4GMC ( Four G Motor Club ) – Manjung / Perak
  • Emperor club -Perak
  • Genesis ( Generasi Saga Iswara ) – Ipoh/Perak
  • Prism ( Proton Iswara Saga Moto Club ) – Perak

IMG_4174

Perancangan yang rapi dan khidmat cekap pihak Polis Diraja Malaysia telah melancarkan perjalanan konvoi kami, program ini dianjurkan oleh pihak Fiore King Club ( FKC ) dan susun atur program oleh Lumut Fiore Owner Club (LFCO) serta dibantu oleh Four G Motor Club ( 4GMC ) .

Perjalanan konvoi bermula di Hentian RnR Gunog Semanggol @ Bukit Merah , di mana semua kelab2 dari utara berkumpul seawal jam 12 tengah malam 30 hb. Keesokkan pagi jam 8.30pg konvoi mula bergerak menuju Exit Tol Changkat Jering dan di iringi oleh pihak Polis dan seterusnya menuju ke Pasir Salak Resort. Antara aktiviti yang diadakan adalah majlis suai kenai antara kelab2 dan ahli masing2, serta sukaneka yang dikira dapat mengeratkan lagi hubungan antara ahli2 kelab yang terlibat. Pada sebelah malamnya aktiviti makan malam dan penyampaian hadiah dilakukan untuk para pemenang sukaneka….berkesempatan itu juga majlis ulang tahun yg pertama Forum Saga Utara Juga disambut pada pada malam tersebut…

IMG_4003

Pada ke esokkan harinya peserta konvoi telah dijemput untuk menjadi penonton di Track Sukan Motor di Kg Gajah, aktiviti yang padan dengan program sebegini sedikit sebanyak dapat membawa para peserta mendekatkan diri dengan sukan permotoran yang lebih sihat serta dilihat dapat diteruskan dari masa kesemasa,,,,

Program Himpunan sebegini bukan menguatkan semangat setia kawan tetapi dapat dijadikan sebagai contoh pada kelab2 lain untuk terus maju dihadapan.

IMG_4068

Sekiranya ada sebarang pertanyaan mengenai aktiviti di FSU anda boleh melayari laman Web FSU di www.ForumSagaUtara.com atau menghubungi admin di Email mharryz@yahoo.com

Terima kasih dan berjumpa lagi di lain program..

-mharryz da’ Loceng-

Matpon: Dah setel keje gua, jangan lupa no akaun gua ok.

Silakan kongsi:

38 comments

Skip to comment form

    • jelapangPadi on May 9, 2010 at 9:11 am
    • Reply

    wa first…

    hebat2,gua salute lah korang,bukan senang nak menghimpunkan keta banyak2 mcm nie..

    well done FSU…

    • azwan nbs on May 9, 2010 at 9:41 am
    • Reply

    pehhhhh..memang klasik siot…

  1. gler champion kereta mereka..:D

    • Roozhent on May 9, 2010 at 12:32 pm
    • Reply

    perrrgghhh….gmbar kete aku pon ada heheh…tahniah semua warga FSU krana telah mnjayakan program tahunan ni…kita jmp di v4 (Perlis) nti…

    • mharryz on May 9, 2010 at 12:48 pm
    • Reply

    tengkiu mat pon… you are the great,,,,,

    • jantzen_625 on May 9, 2010 at 2:54 pm
    • Reply

    mmg gempak..kipidap

  2. bravo, cayalah… TQ Mharryz n matpon,
    Thn depan jom ramai2 p perlis untuk V4

    Roozhent-gambar keta aku pun ada wlupun kecik ja. he3

    • palitop on May 9, 2010 at 4:12 pm
    • Reply

    wawaaaaaaaaaaaaaa…
    kipidap…
    thanks harry..
    special thanks 4 mat pon@geartinggi…
    tqvm pd sume yg terlibat..
    luv u all..

  3. ngetop….

    • attfioreRS on May 9, 2010 at 8:38 pm
    • Reply

    Thanks 4 da 2nd times to`Gear Tinggi`

    FSU da`best
    Gear Tinggi da`best

    “`Bersama Melebarkn Sayap Komuniti Saga & Iswara Wilayah Utara“`

    • apai on May 9, 2010 at 9:19 pm
    • Reply

    bnyk gle kete…gua tabik ah kat korg smue

    • YuRi on May 9, 2010 at 9:23 pm
    • Reply

    mat
    2602 tu krete hape
    bapak champion siot…

    • apai on May 9, 2010 at 9:23 pm
    • Reply

    balik sekolah nnti,aq nk mntk ah kete saga bpk aq…bru bleh join msuk FSU…HIDUP FSU!!!

    • shamproSIC on May 9, 2010 at 10:55 pm
    • Reply

    caiyaaa laa mharry….. hidup FSU

    • bob tokey ayam on May 9, 2010 at 11:20 pm
    • Reply

    keta aku jgk yg xda
    huuhuh

    • Roozhent on May 10, 2010 at 8:42 am
    • Reply

    Dr Atop- atop aku nmpak keta ang nun jauh dihujung sne heheheh…ngah sting tayar 2.

    • Roozhent on May 10, 2010 at 8:43 am
    • Reply

    Yuri- si kontot merah 2602 tu saga 2 pintu ngeh3…

    • basikal on May 10, 2010 at 8:56 am
    • Reply

    terbaeekkkk lah

    • jin kuning on May 10, 2010 at 9:33 am
    • Reply

    tahniah FSU

  4. ada kaler biru tu.. oh yeaah chelsea.. chelsea.. huhu

    • keretamahal on May 10, 2010 at 2:28 pm
    • Reply

    smart sume nye kete korang

    huhu

    • NANIEZ_SUGAR 4GMC on May 10, 2010 at 5:12 pm
    • Reply

    PENGALAMAN PERTAMA KONVOI TO PASIR SALAK MENARIK TERTARIK DA BOOM YAHOOOOO…YEPI2 YARIBA2 ANDRE2 LET GO VERY BUDIES,COME LETS JOIN 4GMC PROTON SAGA CLUB.I WANITE PERTAMA JOIN.MANA WANITE YG LAIN MALU KA?KITE JUMPA KAT PERLIS WANITE2

    • saga8010 on May 10, 2010 at 11:52 pm
    • Reply

    tahniah to f.s.u…..

    go saga…..gooo

  5. Gua suspek hormat pada Saga ok. Saga ni otai, kalau ada yang nak jual gua suggest simpan mana tau boleh jadi macam Bugatti kena lelong hari tu. Klasik ni.

    • TIAR on May 14, 2010 at 12:33 am
    • Reply

    TAHNIAH FSU…..
    MARI MEMERIAHKAN KOMUNITI SAGA & ISWARA WILAYAH UTARA..

  6. fuh gambar saga biru aku yg pecah gear box kat tengah padang tu pon ade..ahaks..meriah beb 🙂

  7. fuhh..congratulation 4 all…smua saga mantap2..semoga fiore king akan terus kekal n berjaya…cayok2….go saga gooooooo….

    • azhar 85 on June 10, 2010 at 1:31 pm
    • Reply

    aku ada iswara 1.3 nk join club ni mcmner ek..?

    • nageputeh on June 10, 2010 at 2:07 pm
    • Reply

    Taniah FSU coz bejaye buat event nihhh…Aku gak yg tak dpt menghadirkan diri…Idup SAGAWARA seMalaysia….

    • megat putra kuning on June 10, 2010 at 2:35 pm
    • Reply

    semoga FSU trus berjya dlm mana2 aktiviti mereka…good luck!!!

    • jarud on June 12, 2010 at 10:11 am
    • Reply

    tolong review kereta savvy boleh tak? aku tgk ramai gak org buat kereta savvy. kesian aku tgk clan dorang macam dipinggirkan jek. buka http://www.savoc.com.my makasih

    • on June 12, 2010 at 1:36 pm
    • Reply

    jarud

    Gua join savoc dari 2006 lagi..

    • zol*emperor on June 23, 2010 at 9:45 am
    • Reply

    tahniah geng2 FSUtang blog nie..tambah lg banyak gambar pasti gempak nie…

    • shahimi8585 on June 26, 2010 at 1:45 pm
    • Reply

    hu la la… mmg paling gempak n tergempak.. huhu

    • eddie gerero on July 21, 2010 at 2:29 pm
    • Reply

    cayalah fsu

    • eddie gerero on July 21, 2010 at 2:30 pm
    • Reply

    dd

    • eddie gerero tfoc on July 21, 2010 at 2:34 pm
    • Reply

    cayalah fsu. walaupun tak dapat pergi .tetap bebangga

    • sue21 on June 21, 2011 at 11:29 am
    • Reply

    keta i x de……………hehehe

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.