Tag: Aston Martin

May 11

Aston Martin Lelong Rapide Bantu Jepun

Dr. Ulrich Bez, Ketua Eksekutif Aston Martin akan menyerahkan Rapide kegunaannya kepada rumah lelongan Bonhams di mana hasil jualan kereta itu akan didermakan kepada mangsa Tsunami di Jepun. Bonhams turut bermurah hati dengan tidak mengambil komisyen jualan. “Tiada yang tidak tersentuh dengan bencana di Jepun dan tidak terkecuali kami di Aston Martin. Selepas bertahun-tahun di …

Continue reading »

Jan 24

Aston Martin Cygnet

Cygnet adalah kereta mewah bandar dengan pakej kompak dan emisi rendah, kedua ciri ini dipersembahkan melalui skil dan seni pembuatan Aston Martin yang teliti dan boleh dilihat melalui interior yang bermutu tinggi. Untuk meraikan penjualannya di UK, Aston Martin memperkenalkan Cygnet White dan Black, kedua model istimewa ini didatangkan sama ada dengan transmisi manual atau …

Continue reading »

Oct 18

Video: Aston Martin Cygnet

httpv://www.youtube.com/watch?v=PgTMxEujwU0&feature=player_embedded Kereta Aston Martin Cygnet tidak semena-mena glamor sejak 2,3 hari ini sebab Proton Inspira. Cygnet jadi modal untuk tunjukkan yang pembuat kereta mewah pun buat bisnes rebadge. Walaupun tukar lencana tetapi prosesnya tidak mudah, duit saja habis beratus juta. Tetapi bila mana Aston Martin rebadge kereta kebanyakan lagi lah susah sebab macam mana nak …

Continue reading »

Oct 12

Aston Martin Cygnet: Kereta Kompak Hartawan!

Kita biasa tengok kereta ini di media massa, kereta kompak mewah yang asalnya daripada Toyota iQ. Apa yang Aston Martin buat ialah mewahkan kereta Jepun ini dan caj berlipat kali ganda sebab bila kita bercakap pasal segmen premium ini golongannya adalah yang jenis duit berkepuk. Jenis duit tak habis makan. Cygnet ini memang popular dan …

Continue reading »