Perhatian Kepada Pemilik Kenderaan Honda dari Tahun 2011 – 2013; Peledak Beg Udara Kereta Anda Perlu Diganti dan Ianya Penting.

 

Concept M_Honda Civic

Jika anda atau mengenali pemilik kenderaan Honda dari tahun 2011-2013, harus tahu bahawa peledak beg udara kereta yang dipandu perlu diganti baharu.

Penggantian itu susulan puluhan juta beg udara yang dibekalkan oleh Takata mempunyai masalah dan perlu dipanggil semula. Laporan mengatakan sekeping plat akan terlepas sewaktu pelepasan beg udara dan boleh mendatangkan kecederaan kepada penumpang. Terdapat juga beberapa kes yang melibatkan nyawa.

Kesemua pelanggan yang terjejas akan dimaklumkan melalui surat dengan butiran lanjut mengenai panggilan itu. Pelanggan yang menerima makluman itu dinasihatkan untuk menghantar kenderaan mereka ke pusat servis Honda terdekat untuk pemeriksaan dan penukaran akan dibuat sejurus alat ganti berada di dalam simpanan. Kos buruh dan alat ganti akan ditanggung sepenuhnya oleh Honda Malaysia.

 

Concept M_Honda Jazz

Sementara menunggu makluman rasmi dari Honda, pelanggan boleh memeriksa status kenderaan mereka dengan menghubungi talian bebas tol 1-800-88-2020 atau melayari www.honda.com.my

Honda Malaysia menyesali kesusahan yang bakal ditanggung pelanggan dan memberi jaminan bahawa kesemua model jualan di pasaran semasa tidak terlibat dengan panggilan ini.

Berikut ialah senarai model Honda yang terjejas.

Honda Airbag Recall May 2016

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.