PELANCARAN KEMPEN KESELAMATAN NISSAN 2014: Tingkatkan Kesedaran Mengenai Ikhtiar Hidup di Jalan dan Pemanduan Selamat

Pic_3

Johor Bahru, 26 April 2014 – Edaran Tan Chong Motor (ETCM) hari ini melancarkan Kempen Keselamatan Nissan di LEGOLAND® Malaysia Resort dengan objektif mahu meningkatkan kesedaran serta pengetahuan mengenai kemahiran keselamatan jalan raya yang penting untuk golongan dewasa dan kanak-kanak.

Tahun ini, Kempen Keselamatan Nissan merangkumi tiga program – Bengkel Ikhtiar Hidup di Jalan, ‘The Ride Way’ – Bengkel Keselamatan Jalan Raya Kanak-kanak danProgram Pemanduan Selamat. Bertemakan ‘Happiness in Motion’ yang diambil daripada konsep Nissan Grand Livina, ia mengingatkan kita bahawa kegembiraan paling indah adalah apabila ia dikongsi dengan mereka yang tersayang. Justeru, ETCM merakamkam detik “Kegembiraan adalah dengan Mengutamakan Keselamatan” pada Kempen Keselamatan Nissan yang terbaharu.

Kerjasama ETCM dengan rakan korporatnya, LEGOLAND Malaysia Resort dalam kempen keselamatan ini mampu membuatkan pembelajaran lebih seronok. Ini kerana ia menggabungkan proses pembelajaran dan masa berhibur untuk semua peserta dan keluarga masing-masing.

Pengarah Eksekutif ETCM, Dato’ David Chen dalam ucapannya menyatakan, “ETCM berbesar hati untuk menganjurkan Kempen Keselamatan Nissan sekali lagi. Keselamatan para pelanggan dan keluarga mereka adalah amat penting kepada kami. Kami harap boleh berkongsi dan menyampaikan mesej-mesej keselamatan jalan raya yang penting bagi mengelakkan kemalangan jalan raya serta membantu menyelamatkan nyawa sekiranya berlaku kemalangan.”

Pic_1

Bengkel Ikhtiar Hidup di Jalan yang dianjurkan oleh ETCM dan dilaksanakan oleh Pengasas Kelab Marshal Keselamatan Jalan Raya, Kapten K. Balasupramaniam bermatlamat untuk berkongsi tip-tip berguna tentang bagaimana untuk menangani situasi berbahaya berdasarkan situasi sebenar kemalangan jalan raya. Maka, pemandu akan lebih bersedia jika berdepan dengan situasi sebegini.

‘The Ride Way’ – Bengkel Keselamatan Jalan Raya Kanak-kanak yang diadakan di Sekolah Memandu Nissan di LEGOLAND Malaysia pula fokus untuk mendidik kanak-kanak mengenai kesedaran keselamatan jalan raya dengan mengajar mereka undang-undang lalu lintas – menghormati dan mematuhinya – serta peka terhadap trafik di sekeliling mereka bagi mengelakkan kemalangan. Pada bulan Jun, bengkel ini akan diadakan di tadika-tadika dan pusat pendidikan swasta di Lembah Klang.

ETCM berhasrat untuk membawakan kempen keselamatan ini kepada semua pelanggan Nissan. Justeru, Bengkel Ikhtiar Hidup di Jalan akan diperluaskan ke seluruh Malaysia, diikuti oleh Program Pemanduan Selamat. Lokasi setiap bengkel adalah seperti berikut:

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.