Hyundai i30: Kereta Paling Memuaskan Hati di Britain!

Hyundaii30.004

Kita selalu dengar atau merasai sendiri pengalaman memiliki kereta Korea dan saya yakin banyak yang negatif berbanding positif. Sejak kebelakangan ini, Hyundai Motor Co. yang ditubuhkan pada tahun 1967 semakin agresif dalam pemasaran produk mereka, pelbagai model dengan desain hebat muncul sepanjang tahun dan nampaknya kualiti produk mereka turut mengalami perubahan positif.

Hyundaii30.003

Untuk pengetahuan sekutu, Hyundai i30 baru-baru ini dipilih oleh pembaca Auto Express, akhbar mingguan UK paling laris sebagai kereta paling memuaskan hati yang dimiliki. Kajian yang dikenali sebagai Driver Power Top 100 tersebut disertai seramai 23 000 orang.

Hyundaii30.002

Hyundaii30.001

Hyundai i30 menewaskan banyak lagi model lain termasuklah pemenang tahun lepas, Jaguar XF. Anugerah ini merupakan yang pertama dimenangi pembuat dari Korea dan juga sepanjang 9 tahun kajian dijalankan. Selain dari itu, Hyundai juga turut memenangi hati pembaca majalah Which? yang mengundi i30 sebagai kereta saiz medium paling tahan.

Rasanya kalau tak kerana kritikan dan komplen pengguna masa lampau, susah Hyundai nak berjaya macam sekarang.

Foto: Newspress

-Mak Uia-

Muhammad

18 Comments

  1. Sekeru Longgaq
    Dah lama gua tak jawab komen macam ni. Apa khabar brader?

    CaparZo
    Sebab kita kecik. Mat saleh besar. Sebab tu nama dia mat saleh.

    sepat
    Teka teka siku lepat siapa cepat dia sepat. I hate u. @12noon i’ve gift for u fren.

    CaparZo
    Ah tadi lu bertanya skang jawab pulak. Jgn kwn sepat.

  2. CZ

    teeet. salah. huruf I .. hyundaI = MyvI haha pandai tak aku ? no dua .. lampu headlight.. yg ini jawapan tulus ikhlas heheh

  3. woi mat

    boss aku ckp dia kat indon ker?? dia tersasul la.. dia kat zimbabwe sebetulnya

    jgn lupa next thrusday kalau boleh aku nak tgk device tu.. kalau kena gaya ko mesti blanje aku satay rusa ok.

  4. Sepat…
    Ha’ahh la…Lampu depan dier sejibik cam MyVi…hua…hua…hua..

  5. aku minat lak kete nih..
    dr dpn mcm myvi,dr tepi mcm caldina,dr blkg mcm citroen,mcm subaru pn de gak,best ar kete nih…
    hrge mlysia bpe erk..jual moto lc aku wat d/pymnt lpas kot..

  6. himpunan mcm2 jenis keta lak… agaknye diorang masa meeting tu sembang2 mcm ni kot.. “bukak buku design keta worldwide kita himpun tu ye.. pastu pilih2 mana nak.. saya rasa bumper muka surat 2 lampu muka surat 84 grill muka surat 192 blkang muka surat 29.. sport rim suruh runner surat tgk2 kat kedai sport rim yg mana tgh top… kaler bedal je kaler std sedunia… okeh bleh start produce”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *