F1: Imej Mercedes GP Petronas!

752111_1369341_2362_1574_MSC1_2009_12_23

Saya sebenarnya sakit tangan ni, nak menaip agak tak selesa dan takut juga kalau-kalau kena Carpal Tunnel Syndrome. Tidak seperti blog auto lain kitaorang di GT hanya memblog pada sebelah malam sebabnya masing-masing ada kerja sepenuh masa. Jadinya siang dan malam pun asyik menaip saja. Disebabkan taknak orang bising saya asyik online saja, tidur lewat dan bangun awal maka entri kali ini saya paparkan imej sajalah. Imej-imej dalam entri ini tidaklah baru tetapi saya baru muat turun dari web Mercedes. Gambar-gambar ini dirakam sewaktu Michael Schumacher melawat ibupejabat Mercedes GP Petronas di Brackley, England pada 22 dan 23 Disember lalu. Dipaparkan juga adalah imej janaan komputer kereta F1 Mercedes GP Petronas.

Selain dari itu dikhabarkan kereta ini akan dilancarkan hujung bulan depan dan Schumacher akan memandu uji pada awal bulan Februari.

752113_1369347_2362_1574_MSC2_2009_12_23

752112_1369344_4248_3420_msc20

752110_1369338_4992_3328_msc14

752108_1369332_4992_3328_front_view_2

752109_1369335_2953_1969_side_view_computer_animation_Mercedes_GP_PETRONAS

Sumber: Mercedes

-Mak Uia

Silakan kongsi:

14 comments

Skip to comment form

  1. ni gune minyak subsidi RON95 ke?…..

    • smut liar on December 31, 2009 at 12:19 am
    • Reply

    lu punya info gua dpt ilmu.. hidup GT
    lu cr mkn guna jari, wa cr mkn guna badan..
    lu sakit jari, gua sakit badan ni…
    cayalah mat..

  2. hairan gua kenapa Petronas tak sponsor Team Lotus F1 tu je…

    • exJAVANESE on December 31, 2009 at 5:28 am
    • Reply

    thnks mak…
    gua xksh lu nk pos pape pn mat…!! yg gua kagm sgt ngn lu ni… lu mmg sgt obses into automotive world.. smpai lu xckp tdo sume… gua salute lu pnye smangat mak…

    Truskan kecmerlagn korg GT.com mjlang taun 2010…(matpon msti tgh syok dok tido)

    • on December 31, 2009 at 11:06 am
    • Reply

    Kiut jer aku tgk model F1 gambo atas sekali?…Kalo bwk layan town KL ok gak tuh…hahahaha…

    • lancer ck on December 31, 2009 at 4:06 pm
    • Reply

    emmmm apasal petronas x jd sponsor psukan m’sia??? adakah kerana myak ron 95 x sesuai utk keta lotus1mf1.. hahahahaha

    • ron imza on December 31, 2009 at 8:50 pm
    • Reply

    ptronas tkut spons team 1mlaysia.tkot nti subsidi ilang

  3. Firza
    Guna minyak atar, nanti dapat hadiah bau wangi.

    smut liar
    Ntah mana gua tau. Jari jemari gua ok je. Ingat nak g buat trimming.

    Bogus
    Lu tak yah fikir banyak. Fikir kenangan manis sepanjang 2009.

    exJAVANESE
    Eh, mana lu tau gua tidur. Boleh ada bakat jadi p.a gua barangkali.

    CaparZo
    Ish, macam perempuan je cakap kereta kiut.

    lancer ck
    Kan gua dah cakap minyak atar lagi sesuai.

    ron imza
    Bagus, lepak kat GT lagi sedap dari lepak KLCC.

  4. Bogus…
    Schumacer + Mercedes Vs Lotus…. mana gempak?

    • 6posen on January 1, 2010 at 9:52 am
    • Reply

    pasni iklan petronas xde bmw lg…………

    • on January 7, 2010 at 1:10 am
    • Reply

    mak uia la gempak Lee..hahaha

  5. Aku dgr betui ke.. M.schumacher akn kmbali ke litar dgn F1 Mercedes GP Petronas.. betui ke Mat… idola ak niee.. kalu btui.. thun ni sepang nk kne g.. beli tiket kat paddock duk sblah dia.. hehe..

    • azwan nbs on January 9, 2010 at 9:13 pm
    • Reply

    takde benda lain ke dia nak buat??????

    • ash on January 13, 2010 at 9:31 am
    • Reply

    btol respek la ngan bro shumi ni…
    klo btol la die compem join blek f1 gua btol2 hepi gler….
    pastu ngan team power plak 2..sure la saham petronas taun dpan nek hehe…..

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.