ETCM MELANCARKAN NISSAN ALMERA WAJAH BAHARU

Nissan Almera 2015.01

Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCM) hari ini melancarkan Nissan Almera Baharu yang telah ditambah baik (Facelift) dengan gayaan berani dan penampilan yang lebih dinamik. Sejak pertama kali diperkenalkan oleh ETCM pada October 2012, Nissan Almera menawan hati rakyat Malaysia dengan menjadi model Nissan yang terlaris di negara ini. Setakat ini, terdapat lebih dari 56,000 unit (56,583) di atas jalan di Malaysia.

Nissan Almera Baharu memiliki bampar hadapan rekaan baharu, gril hadapan tiga dimensi, lampu utama multi-reflektor yang baru, perumah lampu kabus dengan kemasan krom, lampu isyarat membelok pada cermin sisi dan rim aloi berjejari-Y bersaiz 15 inci. Semua ciri baharu ini digabungkan bersama kemasan krom, garis-garis yang kemas serta bahagian sisi lebar yang menjadikan Almera sebuah sedan yang bergaya dan elegan.

Nissan Almera 2015.03

Bagi mereka yang ingin meningkatkan pengalaman memandu Almera boleh memilih Almera NISMO Performance Package – bintang pada rangkaian Almera baharu. Almera NISMO Performance Package terbaharu ini membuat global premier pertamanya di Malaysia serta mengubah penampilan Almera Baharu untuk menjadi lebih agresif dan aerodinamik. Pakej ini merangkumi bampar spoiler hadapan dan belakang, skirting sisi, trunk lid spoiler, rim aloi bersaiz 16 inci dengan tayar Continental, peredam ekzos sports serta sistem suspensi berprestasi tinggi.

NISMO ialah jenama sukan bermotor, prestasi dan personalisasi Nissan yang terkenal di seluruh dunia. Ia mewakili falsafah “Innovation that Excites” Nissan dan warisan perlumbaannya. Almera Baharu boleh didapati dalam varian E (Manual dan Automatik), V serta VL – dengan pilihan naik taraf kepada Almera NISMO Performance Package atau NISMO Aero Package.

Almera Baharu didatangkan bersama stereng baharu yang dilengkapi butang kawalan audio, Fine Vision Meter dengan Paparan Multi-Maklumat (MID) dan konsol tengah yang direka semula serta kemasan hitam piano yang premium. ETCM juga menawarkan sistem Navigasi Media berasaskan Android dengan skrin bersaiz 6.5 inci yang pertama dalam segmennya. Sistem itu menawarkan ketersambungan internet bersama Sistem Kedudukan Akustik Maya (Virtual Acoustic Positioning System (VAPS), Kamera Pandang Belakang, iPod, USB dan Bluetooth.

Nissan Almera 2015.04

Sedan ini dikuasakan oleh unit enjin 1.5 liter empat silinder HR15DE dengan sistem Continuously Variable-valve Timing Control (CVTC) yang menawarkan pecutan serta penjimatan bahan api mengagumkan, iaitu 14.9km\l untuk transmisi automatik, dan 15.9km/l bagi varian bertransmisi manual.

“Nissan Almera ini sangat diminati kerana ia bernilai untuk wang dan praktikal. Manakala Almera Baharu puIa kini hadir bersama ciri-ciri inovatif yang menggabungkan aspek elegan dan sporty dengan sempurna menerusi pakej-pakej NISMO yang baru. Dengan penambahbaikan tersebut, model Almera Baharu bukan sahaja ekonomikal, malah cukup bergaya. Sekali gus membuktikan komitmen berterusan kami untuk menawarkan kereta yang mampu milik dan menarik kepada rakyat Malaysia,” kata Pengarah Pemasaran dan Perancangan Produk ETCM, Tan Keng Meng.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Sempena ulang tahun NISMO yang ke-30, ETCM menawarkan para pelanggan diskaun yang menarik ke atas pakej-pakej NISMO dengan setiap pembelian Almera Baharu. Para pelanggan juga boleh menikmati diskaun tambahan daripada Pakej Elegance, Pakej Navi dengan Pemain DVD, dan Pakej Navi dengan Ketersambungan Internet dengan Almera Baharu.

Nissan Almera Baharu hadir dalam lima warna; biru (Graphite Blue), hitam (Diamond Black), emas (Bronze Gold), putih (Brilliant White) dan perak (Tungsten Silver). Dengan penambahbaikan ini, Nissan Almera Baharu ditawarkan pada harga RM 66,900 (varian E Manual), RM69,900 (varian E Automatik), RM 76,900 (varian V) dan RM 79,900 (varian VL). Harga di atas jalan dengan jaminan selama tiga tahun atau perbatuan sejauh 100,000km (mana-mana tiba dahulu).

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.