WRC: Kimi Raikkonen Uji Citroen C4!

59500cit-

Kimi Raikkonen pada awal minggu ini memandu uji Citroen C4 WRC sebagai persediaan pertama untuk WRC pusingan pertama pada 12 Februari nanti di Sweeden. Juara F1 2007 ini terbang ke Paris untuk melawat bengkel Citroen Racing dan memandu uji Citroen C4 nya sekitar kompleks tersebut seterusnya membiasakan diri dengan kereta resingnya.

59500-a-cit-

“Saya memang enjoy sakan dapat berjumpa dengan pasukan saya buat pertama kali,” kata Kimi. “Memang bagus dapat mencuba pelbagai perkara, saya sangat berminat untuk merasai bagaimana kereta ini bertindak balas dengan penukaran beberapa penalaan. Sekarang, saya betul-betul teruja hendak kembali memandu C4 ini lagi!”.

Sebelum Kimi resing dalam WRC, beliau akan terlebih dulu berlumba di Arctic Lapland Rally pada 28 Januari nanti.

Selamat berjaya Kimi!

Sumber: Newspress/Citroen.

-Mak Uia-

Matpon: Apa kes Kimi ni muka nak ketat je bila ambil gambar? Dia tak tau ke senyum tu sedekah. Heh.

Silakan kongsi:

10 comments

Skip to comment form

    • on January 15, 2010 at 11:20 pm
    • Reply

    bile muka ketat menunjukan anda pelumba atau lelumba,klu muka sengeh nmpk gigi menunjukan anda baru balik dr kedai abang,huhuhuuaaa..

    • gt -apex on January 15, 2010 at 11:44 pm
    • Reply

    jom test jln kat kampung aku dah ramai budak bawak keta driving school terjun sungai….

    • satria_standard on January 16, 2010 at 2:32 am
    • Reply

    boleh ke mamat ni main rally.. lain dgn f1 kot……….

    • ala lingkup on January 16, 2010 at 8:27 am
    • Reply

    rancak tul tahun ni raikkonen masuk rally,neo full season rally shucmi race blk lotus racing n x lupa wakil m’sia dlm 125cc moto gp

  1. huarggghhhhhhh………zzzzzzzzzzzzzz…..

    • smut liar on January 17, 2010 at 12:28 pm
    • Reply

    gua dok minat resing resing ni…
    gua suka keseronokan je..
    wa boring la mak….

    • azwan nbs on January 17, 2010 at 3:41 pm
    • Reply

    dia dah tak de benda lain ke nak buat…..pencen ajelah….

    • Faidzal alang on January 18, 2010 at 2:25 pm
    • Reply

    peerrrgghhh…smart dia punya helmet

    • on January 18, 2010 at 11:16 pm
    • Reply

    Haha, perasan jugak.. memang idaman setiap pemandu rali tu dzal 🙂

    • Faidzal alang on January 19, 2010 at 3:41 pm
    • Reply

    hahaha..amen bleh tak perasan….

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.