VW Polo: 2010 World Car of The Year!

VW Polo

Apa yang diperlukan untuk menjadi kereta sedunia? Desain yang cantik gila? Enjin ekonomikal? Interior ergonomik? Tidak semestinya. Apa yang diperlukan ialah kereta yang bernilai untuk wang, keselamatan, impak alam sekitar dan pada yang sama desain yang ringkas tapi cantik. Dan semua itu adalah penyebab Kereta Tahunan Dunia 2010 yang diadakan sempena New York International Auto Show berjaya dimenangi oleh VW Polo.

Car of the Year

Daripada penampilannya sahaja kita dapat merasakan VW Polo adalah kereta yang benar-benar untuk rakyat. Enjinnya tahan lasak, dalamannya praktikal dan desainnya bersahaja. 59 jurnalis automotif dari seluruh dunia telah menghakimi dan memilih VW Polo untuk anugerah tersebut dengan mengalahkan 29 model yang dicalonkan.

DB2009AU01281

Generasi terbaru Polo merupakan produk kegemaran dalam barisan produk VW di kalangan pemandu dan media dengan ciri-ciri rekaan ringkas, segar sepanjang masa, versatil dan efisien.

Sejak dilancarkan, lebih 230,000 orang dari serata dunia telah membuat tempahan…

Sumber Teks: Newspress Foto: VW

-Mak Uia-


Silakan kongsi:

10 comments

Skip to comment form

    • ame on April 3, 2010 at 8:25 am
    • Reply

    yeah aku 1st!!

    • ala lingkup on April 3, 2010 at 8:54 am
    • Reply

    dah berjangkit dah penyakit 1st ni

    • pendita_gila on April 3, 2010 at 10:11 am
    • Reply

    kan kereta ni 2 pintu tapi masih sesuai ke???

    • on April 3, 2010 at 2:54 pm
    • Reply

    Polo ada versi 4 pintu, versi 2 pintu lagi nampak sleek. Yang ni lagi meleleh air liur: http://geartinggi.com/2010/02/19/vw-polo-gti-baru/

    • azwan nbs on April 3, 2010 at 3:21 pm
    • Reply

    tak meleleh pon….menitis ade le…

  1. depan dah mcm Scirocco…terbaik dari ladang!

    • bawang on April 3, 2010 at 4:09 pm
    • Reply

    segar dari ladang….masuk malaysia dah jadi mahal…huhuhu wcoty 2010

  2. Yeah gua cadang Proton rebadge je Polo ni jadi Proton. Memang Sepat tak leh cari makan dengan Myvitec Siam

    • on April 5, 2010 at 3:36 pm
    • Reply

    Ini antara kete idaman gua tp gua tak mampu nak beli sebab harga dier bile masuk pasaran m’sia campur tax dah mcm “shilake”..

    • vtec standard on April 7, 2010 at 5:34 am
    • Reply

    aku pn minat keta ni tp rega dia kt mlay krg slera skit

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.