Feb 17

VW Golf24 Untuk Nurburgring

VW Golf24 2011.02

VW  akan kembali bersaing di dalam perlumbaan siang dan malam [24 jam] Nurburgring dengan kereta serba baharu, Golf24. Dilengkapi 4WD dan berkuasa 440ps, Golf24 telah menjalani ujian awalan sebelum perlumbaan sebenar pada 23 hingga 26 Jun akan datang.

VW Golf24 2011.03

Golf 24 dikuasakan oleh enjin 2.5 liter lima silinder turbo berkuasa 440ps dan tork maksimum 540 Nm. Kuasa dipindahkan kepada pacuan empat roda dengan transmisi 6 kelajuan sequential yang boleh dikawal melalui paddle shift.

Kali terakhir VW berlumba di Nur ialah pada tahun 2007 dengan kereta Scirocco GT24 berkuasa 300ps FF namun hanya berjaya mendapat tempat kelapan keseluruhan.

Tahun ini adalah ulang tahun ke 35 GTI. Diulangi, 35 tahun jo!

-Mak/d Uia-

Silakan kongsi:

12 comments

Skip to comment form

    • jabroni on February 17, 2011 at 1:37 pm
    • Reply

    Golf24… kod yg sama digunakan Proton masa develop neo-SRM24;
    2=2 doors 4=hatchbak

  1. yea yea ..jazz sama city kena recall.. motion spring issue kehkeh keh

  2. nampaknya terpaksalah myvitec tukar dengan veyron lalalalala

    • azam on February 18, 2011 at 12:54 am
    • Reply

    440ps kuat tu….

  3. aahh jgn kutuk myvi ok mat.. enjin gua dah k20a skrg.. taip R tuuuuuuuuuuu!!!!

    • azwan nbs on February 18, 2011 at 11:29 am
    • Reply

    lame giler gti nie…

    • audi on February 19, 2011 at 7:28 pm
    • Reply

    jahre (bhs. german)yg tulis kat pintu tu maksud dia tahun…
    sebutan dia yahghe..
    kehkeh poyo gila aku..

    1. ok. jerman tu kalau eja english jadi german.

    • audi on February 20, 2011 at 4:08 pm
    • Reply

    haha ada gak yg aku silap..
    thanks mat..eh silap g..
    terima kasih mat…

  4. Adusss…kete idaman gua ni…tp tak mampu nak beli…tgk je la

    • megat putra kuning on February 26, 2011 at 3:22 pm
    • Reply

    ni kalo dpt mau kembang idung

    • BRZ FAST 6 on June 12, 2013 at 3:08 pm
    • Reply

    spoiler fly to the moon…. hahahh

Leave a Reply

Your email address will not be published.