Video: Proton Satria Neo R3 Lotus Racing

httpv://www.youtube.com/watch?v=Wxgfo9i0N3c

Saya minta maaf, saya tahu ramai sekutu nak baca pasal Proton Satria Neo R3 Lotus Racing tapi saya tak sempat lagi nak menulis. Harapkan Matpon memang tak jadi. Apapun, di atas adalah video dari Cars Bikes Trucks semasa pandu uji di litar oval Proton, Shah Alam. Bunyi enjin bermula dari minit 5:31. Memang raw!

Sumber: Youtube/CBT

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

23 comments

Skip to comment form

    • wiradohc1.7 on March 31, 2010 at 8:29 am
    • Reply

    perghhh, memang best handling dia…

    • on March 31, 2010 at 9:02 am
    • Reply

    Erm…macam la gua boleh view video nih…

    • jepangPadi on March 31, 2010 at 9:16 am
    • Reply

    caparZo,

    gua pun skarng nie dah xleh nk tngok video2..

    hahahampehh…

    • Alan on March 31, 2010 at 9:33 am
    • Reply

    gile kentang bunyi die
    yg putih tu cun la

  1. terbaik…dengan harga RM115K, dapat macam2 brg baik dalam keta ni- brek AP Racing, suspensi Bilstein, enjin tuned oleh R3, carbon fibre hood…

    tapi apsal stereng dia camtu? sayang la…R3 kan ada kuarkan bosskit mereka beserta stereng Momo. tentu cantik lagi kalau dipasang pada kereta ni..

    • zamikaze on March 31, 2010 at 10:03 am
    • Reply

    hijau itu menawan…
    akan ku tuka kaler keta ku…
    huhuhuhu…

    • on March 31, 2010 at 10:23 am
    • Reply

    exZ2H

    Ganti dengan stereng SRS MOMO..kalau tak mesti kena kutuk dengan basher

  2. price overrated..dgn harga camtu korang boleh tune neo 1.6 standard dgn motec, piston dulang, gearbox ratio cun, brek willwood, segala mak nenek toyol tak sampai kos dalam 40K kompom boleh dpt lebih PS dari lotus resing.. nak cun lepas tu korang kaler lotus green tu hehehe… (kompom lepas ni bersepah tukar kaler ijau jalur kuning ni hahaha)

    • on March 31, 2010 at 11:32 am
    • Reply

    Mahal giler siot rege dier…Gua tak mampu…Myvi jer gua mampu…Ye tak Encik Sepat?

    • pendita_gila on March 31, 2010 at 11:41 am
    • Reply

    terbaik dari ladang

    • zaidgsr on March 31, 2010 at 11:52 am
    • Reply

    spec ok.. tapi harga tak nunasabah… terlalu mahal untuk sebuah Neo

    • Joule on March 31, 2010 at 12:17 pm
    • Reply

    Dia kata harga mahal sbb limited..
    Tp klu ada permintaan die kuarkan lg..

    Pada aku tetap sangat mahal.. terlalu lalu lalu lalu mahal..

  3. zaidGSR = HJ zaid satria GSR merah ker?

    CaparZo

    betul tu bro.. myvi terbaek dari ladang rawangggggggggggggggggg

    • kete_hitam on March 31, 2010 at 4:15 pm
    • Reply

    dah namanya pon terhad………… mahal la…

    • bawang on March 31, 2010 at 5:38 pm
    • Reply

    menarik n dbooommm…stok after market byk..berat x sampai 1 tan..torque 168 nm..menarik gak tuh..tapi naper push start button x der keyless?kena sumbat kunci gak…cam lawak plak…wat malu kat kia forte jerk…

    • teamsleepnine on March 31, 2010 at 5:46 pm
    • Reply

    kaler putih tu cun gila…..

    • GABAN on March 31, 2010 at 8:24 pm
    • Reply

    hai apa la harga mahal tp stereng cam stendet neo yg bersepah atas jalan jer..mcm ni bek beli neo bese je pastu bakai bodikit R3 tkr enjin evo lg syok…hua..hua hidup myviiiiiiiii

    • GABAN on March 31, 2010 at 8:26 pm
    • Reply

    kaler hijo ngan putih memang cun bebbbb lagi cun kalu dia duk skali huh cantik menarik tertarik ko memang DBOMB……

  4. ahak…yang test drive keta ni ‘cikgu’ ako…

    • on April 1, 2010 at 1:07 am
    • Reply

    perghhh…gua ghairah,nafsu…
    bleh bg full spec xpsl krate ni?plzzzz…
    syok tul klu dpt layann krate ni kn?puas ma…

    • slimershine on April 1, 2010 at 3:46 am
    • Reply

    ntah.. baik beli myvi. sumbat tebo besar2, pastu lari 200km/j jumpa pokok terus langgar. brek hancur handling hampeh. wakakakakaka..

    • faizull on April 8, 2010 at 7:06 am
    • Reply

    wa nak keta ini mcm sebiji..
    mner wa bleh dpat ini keleta…
    jgn lisau wa byar cash pnya….

    • nefz on April 13, 2010 at 9:57 pm
    • Reply

    kaler klasic gren tu mmg mengancam,, akn aku tkr kn kat pesona aju jdk r3 lotus,, ha ha ha,,,

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.