Video: Lakaran Ringkas Rekaan P3-21A Oleh Azlan Othman

httpv://youtu.be/G9dajUycyus

Video di atas ialah penerangan dan lakaran ringkas rekaan P3-21A oleh Azlan Othman, Ketua Styling Proton. Adik-adik pembaca GT yang berminat dalam rekabentuk kereta patut tonton untuk mendapat maklumat basik mengenai penggayaan kereta.

Reka kereta mesti ada falsafah ye adik-adik, jangan hentam kromo.

-Md Uia-

Muhammad

8 Comments

  1. Hmmm.. ku agk berpuas hati dgn design kereta nih.. P3-21A ni akn jadi kereta global kn? Harap-harap Proton bleh pertimbang untuk join WTCC. 1600cc Turbo.

  2. wa stuju gak ngan goku..
    depan ngan tepi dah smart tp… tang belakang tu mmg fail..
    takde soul la….

  3. seriously saye ni memang suka ngan design ni..tapi harap nama model baru ni guna la Tuah macam diorang letak kt model konsep masa kat KLIMS 2010 dulu…kalau lampu blakang tu amik dari model konsep tu then adjust skit bagi ada iras2 Aston One77 tu dah lawa. dan bagi enjin 1.6 CPS tu ok, lagi best kalau ada turbo macam Exora Bold tu.then, lampu depan tu cantik kalau bagi smoked then plus projector macam BMW. sah-sah cantik. silap-silap kalau masuk europe nanti diorang x taw pon ni model dari Malaysia.

  4. @GH
    Kadang-kadang gua boleh terima dan kadang-kadang gua tak boleh terima desain Proton, rekod gua ada dalam entri-entri sebelum ini.

    Bagi gua, desain Gen.2 memang cantik, ada kelas dengan rekaan butang-butang dashboard yang kreatif. Persona pula Gen.2 yang berjaya dipanjangkan dengan cantik dan kemas.

    Cuma gua tak berkenan dengan kepala depan Gen.2 dan Persona yang macam orang ada krisis identiti.

    Saga BLM pula macam kereta yang dibina untuk dunia ketiga di mana pasarannya mempunyai citarasa yang biasa-biasa. Saga FLX berjaya selamatkan Saga BLM.

    Exora lama pula kemas tapi cepat outdated, pernah sekali gua rasa Exora ni macam kepala Wish kacuk dengan belakang Liteace. Sekali lagi model FL berjaya selamatkan dengan model Bold.

    Neo cantik, sangat minimalis. Gua suka.

    Gua faham arah Proton Design, pada gua, desain yang selamat ada can 70-30 nak berjaya manakala desain yang radikal ada can 50-50 untuk berjaya atau pun gagal. Jadi, lagi baik guna desain selamat.

    Tapi bila desain selamat, susah nak tarik perhatian dalam jangka masa pendek, susah nak buat kejutan.

    BMW flame surfacing, Kia Schreyer, Hyundai Fluidic atau Evoque dengan pendekatan yang lari dari tradisional telah terbukti berjaya menarik ribuan pelanggan baru dan paling penting mengubah persepsi pasaran tentang jenama-jenama tu.

    VW pula mempunyai desain yang biasa-biasa tapi segak.

    Apa pun, ada satu perkataan keramat/selamat untuk pereka – Kecantikan adalah suatu yang objektif!

    Gua boleh terima batu penghalang utama untuk Proton mempunyai desain yang betul-betul cantik ialah sebab teknologi dan kos. Buktinya ialah kalau kedua faktor tu tak menjadi penghalang, gua jamin Proton Tuah tu akan seketul-seketul jadi model produksi. Tapi tu masalah Proton, pelanggan tak peduli/tak nak tau masalah diaorang (Proton), yang diaorang tau they want the product, how you do it they don’t care! If not diaorang sanggup beli kereta lain sebab alternatif banyak and they don’t mind paying extra for quality and peace of mind.

    Nota kaki: Template GT juga satu kerja seni, tenang tapi terang/garang. Putih/cerah tapi banyak shades. Calm but playful.

  5. salam 1 malaysia,salam 1 proton..pergh,skli mbuka bicara spti ucpan pmbkaan utk phmpunan skola der..ok,gua bru ri ni bkk blog ni..sblum ni gua folo dlm mjlh kelolaan encik baii,hah..nah kau,gua da folo diorg since baii muda blia lg..mse tu gua bru stendet enam..giler ape,umo 12 bace mjlh kreta…OK,tu citer lama,mse tu mat kacau pn ntah mne dduk nye,uganda ke nth,,,b’blik pd kereta x b’nma ni,pergh..giler suspen sggoh prton kli ni,nk launch kter buh nme ala-ala psword fb je..ape dia,P3-21A..mcm jet pjuang amareka pn bulih..1st impresen,(ni cikgu bi ak tgk,mau dia nangis nih)gua bulih ckp ni saga fl version PANJANG..bgus,sbb tgk saga tu kemain laku nye slps rugi byk mgeluarkn genersi kedua yg spti kndraan 2 alam tu..phm2 la der..gua rsa,ok jgk utk kgunaan psrn global,sbb nk brsaing ngn otai yg da wjud zmn perang bkn sng ye adik kakok..nk compare ngn kompeni bpk beso..mmg xadil….jap,gua da melalut nih..tp klo dphatikan dr dulu mmg design prton ni sme je..sbb skli wt idea bru tkut xlaku,nk xnk redah je la pe yg da de..mcm nk tiru gaya honda je..memprbaharui rekaan yg lalu..wah,pawer gk ayat sastera ak..tp pe2 pn,1 je gua bleh puji..bwk proton ni layan kona dgn sspnsi pekak badak msih lg leh kntrol macho..cube lu org test ngn viva @ myvi..mau bsilat gyung korg dlm kabin,pdhal jrum bru cecah 75.5km/h,gilerr…ok,da mkin jauh gua komen nih..tp pe pn,design slamat cm P3-21A ni kdg2 kne gaya nya,bos prton leh goyag kki kre duit msyuk..klo psrn dmonopli oleh wnita,lagi best jgk yg d’cari nye…..emm,psni nk try apply jwtn reka bentuk kreta proton la..asslmualaikum,jmpe lg klo trase hrp d’maafi ye,amik wuduk….

  6. goku,apa ko ckp tu ada btul….gti sama putra lg ada soul…jd ni le pendesign gen2,persona,savvy??bg pendapat aku le…skrg ni aku tgk mane2 budak bru dpt keje gomen 40% je yg wat loan angkt kete bru…laen2 cam mbr2 skolah aku pakat wat loan angkat wira 1.8 dohc,honda eg9,putra,gti…dan yg sewaktu dgnnye..apa aku nk komen kat sini design tuah p3-21a ni lebih kpd syok sediri mcm gen2,persona dan savvy…ni komen ikhlas woo…jgn terasa lak…tp percubaan proton nk kasi tembus itu global gua puji…tpi apa yg gua npk skrg ni persona n gen2 xmcm wira,putra,gti yg mana ramai lg mencari model2 terdahulu proton…gua kalau bwk satria gti xsegan lepak sebelah menyebelah dgn eg6 jadian..sbb apa?pakej gti sdri pun wat aku proud omputeh kata…airbag,abs,recaro seat…

Kata Anda//