DIJUAL: Yamaha Nouvo LC

Kepada sesiapa yang berhajat untuk membeli sebuah motosikal pada harga mampu milik, untuk pergi ulang-alik ke masjid, pergi ke pejabat hatta nak buat pergi kedai pergi beli santan sebab mak suruh [kecuali untuk merempit memang tak boleh] maka gua rasa ini adalah motor yang paling ideal untuk lu orang pertimbangkan.

Hasil persembangan antara gua dan tuan punya melalui FB dan juga emel, motor yang ada ini hanya digunakan buat untuk ke surau sahaja. Selebihnya, motor ini lebih banyak double stand di parkir rumah sahaja. Jangan kata nak kena panas, nak kasik kucing tidur atas seat motor pun tuan dia tak bagi. Disebabkan motor ini sememangnya jarang digunakan, maka lu orang jangan hairan sekiranya meter perbatuannya memang tak banyak [600++]. Kira macam motor baru betullah.

Kalau lu orang tanya kenapa tuan punya ni nak jual, alasan yang diberikan sebab nak buat kolam ikan depan rumah. Dengar kata nak bela ikan keli afrika. Entah betul ke tidak tah.

Ok, sekarang ni kepada sesiapa yang mempunyai lebihan tunai sebab baru buat pinjaman peribadi dengan bank Saya Mesti Pilih, maka bolehlah berurusan terus dengan tuan punya pada tangga harga RM 5,250. Kalau nak nego sikit-sikit, [lu orang puji tuan punya ni baik hati ke, hensem ke mesti jalan punyalah] rasanya tuan punya ni jenis yang boleh dibawa berbincang.

Apa yang lu orang akan dapat?? Motor yang berkondisi sangat baik [baru lepas servis bagai], helmet cap Yamaha sama Swan, baju hujan [tapi lu orang kena basuh balik sebab ada kucing dah buat watermark barangkali], dan tak lupa juga kunci spare berserta dengan manual.

Hah, ni no. tuan punya tu. En. Faisal namanya ; 019 – 666 7941

P/S: Motosikal ini turut dilengkapi dengan pelekat GT. Boleh kasi laju woo.

-C27-

Azmin

Penulis Indie

16 Comments

  1. moto spesel edition mcm Rossi la .. tapi ini Nuovo LC versi GT.com kehkehkeh … add 5hp lagi .. (sejuk motor ni..maklumlaa park ke surau aje kekeke)

  2. ni baru betul2 limited edisen..gua sbb dah ade nyamuk hijo(moskito) gua jer…kalo tak mgkn gua angkat kot…hehehe

  3. Kete hitam – beli satu percuma kucing bersepah blakang rumah. Pakej baik punye

    KLC- betul tu

    Blalang kon- ngeh ngeh itu myvi limited eksen hehe

  4. Ada satu poetential buyer call nama rudy harap anda bersabar ye sya di alor staq rabu ni ada di shah alam utk view

  5. gua xmo LC..gua nk tnye jazz rim rp01 yg kt sbelah tu…jual gak ke? hihihi

  6. wak jawo – mau ka? rpo1 ori japang 15 7jj off42. .ada pikir naj letgo mau sarung rpf1 hehe

    btw skuter Sold tq huhu

  7. std ikan koi la…kalo nak buat mkn talapia boleh…keli pun boleh…dua2 pun boleh…hehehe

Kata Anda//