Nov 02

Trak Volvo FM11 : Pengangkut Yang Kacak

Agak lama juga GearTinggi tak memaparkan kisah lori. Sesekali layan lori ni sebenarnya seronok juga. Kali ini GT nak memaparkan kisah trak Volvo FM11 pula, di mana sebuah syarikat pengangkut yang berpengkalan di Leicestershire, Mobile Services (Ellistown) Ltd telah memilih trak tersebut sebagai trak dari jenama Volvo yang keempat yang telah dibeli oleh mereka.

Menurut kata Pengarah Urusan, Tony Bradbury  mereka memilih trak dari jenama Volvo kerana bercadang untuk terus menggunakannya selama 10 tahun! Walaupun trak ini baru sahaja 6 minggu digunakan, namun Tony dapat merasakan bahawa trak ini telah pun menunaikan tanggungjawabnya dengan baik.

Trak  berkuasa 11 liter ini dapat memberikan sang pemandunya pengalaman memandu trak bertransmisi otomatis dengan penggunaan I-Shift Auto yang baru.

Trak pengangkut ini telah direka oleh pakar, Belle Trailers dari Great Dunmow dengan penggunaan treler tunggal tambahan di bahagian belakang bagi memudahkan operasi turun naik kereta yang mampu memuatkan 5 buah kereta sekaligus.

P/S: Bercakap soal menunaikan tanggungjawab, dengar kata tak lama lagi dah. Harap-harap Sekutu yang dah cukup umur, jangan lupa pula menunaikan tanggungjawab kepada negara.

Sumber : Newspress

-C27-

Silakan kongsi:

7 comments

Skip to comment form

    • perdanaburuk on November 2, 2011 at 8:42 am
    • Reply

    Gua 1st….

    • prolever on November 2, 2011 at 10:45 am
    • Reply

    fm11 nh bukan dah lama ker. Sebab sekrang banyak FM 12. Kalau tengok kat malaysia pun ada FM12 jer. FH x d.

  1. jom laksanakan tanggungjawab anda…

    • Mohd Shafifi on November 2, 2011 at 10:53 pm
    • Reply

    FM12 model lama….yg baru FM13….FH ada masuk malaysia….kat USJ ada compony transporter guna volvo model FH

  2. ish kereta yg depan sekali tu memang power. mcm kaki terjuntai cicah air sungai jer lah gua tgk. sekiannnnnnnn! 10q.

    • megatpiutrakuning on November 3, 2011 at 2:31 pm
    • Reply

    goku tiruan jdm:volkswagen…das auto…change…yes we can…hahahaha….passat cc cun woo…..

  3. Jetta…teringat Fast & Furious yg 1st …yg kaler putih Jesse bwk tu

Kata Anda//