Feb 08

Toyota Yaris HSD Hybrid

Toyota Yaris HSD Concept.01

Selepas Prius v, Toyota mengumumkan ahli keluarga terbaharu hibrid iaitu Yaris HSD dan Prius +. Yaris HSD adalah model hibrid total dan berada dalam segmen B iaitu kategori kenderaan terbesar di Eropah. Kereta ini akan menampilkan rekaan yang spesifik kepada hibrid dan apa yang dikatakan sebagai forward looking design. Toyota juga akan membuat penampilan umum Prius+, berbeza dengan Prius v model ini mempunyai ruang lebih besar dan tujuh tempat duduk.

Sumber: Toyota

-Mak/d Uia-

Silakan kongsi:

11 comments

Skip to comment form

  1. biler masuk pasaran Malaysia?

    • audi on February 8, 2011 at 7:13 pm
    • Reply

    asal hybrid ja mesti desain camni..
    klo kaler oren ka merah ka ijo ka kuning ka biru ka mesti mengancam sket..

    • azwan nbs on February 8, 2011 at 9:43 pm
    • Reply

    mungkin diorang ramal masa akan dtg nanti ade kaler nie je kot…
    tak de kaler lain

    • 5ruz on February 9, 2011 at 6:49 am
    • Reply

    proton x nak buat inspira hybrid ke????

  2. boleh laku ker yaris? super premium price ni.. model ni antara yg jualan yg gagal oleh toyota malaysia

    • belalang_kontot on February 9, 2011 at 9:37 am
    • Reply

    cam yg mak uia cakap, yaris ni spec europe ke us…tu yg harga premium tu…kat msia kalo jual, kompom org prefer pilih keter buatan rawang je…tak gitu en sepat…hehe….

  3. kete kecik mahal nak mampus…beli made in rawang & tanjung malim je la..

  4. betul.. sokong produk rawang ..anda takkan nyesal keh keh keh

  5. Mak UIA & Mat Pon…apsal arini takde post langsung?

    • hasang on February 13, 2011 at 1:31 am
    • Reply

    Alamak!

  6. bape riban weh?

Leave a Reply

Your email address will not be published.