Toyota Yaris HSD Hybrid

Toyota Yaris HSD Concept.01

Selepas Prius v, Toyota mengumumkan ahli keluarga terbaharu hibrid iaitu Yaris HSD dan Prius +. Yaris HSD adalah model hibrid total dan berada dalam segmen B iaitu kategori kenderaan terbesar di Eropah. Kereta ini akan menampilkan rekaan yang spesifik kepada hibrid dan apa yang dikatakan sebagai forward looking design. Toyota juga akan membuat penampilan umum Prius+, berbeza dengan Prius v model ini mempunyai ruang lebih besar dan tujuh tempat duduk.

Sumber: Toyota

-Mak/d Uia-

Muhammad

11 Comments

  1. asal hybrid ja mesti desain camni..
    klo kaler oren ka merah ka ijo ka kuning ka biru ka mesti mengancam sket..

  2. mungkin diorang ramal masa akan dtg nanti ade kaler nie je kot…
    tak de kaler lain

  3. cam yg mak uia cakap, yaris ni spec europe ke us…tu yg harga premium tu…kat msia kalo jual, kompom org prefer pilih keter buatan rawang je…tak gitu en sepat…hehe….

Kata Anda//