Category: Video

May 10

Video: Mini WRC Jo!

httpv://www.youtube.com/watch?v=_-dm628G3Dw Perkh gua mati kutu. Skru GT sibuk ni. Perkh perkh perkh. Nah video ni bos gua bagi. Perkh gua pun tak ada buah fikiran nak tulis. Steady steady. Sekian. Babai. -Matpon-

May 03

Video: Mari Belajar Pandu Ferrari 458 Italia

httpv://www.youtube.com/watch?v=lhEN6E2CCA8&feature=player_embedded Hah selamat siang anak-anak murid. Pelajaran hari ini ialah kita belajar memandu yer. Bukan Perodua Kancil yer anak-anak tapi cikgu ada kereta yang sangat istimewa. Siapa kenal Ferrari haaa angkatt tangan! Yer.. Pandai. Dengar yer cikgu nak pasang dah ni, standby standby… Ok.. Selamat menonton. Haa.. canggih kan nanti anak-anak murid dah besar mana …

Continue reading »

May 02

Video: Si Kecil dan Porsche 911

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZQCFgJalNo4&feature=player_embedded Boleh tahan si kecik ni gelak naik Porsche 911 ayah dia masa nak pergi sekolah. Baru steady letak dalam tiubanda. Gua saspek dia ni nanti jadi engineer paling koman minat kereta jangan resing haram sudah. Ini apa kes letak gambar anak takpun mak ayah takpun beliawan beliawanis ngadap pc rekod nyanyi.┬áBila besar masuk mempelam …

Continue reading »

Apr 20

Video: Audi Korner Baring

httpv://www.youtube.com/watch?v=QRalvcGxXgs&feature=player_embedded Kah kah kah. What crazy. Gua tak paham sepatah haram pun video ni. Gua tau kereta Audi ni korner baring. Demi KPI yang dah lama gua tinggal gua gagahkan jua. Sekian. Babai. -Matpon-

Mar 28

Video: Black Beetle

httpv://www.youtube.com/watch?v=8ulbjaKmKG0&feature=player_embedded Amacam der? Lu orang ada mau beli kereta kumbang ni? Gua rasa iklan kat Malaysia ni banyak jenis serius, diaorang tak tahu ke Ustaz Azhar Idrus boleh tahan dia punya joke. Gua rasa production house kena amik gua keje ni. Baru ada humor sense baru ada semangat budak-budak nak amik SPM. Baru boleh kredit …

Continue reading »

Mar 17

Video: Epik Kuasa Kuda

httpv://www.youtube.com/watch?v=2DZmDGsrKh4&feature=player_embedded Kah kah kah. Epik ni Jo! -Matpon-

Mar 12

Video: Ujian Pra Musim Proton Satria Neo S2000 di San Remo

httpv://www.youtube.com/watch?v=fgihGiCsPJ4&feature=player_embedded Gua ni memang dah rindu dengan bunyi kereta rali. Haih. Video di atas ialah Giandomenico Basso, juara musim pertama IRC. Proton panggil dia untuk ujian di San Remo sebagai persedian rali musim 2011. Basso adalah juara musim pertama IRC. -Mak/d Uia-

Feb 28

Video: Hidup Sebatang Absorber

httpv://www.youtube.com/watch?v=O6dUKF1bwKc Hi. Nama gua Ohlins. Gua rasa penat juga hidup sebagai absorber ni. Tapi tuhan marah kalau kita mengeluh pasal hidup. Ok. Sebenarnya nama gua Matpon. Ohlins ni gua saspek 1 hari nanti gua nak interview dia. Dah lama gua tak buat kerja interview-interview ni. Lu tengok! Lu tengok! Barulah boleh flashback teori jirim pitagoras …

Continue reading »