Category: Muhammad

Subaru Impreza WRX STI SE!

Di negara kita Scooby bukanlah glamor sangat, kita lebih berminat dengan Evo. Lain pula di Singapura, di sana bolehlah digelar sebagai Scooby Land. Tak tahu kenapa, mungkin juga kita dah terbiasa dengan Mitsubishi-Proton. Setiap kali saya berborak dengan kawan-kawan pasal Scooby mesti akan ada yang kata “maintenance tinggi” dan “tak ramai pomen boleh bikin”.

Continue reading

Kia Forte: Lagi Murah Dari Vios, City!

Biasanya tulisan saya dalam majalah Kereta, saya akan bercerita panjang lebar tentang sejarah model kereta yang dipaparkan, ekonomi atau isu semasa lain ikut kehendak saya. Baii sebagai penyunting yang sporting memang jarang menyunting artikel yang saya hantar, kalau tulis A maka A lah yang akan keluar. Kalau saya tulis dia kacak dan geliga mungkin dia …

Continue reading

Keputusan IRC: Podium Peugeot Batal! Proton Kedua!

Kris Meeke, juara Intercontinental Rally Challenge [IRC] musim 2009 telah dibatalkan kemenangannya dalam pusingan akhir IRC di Scotland minggu lepas. Kemenangan Meeke yang memandu Peugeot 207 S2000 terbatal apabila pemeriksaan selepas perlumbaan mendapati sub-frame depan keretanya lebih ringan dari berat minimum yang dibenarkan.

Continue reading

Video: BMW Power – 10 Tahun F1!: Kemaskini 11:50 mlm.

httpv://www.youtube.com/watch?v=YfC2ust2XCI Kemaskini 28/11: 11:50 mlm. BMW telah menjual sahamnya kepada Peter Sauber. Qadbak kini tiada kena mengena dengan BMW Sauber. ___________________________________________ Masa depan Sauber dalam F1 masih lagi kabur walaupun grid kosong sudah tersedia apabila Toyota menarik diri dari F1 musim 2010. Qadbak Investment yang baru-baru ini membeli saham BMW dikatakan bermasalah dan rasanya sebab …

Continue reading

Keputusan: Proton DNF di APRC, Podium di IRC! [09/09]

Jika minggu lepas saya bawakan kepada anda berita kemenangan pasukan tajaan Petronas dalam SUPERGT musim 2009 kini saya bawakan pula kepada anda, kemenangan pasukan tajaan Proton dengan jentera sendiri, Satria Neo S2000 dalam Intercontinental Rally Challenge 2009 pusingan terakhir di Scotland.

Continue reading

Keputusan: SUPERGT [08/09]

SUPERGT pusingan akhir,  8-7/11/09: Twin Ring Motegi. Perlumbaan SUPER GT musim 2009 sudah pun melabuhkan tirainya, musim ini menyaksikan jentera baru iaitu Nissan GTR bertanding manakala Honda NSX pula ditamatkan khidmatnya selepas 13 musim berlumba. Untuk rakyat tempatan, wakil negara yang berlumba dalam kejuaraan ini bertambah satu lagi pasukan iaitu M7 Mutiara Motors Amemiya selain …

Continue reading

Saturday Night Drift!: Malam Minggu ni!

Saya dulu memang layan juga drift, masa tu selalulah juga ke trek go kart USJ setiap malam minggu, tengok drift malam-malam. Tapi tempat tu tak tahan lama sebab dengar kata kejiranan kawasan sewaktu dengannya buat aduan pada majlis perbandaran sebab bising dan selepas pada itu memang jarangla saya dengar ada event drift yang mesra rakyat. Tadi saya dapat mesej dari Wanbra minta cover event ini.

Continue reading

MAM-SIC RALLY X p4: @ SIC!

MAM-SIC RALLY X Pusingan 4 berlangsung hari ini [Ahad] dari pagi sampai petang. Lokasinya adalah di hadapan Litar Antarabangsa Sepang.

Continue reading