Video: Melambung Langgar Lampu Isyarat

httpv://youtu.be/1liJz8SGxoc

Cerita banyak tak guna der. Di hari Jumaat ni gua nak ingatkan diri gua dan lu orang semua dan lu orang pulak ingatkan member-member pastu pulak member lu ingatkan member-member lampu kuning maknanya standby mambai nak brek bukan tekan lagi minyak macam nampak lampu drag race. Lepas sahur tunggu sampai Subuh kalau tak gua saspek leh terbabas.

Sekian daripada gua, sampai jumpa lagi. Ekekekekekek.

-Matpon-

 

Proton Saga 1.5s CAE 3240 Hilang!

Salam skru GT.

Gua nak mintak tolong kat korang untuk kali kedua berkaitan kereta hilang. Kereta Proton Saga 1.5s warna biru yang hilang ni kepunyaan mak mertua gua. Gua yang jaga dan belai kereta ni. Kereta ni hilang kat depan Mentari Kondominium, Bandar Sri Permaisuri, Cheras. Sedar kereta hilang pagi semalam.

Spek kereta:

Proton Saga 1.5S Sedan 1990.

Plat No CAE 3240.

No plat depan cicir nombor ‘0’ (mean dari depan nampak CAE 324 je).

Warna biru pekat.

Tinted kaler perang.

Dalaman 99% standard Proton Saga (kecuali player ngan speaker je yg lain).

Seat pemandu ada koyak sket kat bahagian punggung.

Stereng standard balut dengan PU kaler hitam.

Ada gear lock Eontech (yang macam Iswara 95-97 banyak pakai tu).

Luaran 99% standard Proton Saga (kecuali sport rim dan lowered).

Enjin 100% standard Proton Saga 1.5.

Atau dengan erti kata lain gua dah restore kereta ni hampir standard kilang kerana gua ni pencinta Saga. Side mirror die kaler lain sebelah kanan (kaler biru cair Saga 1.5i tahun 88) sebab gua swap side mirror ni ngan Saga 1.5i Aeroback gua. Gua amat berharap kereta ni dijumpai semula sebab mak mertua gua sangat sayang kereta ni. Gua pun sayang kereta ni. Kereta ni ada sentimental value untuk family mertua gua dan gua.

Terima kasih semua…

Klik untuk lebih gambar

Subsidi Minyak Bulan Mei 2012

Ah lu orang gua perati je tade pun nak petik nama gua ke hape. Ish. Sebenarnya gua dah miss satu entri subsidi minyak ni bulan lepas. Asal gua nak pos je tengok-tengok dah masuk Mei, kah kah kah kah. Ape cer der.

Dan sesungguhnya gua berazam untuk tak miss lagi. Sekian. Selamat cuti sekolah. Cuti sekolah jangan main mercun time gua dulu budak-budak into mercun plug.

Babai.

-Matpon-