Category: Irwan

Aug 09

Baii: Suzuki Alto Launching!

Gua kucar-kacir Baii telefon masa gua tengah sedap layan bawah meja. Nak suh gua post benda alah ni. ____________________________________________ Suzuki Alto Launch Gua sekarang tengah usha awek, kat DRB Hi-com, boleh tahan dia punya ramai. Yang kerek macam Mat Kacau pun tidak kurang lagaknya. Kejap lagi, Suzuki Alto akan dilancarkan, terer betul. Reuters pun tak …

Continue reading »

Jun 10

Baii: Peugeot 3008

Malam Isnin lepas, Peugeot 3008 secara rasminya dilancarkan. Bertambah lagi ahli keluarga Peugeot di Malaysia. Ironiknya, pelacaran kereta ini diadakan bersempena dengan ulangtahun Peugeot ke 200. Baru gua tau syarikat ni dah 200 tahun. Syarikat ni ditubuhkan pada 1810, tapi kereta pertamanya dibuat pada 1891, sebelum itu, diorang buat mesin jahit, gergaji, mesin kisar kopi …

Continue reading »

Apr 29

Baii: Honda Freed, Kompak Premium Bebas!

Agak-agak lu orang, siapa yang merevolusikan MPV di Malaysia ni? Yang buat MPV jadi tiba-tiba glamour dan trend popular. Tak lain tak bukan, Toyota, iaitu Avanza untuk pasaran lokal dan Wish, untuk mereka yang tak kisah membayar lebih untuk kereta yang tak ada waranti pun. Tapi inilah Malaysia, negara yang hak penggunanya lemah dan kesedaran …

Continue reading »

Apr 28

Baii: Gua Dah Cuba Proton Satria Neo Lotus Racing!

Gua rasa dalam kebanyakan kereta-kereta Proton pasca Mitsubishi, satu-satunya kereta yang boleh gua terima secara konsepnya, ialah Neo. Waja mungkin kereta pertama Proton, tapi masih lagi berkongsi platform dengan Mitsubishi dan Volvo. Gen2 dan Persona memang gua tak puji dan tak kutuk, biasa-biasa sahaja, Exora? Susunan lampu belakangnya macam tak kena dengan garis bahu dan …

Continue reading »

Apr 10

Baii: Ducati Hypermotard 796

Bersempena dengan majalah Gear Tinggi yang akan keluar tak lama lagi bagi menyaingi Mempelam dan Pendekar Laut, tiba-tiba gua redah semua event. Biasa pergi event layan minuman lembut dengan kepak ayam saja. Tapi entah kenapa gua rasa terpanggil mengemaskinikan berita automotif semasa, rajin pula bawak kamera berteknologi rendah. Dah lama gua tak melibatkan diri dalam …

Continue reading »

Apr 09

Baii: Gua Tengok je Proton Satria Neo R3 Lotus Racing

Seperti yang digembar gemburkan oleh Matpon (adik Mat Kacau tapi tak mengaku), gua test kereta ni semalam. Seperti yang diberitahu oleh pihak Media relation Proton yang sepanjang tahun tukar orang berapa kali pun gua tak tau, jadual gua test pukul 4.30- petang. Group 3. Awal-awal lagi gua dah SMS Rosyam Nor ajak datang test sekali. …

Continue reading »

Apr 08

Baii: BMW X1

Gua ingat nak tulis macam chedet lagi senang, pakai nombor-nombor. Tak payah buang masa pikir susun ayat amacam?

Continue reading »

Nov 23

Baii: Perodua Alza!

Haaa ni lah dia rebiu Baii pasal Perodua Alza, ni rebiu ringkas je lu orang jangan tuntut bukan-bukan, ada hari kitaorang rebiu panjang sikit tapi gua syak lepas ni memang susah Perodua nak bagi kereta sama kitaorang. Sebabnya kitaorang budiman dan hati mulia dan juga jujur. Selamat Membaca! _______________________________________________________ Gua baru balik jumpa Timbalan Perdana …

Continue reading »