Category: Azmin

Apr 24

Peugeot 208: Harga Diumum

Peugeot 208 yang baharu bakal dilancarkan secara rasminya bermula 28 haribulan Jun 2012 ini telah mengumumkan senarai harganya bagi pasaran UK bermula dengan £9,995 untuk model 3 pintu VTi. Apa yang menariknya, model kompak yang kecil di luar tetapi luas di dalam ini mempunyai varian sehingga lapan enjin dimana lima daripadanya untuk untuk model petrol, termasuk …

Continue reading »

Apr 06

UNTUK DIJUAL: Evo Asli !!

Ok, gua baru kenal dengan seorang brader ni. Itu hari masa jumpa sebab nak bagi t-shirt GT, brader ni pun rupanya pakai kenderaan yang sama seperti gua, Alza S2000. Sekarang, brader ni minta tolong gua untuk war-warkan kepada Sekutu-Sekutu yang lain, kot-kot punya wang lebih untuk beli original punya Evo . Memandangkan gua tak berapa …

Continue reading »

Mar 16

Proton: Power Of 1

Gua rasa, peminat dan bukan peminat Proton sudah tentu maklum tentang pameran yang dianjurkan oleh Proton; Power of 1 yang sedang berlangsung di perkarangan letak kereta Stadium Bukit Jalil bermula kelmarin [14 Mac 2012] sehingga ke Ahad minggu ini [18 Mac 2012]. Perkiraan gua, Proton kali ini bertindak bijak dengan menganjurkan pameran yang sebegini dengan …

Continue reading »

Mar 08

DIJUAL: Yamaha Nouvo LC

Kepada sesiapa yang berhajat untuk membeli sebuah motosikal pada harga mampu milik, untuk pergi ulang-alik ke masjid, pergi ke pejabat hatta nak buat pergi kedai pergi beli santan sebab mak suruh [kecuali untuk merempit memang tak boleh] maka gua rasa ini adalah motor yang paling ideal untuk lu orang pertimbangkan. Hasil persembangan antara gua dan …

Continue reading »

Feb 01

Jualan Hibrid Honda cecah 800,000

Mungkin ramai yang tidak tahu, ataupun konon-konon macam tahu, Honda merupakan pengeluar pertama di dunia yang memperkenalkan kereta hibrid dan Honda Insight generasi pertama telahpun diperkenalkan pada November 1999. Honda yang kini mempunyai 7 model hibrid di 50 buah negara dengan 22,000 unit model hibrid telah terjual di UK sementelah model hibrid pertama Honda dijual …

Continue reading »

Jan 11

T-Shirt GearTinggi: Sila Tempah & Bayar

  TERKINI: Senarai Sekutu yang dah bayar duit. Mohd Aidi Azhar MOHD HAFIZ BIN MUSTAPHA Mohammad Faisal Mohamed Saharudin Abu Rohan Saharudin Abu Rohan Mohammad Zamri Abd Kadir Ahmad Firdaus Abdul Muttzalib Mohd Noh Ahmad Nama Gua Sendiri Nama Gua Sendiri Lagi Siti Mariam Abdullah Helmi Faizal Ismail Md Tajudin Khairul Nua Mohamad Hanif Suib …

Continue reading »

Dec 29

Wira Angkasa

Perh, sesekali gua bubuh tajuk mengancam macam ni pasti lu orang berasa curiga. Baiklah, untuk yang tahu dan rasanya ramai memang tak tahu, Wira Angkasa adalah merupakan sebuah filem pada tahun 1987 yang dilakon oleh pelakon popular pada zaman itu, Sabree Fadzil, Yusoff Haslam, Aznah Hamid dan juga Noreen Noor. Ianya berkisah tentang dua orang …

Continue reading »

Dec 20

HIN KL 2011

Gua rasa tentu dah ramai yang sedia maklum tentang penganjuran autoshow yang terkemuka, HIN KL 2011 sabtu lepas. Acara ini sememangnya ditunggu-tunggu oleh peminat-peminat tegar konsep modifikasi yang begitu merindui acara autoshow di dalam dewan seperti mana yang pernah dianjurkan oleh Majalah Kereta beberapa tahun sudah. Acara yang didatangkan khas oleh HIN Indonesia ini sudah tentu memberikan …

Continue reading »