Jan 10

Temuramah dengan Encik Siput

Siput Turbo

2011 ni gua kena ada KPI. Gua mati kutu apa gua mau bikin setakat nak gua jaga posting memang pejam mata aje buat. Tapi sepandai-pandai tupai melompat gua saspek dia stadi sama kanggaro. Gua mesti panjang akal. Gua tau lu orang suka sama brader atas tu. Hari tu gua ada jumpa dia, bos gua yang intro. Gua sempat sembang sama dia. Boleh tahan ugly lawyer dia ni. Lu orang baca sendiri tengok.

Gua: Apa kabar brader, salam dulu.

Siput: Main kasar nampak, gua takde tangan. Kabar baik.

Gua: Sori. Nama lu apa?

Siput: Nama panjang ke shokat ke macamana ni?

Gua: Lu nak gua panggil apa!!!

Siput: Panggil gua Siput gua asal dari Jepun.

Gua: Boleh tahan lu ni yer, pandai cakap Jepun?

Siput: Tak pandai. Gua lepak sana jap je bro. Gua lupa, nama lu apa?

Gua: Nama panjang ke pendek ke macamana ni?

Siput: Dem. Terkena gua.

Gua: Baru lu tau sapa gua. Panggil gua Matpon.

Siput: Perkhhhh patutla gua neves aje jumpa lu, brader femes rupanya. Gua kenal lu brader, member lu Mat Kacau, member gua selalu masuk majalah. Lu tak pernah masuk mempelam ke brader?

Gua: Lu nak kena terajang?

Siput: Ok ok ok. Tade humor sense lu rupanye yer.

Gua: …………………..

Sekian. Gua siram air lepas tu.

Babai.

-Matpon-

Silakan kongsi:

15 comments

Skip to comment form

    • C27 on January 10, 2011 at 12:45 pm
    • Reply

    kehkehkeh…matpon kecik hati dengan encik siput rupanya..

    • kereta baracuda on January 10, 2011 at 1:37 pm
    • Reply

    Muahaha..
    Sekali kne siram air garam laaaa

    • gunners on January 10, 2011 at 2:07 pm
    • Reply

    macam haram betul entry nih……. matpon, matpon……

  1. matpon: nama lu apa

    siput: siput bin sedut … yum yum

  2. The name is Pon…Mat Pon..(Dialog James Bond)…kekekeh…takleh blah la…

    • cb400vtec on January 10, 2011 at 5:34 pm
    • Reply

    siput: nama lu apa?
    matpon: porn..matporn..

    • belalang_kontot on January 10, 2011 at 8:24 pm
    • Reply

    patutla mat kacau tak wat sesi interbiu ngan kete lg…lu dah take over tugas beliau…

  3. Sesungguhnya. Gua bersungguh-sungguh. Sekian.

    • itik_nila on January 11, 2011 at 8:21 am
    • Reply

    apala lu matpon..ngan siput pun nak angin.huahuahua

    • jelapangpadi on January 11, 2011 at 12:01 pm
    • Reply

    adeh…xleh blah,baca tajuk pun gua dah gelak2…gua syak lu dulu tukang bancuh air kt majalah ujang la…

    • pak mat tempe on January 11, 2011 at 2:44 pm
    • Reply

    mat pon di permainkan ngan en. siput… hahahaha

    • yuri on January 11, 2011 at 10:50 pm
    • Reply

    mat
    propose KPI
    10% improvement on post, annually
    0% typo error for MK

    amacam
    2 cukuplah
    lain2 crik sendrik
    aku pon pning dgn KPI nih…

    • azwan nbs on January 12, 2011 at 8:30 am
    • Reply

    pebende KPI tu…???

    • Ahli PakLeman on January 13, 2011 at 3:13 pm
    • Reply

    KPI = Kereta Pilihan Insan

    • cb400vtec on January 13, 2011 at 5:37 pm
    • Reply

    KPI = Kereta Pak Imam

Leave a Reply

Your email address will not be published.