Temuramah dengan Encik Siput

Siput Turbo

2011 ni gua kena ada KPI. Gua mati kutu apa gua mau bikin setakat nak gua jaga posting memang pejam mata aje buat. Tapi sepandai-pandai tupai melompat gua saspek dia stadi sama kanggaro. Gua mesti panjang akal. Gua tau lu orang suka sama brader atas tu. Hari tu gua ada jumpa dia, bos gua yang intro. Gua sempat sembang sama dia. Boleh tahan ugly lawyer dia ni. Lu orang baca sendiri tengok.

Gua: Apa kabar brader, salam dulu.

Siput: Main kasar nampak, gua takde tangan. Kabar baik.

Gua: Sori. Nama lu apa?

Siput: Nama panjang ke shokat ke macamana ni?

Gua: Lu nak gua panggil apa!!!

Siput: Panggil gua Siput gua asal dari Jepun.

Gua: Boleh tahan lu ni yer, pandai cakap Jepun?

Siput: Tak pandai. Gua lepak sana jap je bro. Gua lupa, nama lu apa?

Gua: Nama panjang ke pendek ke macamana ni?

Siput: Dem. Terkena gua.

Gua: Baru lu tau sapa gua. Panggil gua Matpon.

Siput: Perkhhhh patutla gua neves aje jumpa lu, brader femes rupanya. Gua kenal lu brader, member lu Mat Kacau, member gua selalu masuk majalah. Lu tak pernah masuk mempelam ke brader?

Gua: Lu nak kena terajang?

Siput: Ok ok ok. Tade humor sense lu rupanye yer.

Gua: …………………..

Sekian. Gua siram air lepas tu.

Babai.

-Matpon-

Matpon

15 Comments

  1. patutla mat kacau tak wat sesi interbiu ngan kete lg…lu dah take over tugas beliau…

  2. adeh…xleh blah,baca tajuk pun gua dah gelak2…gua syak lu dulu tukang bancuh air kt majalah ujang la…

  3. mat
    propose KPI
    10% improvement on post, annually
    0% typo error for MK

    amacam
    2 cukuplah
    lain2 crik sendrik
    aku pon pning dgn KPI nih…

Kata Anda//