Dec 20

Takziah.

Alfatihah.

Takziah kepada keluarga mangsa kemalangan di Cameron Highlands.

Minta tindakan SEGERA dan KONKRIT diambil daripada berulang. Daripada tuding menuding lebih baik sepakat selesai masalah.

Silakan kongsi:

11 comments

Skip to comment form

    • C27 on December 20, 2010 at 8:54 pm
    • Reply

    al-fatihah

    • azwan nbs on December 20, 2010 at 10:37 pm
    • Reply

    salam takziah…
    al-fatihah…

  1. al-fatihah..
    kesian..nyawa manusia umpama xbernilai lagi skrg..
    kesian pada keluarga mangsa..

    • jbjl on December 20, 2010 at 11:55 pm
    • Reply

    al fatihah..nampk skrg ni,kendraan berat dan besar memang bwk mcm kreta..tkar lrong kiri kanan,signal x bagi,gua bwk kira dah laju 110kmj..slamber je bas durian pe tah ,tapau gua..xpe,mgkin hri dia tapau gua,esok lusa..

    • Ahli Pak Leman on December 21, 2010 at 8:41 am
    • Reply

    Aku sendiri pernah terlibat dlm kemalangan bas 7 tahun lalu dari Skudai ke KL di H’way PLUS. Susah nak komen sebab aku tak tau cara pengendalian Bas. Yg pasti, sebab bas besar, pastu banyak bawak nyawa, so, hati-hatilah kpd pemandu, kpd pengguna kenderaan lain, masa bas tgh laju, jgn cuba rapat samada depan or belakang. Ni driver Transnasional yg ajar.

    • belalang_kontot on December 21, 2010 at 8:59 am
    • Reply

    pelancong thailand yg ramai…rasenye driver je kot muslim…semoga jadi pengajaran kepada semua…

  2. first thing … lu orang kena tgk jenis bas diorang pakai.. kenapa gua ckp mcm tu? Bas yang ada kat jalan ni even baru pun rasa tak selamat sebab kerangka atau chassis bahagian atas tak kukuh mana.. kita amik contoh negara2 maju yang ada sistem bas nationwide mcm ni http://www.greyhound.com/

    gua pernah merasa public transport org putih ni dulu2 laa ..serius.. bas stabil dan selesa.. tak perlu laju tapi selamat ke destinasi.. dgn dua driver dan GPS serta speed cut.. greyhound transit ni meluncur kat semua states dgn selamat.. kedua.. impose kan polisi insuran nyawa .. setiap kali beli tiket bas.. wajibkan pengusaha bas ni amik polisi nyawa tinggi2 ..biar dia tau keselamatan penumpang dan biar dia blajar nak amik driver ni mestila org yg berpengalaman.. biar dia wajibkan driver ni mesti terlatih..cukup tidur etc..

    setakat gebang2 kat newspaper.. rasanya benda ni takde laa kemana.. please kementerian terbabit wajibkan benda2 yg menyusahkan pengusaha bas ni dari nanti menyusahkan keluarga2 mangsa yang kehilangan tempat bergantung sumber rezeki..

    • cb400vtec on December 21, 2010 at 12:36 pm
    • Reply

    gua sokong sepat…
    tp susahkan pengusaha bas,kang pengusaha bas susahkn penumpang..tiket mahal lak..bkn leh caye tokei2 nih,nk untung jerk..speed cut n driver terlatih penting..

    • wiradohc1.7 on December 21, 2010 at 3:19 pm
    • Reply

    aku sendiri pun pernah terlibat dengan kemalangan bas bulan 11 hari tuh, bas transialnal, sorang angota bomba putus kaki, kesian mamat tuh, muda lagi, da takde kaki.. aku bukan nak tunding jari kat sape2, tp tgk skrg, kebanyakkan bas2 mmg dipandu laju, jalan sempit ke, korner ke, hujan ke, bukan diorang kira pun, so, pada pendapat aku yg rakyat biasa nih, tolong laa sekolahkan para2 pemandu bas kat malaysia ni dulu, kalau jadi kemalangan mmg menyusahkan semua org, mcm aku kene hari tuh.. sekian

  3. kesian dkt org yg tak bersalah pun jadik mangsa keadaan…

    • extra5 on December 21, 2010 at 10:25 pm
    • Reply

    ak cadangkan bas lepas nie guna bas kecik2 ja..
    mcm bas mini…
    pas tu speedcut 40kmj ja.. amacam ok x???

Kata Anda//