DIJUAL: Yamaha Nouvo LC

Kepada sesiapa yang berhajat untuk membeli sebuah motosikal pada harga mampu milik, untuk pergi ulang-alik ke masjid, pergi ke pejabat hatta nak buat pergi kedai pergi beli santan sebab mak suruh [kecuali untuk merempit memang tak boleh] maka gua rasa ini adalah motor yang paling ideal untuk lu orang pertimbangkan.

Hasil persembangan antara gua dan tuan punya melalui FB dan juga emel, motor yang ada ini hanya digunakan buat untuk ke surau sahaja. Selebihnya, motor ini lebih banyak double stand di parkir rumah sahaja. Jangan kata nak kena panas, nak kasik kucing tidur atas seat motor pun tuan dia tak bagi. Disebabkan motor ini sememangnya jarang digunakan, maka lu orang jangan hairan sekiranya meter perbatuannya memang tak banyak [600++]. Kira macam motor baru betullah.

Kalau lu orang tanya kenapa tuan punya ni nak jual, alasan yang diberikan sebab nak buat kolam ikan depan rumah. Dengar kata nak bela ikan keli afrika. Entah betul ke tidak tah.

Ok, sekarang ni kepada sesiapa yang mempunyai lebihan tunai sebab baru buat pinjaman peribadi dengan bank Saya Mesti Pilih, maka bolehlah berurusan terus dengan tuan punya pada tangga harga RM 5,250. Kalau nak nego sikit-sikit, [lu orang puji tuan punya ni baik hati ke, hensem ke mesti jalan punyalah] rasanya tuan punya ni jenis yang boleh dibawa berbincang.

Apa yang lu orang akan dapat?? Motor yang berkondisi sangat baik [baru lepas servis bagai], helmet cap Yamaha sama Swan, baju hujan [tapi lu orang kena basuh balik sebab ada kucing dah buat watermark barangkali], dan tak lupa juga kunci spare berserta dengan manual.

Hah, ni no. tuan punya tu. En. Faisal namanya ; 019 – 666 7941

P/S: Motosikal ini turut dilengkapi dengan pelekat GT. Boleh kasi laju woo.

-C27-

DIJUAL: Yamaha RXZ ’88

Yamaha RXZ.01

Lu orang tau sepupu sepapat GT DagangKar kan? Nampaknya tu dah jadi KPI gua. Setakat ni komisyen yang gua dapat dah boleh beli Pagani Zonda trade in dengan Veyron tapi loan tak lulus sebab gua tak bayar PTPTN. Ok gua tipu. Lu orang tau Boss? Lu orang tau RXZ? Lu orang tau Yamaha? Lu orang tau Veyron? Lu orang ada kenal Mat Kacau? Ok ada orang nak tolak Yamaha RXZ dalam DK.

Nah lu orang beli motor ni jangan lumba sama Mat Kacau gua dengar dia bukan main kerek lagi sekarang.

Harga dia gua tak tau kalau lu orang nak tau kasi call sama owner 012 3263914. Komisyen gua 90% terima kassseyyy!

-Matpon-

Motor: Yamaha Ego LC

Yamaha Ego LC.11

Yamaha, pembuat motor champion sedang galak dengan LC, selepas moped 135 LC dan skuchai Nouvo LC kini mereka memperkenalkan Yamaha Ego LC. Enjin bersesaran 125cc pada motosikal ini didatangkan dengan radiator cecair pendingin, standard pertama seumpanya dalam kelas skuter kecil.

Yamaha boleh diibaratkan sebagai Toyota dalam dunia motosikal, setiap produknya memang laris dan untuk info Yamaha turut membangunkan enjin untuk Toyota.

Sekarang ini adalah momen-momen indah pembuat motosikal kerana jualan yang meningkat seiring dengan peningkatan harga petrol dan tahun depan beberapa model menarik akan dilancarkan sebagai reaksi kepada keadaan ini.

Yamaha Ego LC boleh dimiliki dengan harga RM5,800 bergantung kepada tawar-menawar dengan pemilik kedai.

-Mak Uia-

Klik untuk gambar seterusnya >>

Motor: Yamaha Nouvo LC GP

Yamaha Nouvo LC GP.01

Gambar motor Yamaha Nouvo LC GP ini sebenarnya dah lama dalam simpanan. Memang cun dan setakat ini dah dua orang kawan saya beli, edisi terhad dan mula dijual sejak MotoGP baru-baru ini.

Harganya lebih mahal dari Nouvo LC biasa tetapi nilainya tinggi sebab Valentino Rossi pun dah tunggang dengan Ducati tahun depan. Kira edisi penamat musim sebelum dia berhijrah.

Yamaha Nouvo LC GP berharga dalam lingkungan RM6,800 – RM7,000 bergantung kepada kedai mana yang sekutu tanya. Ada sebuah lagi edisi terhad iaitu Yamaha R1 Rossi Edition, harganya tak payah cerita, boleh beli rumah sebuah.

Klik untuk layan lebih gambar >>

Motor Tak Berapa Besar Jo!

Yamaha EC-03.01

Di UK sekarang ini geng-geng pembuat motosikal sedang sibuk bersiap-siap untuk Carole Nash Motorcycle Live, pameran motosikal yang diadakan di Birmingham pada 27 November hingga 5 Disember ini. Jadi banyak juga siaran media yang saya terima dan antaranya ialah mengenai motor bersaiz kecil. Sekarang ini motor kecil dah jadi trend, tengok saja berapa banyak penunggang KSR atau pun MADASS, kalau nak ikut harga tak murah tapi kalau dah minat apa ada hal.

Yamaha EC-03 adalah skuterik [skuter elektrik] yang akan membuat penampilan sulung pada pameran ini. Memang slim dan kompak tetapi katanya bertenaga untuk mengharungi kesesakan trafik. Motor elektrik memang bagus sebab minyak naik sampai RM100 seliter pun apa nak kisah cuma jangan naik tarif elektrik sudah. Dalam pasaran 1Malaysia hanya masa yang akan menentukan bila kenderaan elektrik akan menjadi lambakan. Cukai pun dah kurang jo.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Skuter Valentino Rossi ni Brader!

362959_060510yam_aeroxtyrr

Gua selalu tengok skuter guna sticker moto resing. Tapi tu replika kalau lu orang nak asli masli boleh pasang hajat beli skuter ni ok. Tapi gua rasa kalau lu orang belajar London sebab skuter ni ada kat sana je. Ataupun bawak balik guna pesawat Udara Asia [Air Asia]. Skuter ni nama ikut geran Yamaha Aerox ‘Team Replica’.

Skuter Encik Rossi enjin dia kecik, 50cc sama macam Honda Cub tapi sebab ada logo Rossi jadi apa ada hal kalau lembap pun. Buat jalan-jalan pergi beli sirap bandung pun bagus ni.

Harga dia 2,399 duit UK je ni brader.

Foto: Newspress/Yamaha UK

-Matpon-