Tag: Yamaha

Mar 08

DIJUAL: Yamaha Nouvo LC

Kepada sesiapa yang berhajat untuk membeli sebuah motosikal pada harga mampu milik, untuk pergi ulang-alik ke masjid, pergi ke pejabat hatta nak buat pergi kedai pergi beli santan sebab mak suruh [kecuali untuk merempit memang tak boleh] maka gua rasa ini adalah motor yang paling ideal untuk lu orang pertimbangkan. Hasil persembangan antara gua dan …

Continue reading »

Jan 31

DIJUAL: Yamaha RXZ ’88

Lu orang tau sepupu sepapat GT DagangKar kan? Nampaknya tu dah jadi KPI gua. Setakat ni komisyen yang gua dapat dah boleh beli Pagani Zonda trade in dengan Veyron tapi loan tak lulus sebab gua tak bayar PTPTN. Ok gua tipu. Lu orang tau Boss? Lu orang tau RXZ? Lu orang tau Yamaha? Lu orang …

Continue reading »

Dec 18

Motor: Yamaha Ego LC

Yamaha, pembuat motor champion sedang galak dengan LC, selepas moped 135 LC dan skuchai Nouvo LC kini mereka memperkenalkan Yamaha Ego LC. Enjin bersesaran 125cc pada motosikal ini didatangkan dengan radiator cecair pendingin, standard pertama seumpanya dalam kelas skuter kecil. Yamaha boleh diibaratkan sebagai Toyota dalam dunia motosikal, setiap produknya memang laris dan untuk info …

Continue reading »

Nov 28

Motor: Yamaha Nouvo LC GP

Gambar motor Yamaha Nouvo LC GP ini sebenarnya dah lama dalam simpanan. Memang cun dan setakat ini dah dua orang kawan saya beli, edisi terhad dan mula dijual sejak MotoGP baru-baru ini. Harganya lebih mahal dari Nouvo LC biasa tetapi nilainya tinggi sebab Valentino Rossi pun dah tunggang dengan Ducati tahun depan. Kira edisi penamat …

Continue reading »

Nov 07

Motor Tak Berapa Besar Jo!

Di UK sekarang ini geng-geng pembuat motosikal sedang sibuk bersiap-siap untuk Carole Nash Motorcycle Live, pameran motosikal yang diadakan di Birmingham pada 27 November hingga 5 Disember ini. Jadi banyak juga siaran media yang saya terima dan antaranya ialah mengenai motor bersaiz kecil.┬áSekarang ini motor kecil dah jadi trend, tengok saja berapa banyak penunggang KSR …

Continue reading »

Oct 07

Video: Merempit di Rusia

httpv://www.youtube.com/watch?v=XihQeZpwqpE&feature=player_embedded Ye brader-brader semua jangan merempit di Rusia atau di kolumpo yer. Sekali tersembam gua tak jamin. Ok lah. Babai. Gua nak cite lebih pun gua tak taw sebab sekali dia tulis dalam Rusia. Kang gua alih suara kang lu orang tak caye sama gua. -Matpon-

May 08

Skuter Valentino Rossi ni Brader!

Gua selalu tengok skuter guna sticker moto resing. Tapi tu replika kalau lu orang nak asli masli boleh pasang hajat beli skuter ni ok. Tapi gua rasa kalau lu orang belajar London sebab skuter ni ada kat sana je. Ataupun bawak balik guna pesawat Udara Asia [Air Asia]. Skuter ni nama ikut geran Yamaha Aerox …

Continue reading »