Peugeot 208 dan 2008 Puretech Dilancarkan – Enjin Terbaik Dunia Tahun 2015 dan 2016 Kini Di Malaysia

peugeot-208-dan-2008-2017-08

Enjin Puretech 1.2 Turbo yang dihasilkan Peugeot telah 2 kali memenangi Anugerah Enjin Terbaik Dunia iaitu pada tahun 2015 dan 2016. Suatu yang mengujakan apabila Peugeot 208 dan 2008 pasaran tempatan kini dilengkapi dengan enjin canggih 3 silinder tersebut. Kedua-dua model sebelum ini menggunakan enjin 1.6 aspirasi normal (N/A) empat silinder.

Bukan sahaja dilengkapi enjin baharu, kedua-dua model turut didatangkan dengan beberapa perubahan seperti transmisi 6 kelajuan automatik dengan tukaran pantas, sistem hidup/henti automatik, skrin HD 7″ warna dan beberapa perubahan kosmetik lain. Harga Peugeot 2008 Puretech juga lebih rendah dari model sebelum ini.

Nadi kuasa

Enjin Puretech 1.2L Turbo pada model 208 dan 2008 berkuasa 112 ps dengan tork yang tinggi untuk sesarannya iaitu 205 Nm. Menariknya, walaupun dengan output kuasa tersebut penggunaan minyak mengikut spesifikasi di atas kertas ialah hanya 4.2L untuk perjalanan sejauh 100km. Menurut Nasim Sdn Bhd sebagai pengedar rasmi kenderaan Peugeot, pemilik dapat menjimatkan wang untuk petrol sebanyak RM600 setahun berbanding kereta yang berada dalam segmen sama.

peugeot-208-2008-2017-08

Luaran

Peugeot 208 Puretech menerima beberapa perubahan kosmetik antaranya rim 16 inci baharu, bampar depan dengan jeriji yang lebih panjang dan kemasan krom yang lebih besar, lampu utama baharu dan lampu belakang dengan reka bentuk 3D serta nyalaan LED. Gayaan baharu menampakkan 208 lebih garang, menyerlah dan maskular.

Peugeot 2008 Puretech pula dilengkapi jeriji baharu dengan corak vertikal dan logo Singa di tengah-tengah grid. Rim yang digunakan pula bersaiz 17 inci dengan nama Hydre Antra yang berwarna dua tona. Peralatan baharu lain ialah lampu DRL LED, lampu kabus dengan bantuan nyalaan selekoh dan lampu belakang 3D.

Peugeot 208 Puretech mempunyai enam opsyen warna iaitu Digital White, Virtual Blue, Nera Black, Atomic Orang, Rouge Red dan Aluminium.

Peugeot 2008 Puretech pula ada empat pilihan warna iaitu Digital White, Ultimate Red, Emerald dan Artense Grey.

peugeot-208-dan-2008-2017-04

Dalaman

Kecemerlangan Peugeot 208 dan 2008 bukan setakat enjin sahaja malah rekaan dalamannya turut memenangi anugerah Interior Paling Cantik di Festival Tahunan Automobil Antarabangsa ke 29. Interior yang dikenali sebagai i-Cockpit itu tampak kemas dan seperti mempelawa pemandu dan penumpang untuk masuk ke dalam menikmatinya. Baharu untuk kedua-dua model ini ialah skrin warna definisi tinggi (HD) dengan saiz 7 inci yang meletakkan pelbagai kawalan fungsi kenderaan pada hujung jari. Terus menyenangkan pemandu ialah paparan meter (head up display) pada cermin depan tanpa perlu mengalihkan pandangan.

Peralatan lain yang dilengkapi ialah sistem audio 3D Arkhamys dengan 6 pembesar suara, sambungan digital USB dan Bluetooth, kawalan suhu penyaman udara dua zon melalui skrin sentuh dan bumbung panorama dengan nyalaan LED untuk model 2008 Puretech.

peugeot-208-dan-2008-2017-02

Keselamatan

Kedua-dua model 208 dan 2008 Puretech menerima skor lima bintang Euro NCAP. Model baharu ini dilengkapi enam beg udara, ESP, ABS, EBD, Emergency Brake Assist (EBA), Anti-Skid Regulation (ASR) dan Dynamic Stability Control (DSC), HSA, poin ISOFIX, tali pinggang keledar pra tegangan dengan had bebanan dan penggera audio. Kerangka kedua-dua model juga kukuh melalui penggunaan besi dengan kekuatan sangat tinggi (Very High Strength Steel).

Waranti

Peugeot 208 dan 2008 Puretech dibekalkan jaminan selama 5 tahun atau perbatuan 120 ribu km yang mana dahulu. Nasim turut memberikan bantuan sisi jalan selama 3 tahun, akses eksklusif di Peugeot Lounge Lapangan Terbang Subang dan keahlian Peugeot Privilege untuk kesenangan dan pengalaman terbaik pelanggan.

peugeot-208-dan-2008-2017-06

Harga

Peugeot 208 Puretech dipasarkan pada harga RM89,888 manakala Peugeot 2008 Puretech pula berharga RM109,888. Untuk perbandingan dengan model sebelum ini, harga Peugeot 208 Puretech meningkat sebanyak RM4,000 manakala Peugeot 2008 Puretech pula RM10,000 lebih murah.

Nasim Sdn Bhd mensasarkan untuk menjual sebanyak 2,500 unit kenderaan untuk tahun 2017 di mana sebanyak 44% atau 1,100 unit disumbangkan oleh Peugeot 208 dan 2008 Puretech.

Untuk makluman, Peugeot 208 varian 2 pintu tidak ditawarkan lagi namun ada berita baik untuk mereka yang gemarkan varian sport. Peugeot 208 GTi 1.6 THP wajah baharu bakal dipasarkan semula di Malaysia dan kini dengan output kuasa yang lebih tinggi!

Peugeot 2008: Crossover Urban Yang Kacak

Peugeot 2008 2013.03

Jenama Peugeot di Malaysia sebelum-sebelum ini bolehlah dikira sebagai melalui zaman suram. Namun semenjak Kumpulan Naza mengambil alih tampuk selaku pengedar sah, ternyata jenama buatan Perancis ini semakin mendapat tempat di kalangan pembeli tempatan. Kalau dilihat di jalanraya bandar-bandar besar, tidaklah sukar untuk melihat sang jejaka memandunya dengan penuh gaya. Tidak hanya menampilkan kereta sedan eksekutif, Peugeot kini tampil dengan barisan jentera yang mampu memenuhi selera setiap pembeli.

Peugeot 2008 2013.01

Bagi yang inginkan Crossover kecil, bergaya, moden dan ingin lari dari imej K-Pop, maka sewajarnya 2008 ini menjadi idaman hati. 2008 ini yang dibina berasaskan model 208, berjaya mewarisi rekaan Crossover mereka sebelum ini, 3008. Cumanya 2008 ini tampil dengan imej yang lebih maskulin dan perkasa, seumpama Fizo Omar gua rasa. Dengan dibantu Smart Park Assist pasti urusan keluar masuk ruangan parkir menjadi lebih mudah. Manakala bumbung panorama dengan lampu mood pasti memberikan perasaan yang berbeza sewaktu memandu di waktu malam sambil melihat awan di atas sana.

Skrin sesentuh berwarna 7 inci sambil dibantu oleh sistem bunyi Arkamys 3D yang handal cukup untuk menghiburkan halwa telinga dikala menempuh kesesakan di bandar-bandar besar. Untuk memudahkan urusan mengangkut muatan yang lebih besar, Smart One Touch Foldable Rear Seat pula tersedia untuk memudahkan kerja. Sebagai ciri standard keselamatan, enam beg udara dipasangkan berserta dengan ESP.

Peugeot 2008 2013.02

Di bawah hud enjinnya pula, bersemadi dengan tenang enjin 1.6 liter VTI, sama seperti model Peugeot 208 yang mempunyai kuasa 122 PS/160 Nm masih dikira memadai untuk sebuah Crossover bersaiz seperti ini.

Walaupun tempahan kini telah dibuka, namun dijangkakan model 2008 ini hanya akan dilancarkan pada awal tahun hadapan dengan aras harga sekitar RM118,000. Gua fikir, 2008 ini Jurujualnya tidak menghadapi masalah yang besar untuk menyakinkan masyarakat kenapa mereka harus beralih kepada jenama buatan Perancis ini. Setakat nak meredah banjir kilat di Kuala Lumpur ini gua fikir tak adalah rasa goyang sangat kepala lutut enjin mati ke tidak..iya tak?

-min-

Peugeot 308 R Concept: Hello VW GTi!

Peugeot 308 R Concept 2013.01

Sejarah Peugeot di Malaysia sebenarnya telah bermula berpuluh tahun lepas dan jenama dari Perancis itu mempunyai pengikutnya yang tersendiri. Hak pengedaran Peugeot telah pun diambil alih oleh Kumpulan Naza dan jenama itu semakin kukuh dan stabil. Antara produk awal yang mendapat sambutan ialah Peugeot 206 atau Naza Bestari dan untuk masa sekarang, Peugeot 308 dilihat begitu dominan di atas jalan raya.

Untuk pasaran antarabangsa, Peugeot telah memperkenalkan model peganti 308 yang kelihatan lebih kemas dan seolah-olah ingin memberitahu kepada dunia bahawa ianya bersedia untuk berlawan dengan hatchback popular iaitu VW Golf. Tidak cukup dengan itu, Peugeot memperkenalkan pula 308 R Concept yang terang lagi bersuluh adalah saingan kepada VW Golf GTi. Model 308 baharu dijelmakan di dalam bentuk kereta berprestasi dengan rekabentuk yang menonjol dan berkualiti tinggi. Dengan jarak kelegaan yang hampir menyeret bumi, 308 R Concept dikuasakan oleh enjin baharu yang digunakan oleh Peugeot RCZ R dengan output kuasa setinggi 270bhp.

Peugeot 308 R Concept 2013.02

Kit badan yang dipasangkan pada 308 R Concept diperbuat daripada gentian kaca seperti pintu, bonet dan bampar dan yang menariknya ialah hanya bumbung dan bonet belakang sahaja yang sama dengan model 308 standard. Wajah depan tampak agresif dengan tiga ruang masukan udara yang menyembunyikan enjin 270 hp disebalik bampar tersebut. Badan 308 R Concept direndahkan sebanyak 26mm dan bahagian sisinya disempurnakan dengan roda aluminium bersaiz 19 inci dengan setiap roda tersebut mempunyai logo R berwarna merah.

Peugeot 308 R Concept 2013.03

Untuk pemandu, alat kawalannya jelas dan ringkas manakala sterengnya pula responsif. Saiznya yang kompak sebenarnya adalah sebahagian daripada agenda pengurangan berat kereta di samping menambah kelincahan dan keseronokan pemanduan. Panel instrumen pula diposisikan supaya pemandu dapat melihat di atas stereng dan bukan melaluinya supaya selari dengan pandangan mata. Dengan rekaan yang tepat, membuatkan bacaan dari enjin dapat dibaca dengan mudah dan secara spontan tanpa perlu mengalihkan mata dari jalan. Turut dibekalkan adalah skrin boleh sentuh bersaiz 9.7 inci.

Peugeot Sport telah membangunkan enjin dan suspensi yang akan membuatkan mereka yang berada di dalam kereta berasa teruja. Di sebalik bonet adalah sebuah enjin yang kompak, menjimatkan petrol yang sama seperti model RCZ R Sports Coupé yang baharu sahaja dilancarkan. Pasukan juruteranya berjaya mengekstrak sebanyak 270bhp daripada enjin yang hanya bersaiz 1598cm3. Dengan kuasa enjin yang tinggi tersebut beberapa peralatan enjin diperkuatkan antaranya blok enjin telah melalui proses pemanasan sebelum dimesinkan manakala omboh pula menggunakan sejenis gred aluminium yang biasa digunakan di dalam perlumbaan.

Peugeot 308 R Concept 2013.05

Proses tersebut membolehkan enjin 1.6 liter THP 270 menghasilkan kuasa maksimum pada 6,000rpm dengan sebaran tork pada julat kuasa yang lebih luas iaitu 330Nm dari 1900 hingga 5500rpm. Kuasa itu dijanakan ke atas jalan raya melalui pacuan roda depan melalui transmisi enam kelajuan manual. Untuk menghentikan kereta berkuasa ini, cakera brek Alcon dipasangkan dengan saiz diameter depan 380mm yang setebal 32mm manakala cakera belakang pula berdiameter 330mm dengan tebal 22mm. Dipasang pada hub aluminium ialah angkup brek empat omboh untuk menghentikan tayar bersaiz 235/35 R19.

Peugeot 308 R Concept 2013.04

Pasaran hatchback berprestasi sebenarnya sudah pun sesak dengan jenama terkemuka dunia. Bermula dengan VW Golf GTi dan kini Mercedes menawarkan A-Class, BMW dengan 1 series, Renault dengan Megane RS, Ford dengan Focus ST dan Honda pula sedang giat membangunkan Civic Euro Type R. Peugeot pula tidak berselindung dengan memperkenalkan model konsep 308 R ini dan boleh jadi ianya akan tampil sebagai 308 GTi, abang kepada Peugeot 208 GTi yang sudah pun dilancarkan di Eropah. Harus tahu 208 GTi sebenarnya adalah pesaing kepada VW Polo GTi dan jika model kedua-dua model GTi daripada VW boleh dijual kenapa model-model GTi daripada Peugeot tidak boleh dijual dan mempunyai penggemarnya yang tersendiri?

Newspress

@muhd_gt

Klik untuk galeri penuh

PEUGEOT 2008: CROSSOVER URBAN!

Antara perasan atau tidak, kereta jenama Eropah semakin mendapat tempat di kalangan pembeli tempatan. Jika dahulu kereta jenama Eropah hanya dikaitkan dengan produk mewah buatan Mercedes atau BMW kini pasaran mula mengenali jenama pertengahan seperti Volkswagen. Namun ada sebuah jenama yang kini sedang meningkat naik dengan produk kereta entry-level hinggalah kepada premium. Hasil penjenamaan semula oleh Kumpulan Naza, Peugeot yang satu masa dahulu pernah gah dan melalui zaman-zaman suram meningkat kembali. Bermula dengan Naza Bestari atau Peugeot 206, jenama dari Perancis tersebut semakin hari semakin kuat, bukti mudah ialah kenderean Perancis tersebut yang berada di atas jalan. Agak senang untuk berselisih dengan Peugeot baharu seperti 208, 308, 3008 dan 5008. Mungkin kebanjiran semula model-model tersebut adalah kerana faktor harga yang setara dengan model buatan Jepun serta rangkaian khidmat lepas jualan yang nampak meyakinkan.

Terkini Peugeot melancarkan model baharu 2008, crossover yang berada di dalam segmen B. Kemajuan dunia yang semakin cepat berkembang melahirkan generasi baharu yang sentiasa bergerak. Mereka mahukan produk yang mewakili personaliti diri.

“Dengan 2008, Peugeot mempunyai sebuah produk yang akan menerajui segmennya di pasaran Eropah dan seterusnya akan memenangi pelanggan baharu di Asia dan Amerika Latin”, kata Maxime Picar, Pengarah Besar Peugeot.

Klik untuk bacaan seterusnya

Peugeot Urban Crossover Concept

Di pasaran tempatan kini, kita ditawarkan dengan pelbagai jenama automotif dunia. Ada dari Jerman, Perancis, Sweeden, Jepun, Korea Selatan, Amerika Syarikat, dan China. Syarikat-syarikat automotif itu berebutkan kek pasaran yang agak besar iaitu lebih dari setengah juta unit setahun. Walaupun majoriti pasaran dibolot oleh syarikat nasional seperti Proton dan Perodua namun bakinya tetap lumayan. Pengedar tempatan pula tidak lokek untuk berbelanja besar bagi memasang kenderaan import di dalam negara melalui kaedah pemasangan terurai (CKD). Harus tahu, pengeluar kereta mewah seperti Mercedes, BMW dan Volvo telah lama memasang beberapa model mereka secara CKD. Jadi, apabila VW heboh dengan program pemasangan CKD mereka saya tidaklah berapa teruja kerana keupayaan rakyat tempatan untuk memutar skru dan memasang kembali peralatan-peralatan kenderaan sememangnya sudah terbukti.

Sejak kebelakangan ini juga kita dapat lihat beberapa jenama lama cuba untuk bertapak kembali di dalam pasaran tempatan. Misalnya Mitsubishi, Mazda, VW dan Peugeot. Dahulu jenama-jenama itu kukuh tetapi dek kerana persaingan, nama jenama itu semakin dilupakan. Kini mereka kembali dengan misi dan membuka buku baharu. Jika diperhatikan harga yang ditawarkan untuk beberapa model sangat kompetitif dan bersaing secara berdepan dengan jenama Jepun seperti Toyota dan Honda. Walaupun perjalanan mereka masih jauh namun asas yang dibina nampak meyakinkan. Sebutkan jenama Eropah yang paling murah boleh diperolehi di pasaran tempatan? Mungkin ada yang ingin menjawab VW tetapi hakikatnya bukan. Jawapannya adalah Peugeot dan terima kasih kepada Naza selaku pengedar dan pemasang utama CKD kereta jenama Perancis itu. Langkah asas mereka nampaknya betul, harga mestilah kompetitif supaya pembeli mempunyai alternatif dan tidak tertutup kepada satu-dua jenama sahaja.

Klik untuk bacaan seterusnya

Peugeot 208 R2: Model Rali

Cabang permotoran [motorsport division] bagi setiap pengeluar kereta telah dianggap sebagai satu jabatan yang wajib ada. Salah satu fungsinya adalah untuk menala/membina semula kereta standard keluaran kilang dan sumpahkannya supaya menjadi bertambah laju dan laju. Bila dah laju, baru boleh masuk lumba. Bila dah masuk lumba, mesti nak menang. Bila dah menang, pasti berduyun yang nak beli sama. Amacam, nampak seperti mudahkan teori yang gua guna ni. Tapi kadang kala tidak berapa nak menjadi juga bila bab teori berduyun orang nak beli tu. Cuma paling tidak, ianya akan menjadi pelantar [platform] yang bagus untuk penjenamaan kepada pengeluar.

Peugeot Sport juga tidak terkecuali dalam hal ini dengna memperkenalkan Kereta Rali 208 R2 bagi meneruskan legasi model rali mereka sebelum ini, 207. Pembangunan bagi R2 ini sebenarnya telah pun bermula semenjak model 208 ini diumumkan pada 2011 yang lalu dan telah diperkenalkan secara sepintas lalu di Tour de Corse [Pusingan keempat IRC 2012] yang berlangsung hujung minggu lalu.  Model ini dijangka didedahkan secara rasminya pada bulan September nanti.

Sebagai makluman, Ford, Renault dan Citroen turut mempunyai model R2 mereka tersendiri. Namum, Peugeot bakal meletakkan satu tanda aras yang baru dalam kelas ini dengan prestasi dan juga faktor harga yang rendah untuk bersaing. 208 R2 ini mempunyai kerangka 40kg yang lebih ringan berbanding model 207 sebelumnya. Selain turut dilengkapi dengan roll cage bagi memenuhi spesifikasi ciri-ciri kereta rali, 208 R2 ini turut menggunakan enjin 1600 cc NA berdasarkan daripada enjin 1.6 VTi yang mampu menghasilkan sejumlah 185hp serta mengekalkan penggunaan petrol dan CO2 yang sama seperti enjin standard keluaran kilang.

Selain daripada itu, 208 R2 ini turut menggunakan kotak gear berurutan [sequential] manual lima kelajuan untuk menonjolkan ciri-ciri sebuah kereta rali. Manakala, penggunaan sistem elektrik pada stereng untuk model keluaran kilang telah digantikan dengan sistem hidraulik bagi menjaminkan tindakbalas stereng yang lebih jitu terhadap model 208 R2 ini.

Harga yang ditawarkan untuk spesifikasi penuh 208 R2 ini adalah £46,700.

Sumber: Newspress

-C27-

Gambar Risikan: Peugeot 408?

Hi geng, ni gambar apa ni der? Inikah Proton P3-21A atau adakah ini Veyron terbaru? Atau apa ni der? Mengikut info bos gua ni Peugeot 408.

Sekian. Sampai jumpa lagi.

Babai.

-Matpon-

Peugeot 208: XY Concept dan GTi

Peugeot di Pameran Kereta Geneva pada Mac nanti bakal mempamerkan dua buah kereta konsep 208 sebagai wakil jenama Perancis itu di dalam segmen kereta supermini. Kedua-dua kereta konsep itu merupakan terjemahan lonjakan generasi tetapi di dalam dua trend berbeza. 208 XY Concept disasarkan untuk warga kota yang sukakan suatu yang berbeza dan kesempurnaan manakala 208 GTi pula terang lagi bersuluh merupakan jelmaan semula lagenda yang ikonik.

Perkara pertama yang menarik perhatian model 208 terutama sekali pada kedua-dua model konsep itu adalah perincian pada rekaan lampu utamanya dengan teknologi FULL-LED. Indikator depan yang bulat mengelilingi lampu utama menjadikan 208 seolah-olah mempunyai iris mata. Kata orang, dari mata turun ke hati, tetapi menurut Peugeot, dari perincian lampu turun ke badan kereta. Dari gambar, susah untuk tidak jatuh cinta terhadap model-model ini.

Klik untuk bacaan seterusnya