Tag: Perodua

Perodua Myvi Limited Edition

KL sekarang malap je. Gua pun mata kuyuuu je. Tapi gua semangat kerja lu orang tengok la bukan main lagi gua post. Gua siap pergi showroom Perodua ni. Tu pun gua sebab gua tengok apa pelik ada Myvi warna chery.

Continue reading

Perodua: Myvi 1.5, SE Baru & Enjin Hybrid!

Dalam entri sebelum ini saya menulis perkembangan terkini Proton dan pada hujung minggu lepas Perodua mendedahkan perancangan jangka masa pendek dan sederhana mereka. Seperti yang didedahkan akhbar Utusan Melayu kelmarin, Pengarah Urusan Perodua, Aminar Rashid Salleh berkongsi serba sedikit perancangan mereka, antaranya: Perodua MyVi 1.5 liter Sebelum ini kita mendengar khabar angin sahaja dan nampaknya …

Continue reading

Perodua Kelisa Rali di UK Tahun 2003!

Entri ini merupakan lanjutan kepada entri Perodua Kelisa Rali di UK Tahun 2005. Rupa-rupanya pada tahun 2002 lagi Puan Karen Young dah berlumba rali dengan Perodua Kelisa. Selain dari itu Puan Karen ini tertitis minat berlumba rali dari keluarga beliau. Ayahnya, Encik Bob Johnson seorang jurupandu arah dan berjaya mendapat tempat ketiga dalam World Cup …

Continue reading

Daihatsu Sirion: Perodua Myvi!

Cuti yang panjang bermakna pembaca pun tak ramai. Saya nak menulis pun tak berapa nak sedap sebabnya yang baca pun sikit saja. Senang cerita saya buat entri bergambar sajalah. Saya sebenarnya nak cari gambar Toyota Passo terbaru tapi jumpa Daihatsu Sirion pula. Tapi tak apalah sebab kereta ini pun memang kembar tak seiras dengan Perodua …

Continue reading

Jualan Perodua Meningkat di UK!

Perodua United Kingdom [UK] memulakan tahun 2010 dengan jaya nya apabila mencatatkan peningkatan pendaftaran kereta 67.6% berbanding Januari tahun lepas dalam pasaran yang juga meningkat 29.8% berbanding tahun lepas. 2009 juga merupakan tahun yang elok buat Perodua walaupun dengan kesuraman ekonomi. Pendaftaran keseluruhan Perodua pada tahun 2009 meningkat 4.2% dan ini dicapai dalam kejatuhan pasaran …

Continue reading

Perodua Kelisa Rali di UK Tahun 2005!

Sedang sibuk mencari bahan untuk GT, tidak semena-semena saya terjumpa dengan siaran akhbar Perodua di Negara Jajahan Bersatu [United Kingdom]. Berita pasal seorang Jururawat Daerah yang bernama Karen Young berlumba rali dengan Perodua Kelisa. Kita baca sikit siaran akhbar ni, maafla kalau ayat artikel ni skema. [Kalau Matpon dia salin sebiji-sebiji macam artikel Toyota Ahad …

Continue reading

Baii: Perodua Alza!

Haaa ni lah dia rebiu Baii pasal Perodua Alza, ni rebiu ringkas je lu orang jangan tuntut bukan-bukan, ada hari kitaorang rebiu panjang sikit tapi gua syak lepas ni memang susah Perodua nak bagi kereta sama kitaorang. Sebabnya kitaorang budiman dan hati mulia dan juga jujur. Selamat Membaca! _______________________________________________________ Gua baru balik jumpa Timbalan Perdana …

Continue reading

Video: Perodua Alza!