Bard Punya Mesej Sama Gua

KARNIVAL-KONSUMER-MALAYSIA-2010

Semalam Encik Bard interkom tapi gua tak angkat. Ni dia punya mesej:

UNTUK MAKLUMAN KERETA AUTOSHOW DI PUTRAJAYA PADA 7HB NOV 2010 TELAH DI TUKAR TARIKH SEPERTI BERIKUT :

Putrajaya Presint 2 Tapak Pasar Tani 5HB Disember 2010. Keterangan lanjut SMS/Tel Badroul KERETA 012 353 0949 / 017 339 0434[24Hours]

Sekian terima kassseyyy!!! – Ok yang ni gua tambah sendiri. Ekekekek.

-Matpon-

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Majalah KERETA 130!

Majalah KERETA 13001

Keh keh keh. Gua tau lu orang sangap tak dapat lagi MK. Sebelum lu orang mengamuk kat gua ada baik gua bagi lu orang baca muka depan dulu. Kalau kedai rumah lu cakap tade lu kasi print jew tunjuk kat diaorang ok. Kalau nak beli direct dari gua jangan risau gua cas RM10 jew keh keh keh. Kalau lu orang nak taw lagi gua lari dari Bard ni dia interkom gua tak angkat.

Babai.

-Matpon-

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Majalah KERETA 126!

coverjun2010

Yeah yeah yeah Majalah KERETA datang lagi brader. Kali ni muka depan Mercedes pengetua tak pun pegawai daerah tak pun tauke anggur cameron highland. Gua pun dah lama tak pergi cameron. Pergi pun bukan gua ada saudara mara. Nak pergi jgn lupa cari gua ok. Gua on je, gua tau lu orang baru gaji apa salahnya belanja gua jem strawberi kan kan kan.

Babai. Huahhhhhh. Ngantuknyeeeee.

-Matpon-

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Majalah KERETA 125!

Hari ni bos-bos semua sibuk jadi gua kena kerja, gua sedap je nak layan mata kena kerja pulak dah. Sekutu yang tak beli lagi KERETA bulan ni memang kutu yang tak true. Bulan ni ada kereta sekolah lama ok, dah semua orang nak balik ke zaman dulu gua pun into juga.

Ok lah, selamat sore.

ZzzzZZZzzzZZz.

-Matpon-

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Majalah KERETA 123!

Majalah KERETA 123

Majalah KERETA paling baru sekali dah keluar! Sedar tak sedar dah edisi 123 rupanya, one..two..threee…two and three.. I love you.. You Love Me?! Teringat pula gua Salleh Yaakop nyanyi lagu dalam cerita apa tah. Macam bulan lepas gua bagi down payment sket apa Baii tulis…

___________________________________________________

Kisah Pembakar Roti Saya

Masa mak saya kawin dengan bapak saya dulu, mereka telah membeli TV bewarna jenama Sharp. Masa tu saya belum lahir, TV bewarna memang gempak habis kat Kem Askar Tambun, Ipoh. Sehingga beberapa tahun lepas, kebanyakan perkakasan elektrik di rumah kami adalah dari generasi sewaktu bapak saya seorang askar. Itu adalah peralatan tahun 70-an dan 80-an yang mana termasuklah sebuah kipas meja dan sterika National, dapur memasak dan peti sejuk Zanussi dan pembakar roti National. Selain daripada TV yang rosak tak menghasilkan warna selepas 30 tahun digunakan, hanya kipas dan peti sejuk sahaja yang terpaksa ditamatkan perkhidmatannya. Bukan kerana bahagian elektrikalnya rosak, tapi kerana fizikal karat besi. Encik kipas meja itu pula bergoyang tak ingat sebab casisnya yang semakin lemah. Motornya? Boleh hidup lagi sampai hari ini.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Majalah KERETA 120!

dis2009kereta120

Gua tak tau ar apa cerita MK bulan ni.  Gua beli pun tak lagi, gua sibuk dengan urusan dunia tapi gua dah minta Mat Kacau hantar 13 dozen bagi gua. Gua dapat percuma pastu kalau jual balik kirala RM6.50 darab 13 dozen berapa. Mau tak senang gua, 3 minggu gua makan k ep c percuma. Pizza apatah lagi kan.

Kalau tempat lu orang tak sampai lagi, mungkin pengedar tu raya haji tak habis lagi.

Babai.

Ikhlas,

-Matpon-

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Majalah Kereta 119!

covernov2009kereta119307

Proton pun dah bertukar, dari Gen.2 sekarang dah Exora, Myvi pun bertukar juga, dari yang biasa sekarang ada model Exclusive walaupun yang bertukar bampar depan dan belakang je. Viva pun bertukar juga, dari yang biasa sekarang ada Elite. Vios pun bertukar juga, dulu ada auto sahaja sekarang yang manual pun ada, ramai pula tu yang beli. PM pun dah bertukar juga, wakil rakyat pun bertukar, harga petrol dah 2,3 kali bertukar, jenis ron pun bertukar juga, DAN pun bertukar, tauke gula pun nak bertukar, majalah Mempelam pun dah bertukar imej, Mat Kacau pun bertukar juga, dulu malas sekarang lagi malas.

Cerita banyak tak guna, harga majalah Kereta ni masih RM6.50. Tak bertukar-tukar lagi. Macamana nak kira ni.

Terima kasss seyyy seyyy seyyyy….!!!!!

-Matpon-

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print